Wedstrijd GolfHolanda 25 juli op de Gulbergen in Mierlo/Nuenen

GOLF HOLANDA GOES INTERNATIONAL.

RECULER POUR MIEUX SAUTER (een stap terugzetten om daarna verder te springen)

Eerst wil ik Hans en Hetty bedanken voor de perfecte organisatie van deze prachtige golfwedstrijd. Lekkere koffie en vlaai vooraf en een heerlijk buffet na.

Er waren toch wel wat zenuwen bij mij toen ik om 9 uur richting Mierlo vertrok. Hoe zou het gaan? Op golfgebied had ik een heel vervelende periode achter de rug. Gedurende twee jaren kwetsuren en een operatie aan de enkels. Ik zakte steeds verder weg met mijn handicap. En eindelijk de laatste weken was mijn golfspel terug. Zou het vandaag op een onbekende baan lukken? En of het lukte!

Op de Gulbergen aangekomen zag ik een prachtig complex. De trappen op en aanmelden bij Hans en Hetty. De vlaaien en de koffie stonden al klaar en smaakten heerlijk. Dan even inslaan en het spel kon beginnen.

Ik had heel veel geluk dat ik samen met Hemmie, Hetty en Henk mocht starten aan de vlakke 9. Hetty en Hemmie kennen elk grasspriet op deze baan en gaven goede aanwijzingen waarheen de bal te spelen. Op links, op rechts of in het midden. En na een onzeker begin op de eerste twee holes begon het te lopen. Parren en bogeys volgden elkaar op. Tot mijn eigen verbazing had ik 27 punten na 9 holes. Hetty speelde ook heel goed. Hemmie en Henk hadden wat meer last en hun lukte het de eerste 9 wat minder.

Op naar de DUTCH MOUNTAINS. Ik dacht dat er enkel in Limburg bergen lagen. Maar dat was fout. Deze 9 lukten veel beter voor Henk en Hemmie. Voor mij begonnen deze goed maar op hole 3 kreeg ik mijn eerste streep. Dan op de hoge uitdagende hole 4 (zie afbeelding rechts) weer een par. Op hole 5 sloeg ik een perfecte afslag en de bal lag op enkele meters van de vlag. Op deze hole stond ook de neary. Hole 6 weer een streep.

Gelukkig vond ik mijn ritme weer terug en de volgende holes verliepen weer goed. 21 punten op de laatste 9. Had ik ook niet gedacht.

Daarna lekker borrelen, douchen en weer borrelen. Met een heerlijk buffet sloten we de dag af.

Bedankt Hans en Hetty voor een geweldige golfdag en tot ziens in Spanje. ( Hopelijk gooit CORONA geen roet in het eten).

De uitslagen:
Neary hole 5 : Jos Brouns
Second Neary hole 10 : Jelle van Dijk
Longest dames hole 9 : Caroline (eigenlijk Hetty, maar de organisatie doet niet mee voor de prijzen)
Longest heren hole 9: Cees

3e prijs: Jan van Lieshout 33 punten (hcp 34,9) en Caroline 33 punten (hcp 17,2). Vanwege de lagere handicap ging Caroline met de fles wijn naar huis.

2e prijs: Gijs van der Horst. 36 punten (hcp 32,5). Gijs ging met 2 flessen wijn naar huis. Hij kan met 2 flessen 3 soorten wijn drinken: wit, rood en rose (als je mengt). Win-win situatie.

1e prijs: Jos Brouns 48 punten (hcp 28,5). ik voegde nog 3 flessen wijn aan mijn prijzenpot toe….

enne: onze geachte voorzitter was ook aanwezig:

vriendelijke groeten,

Jos Brouns

Opmerking Hans van Grinsven namens de organisatie: We waarderen erg het gebaar van GolfHolanda ons te sponsoren met 3 golfballen. Deze werden uitgereikt tijdens de koffie met een giga punt gebak.

 

Verslag zondag 8 maart 2020

Beste golfvrienden
Na een periode met veel wind, was het vandaag een prachtige, zonnige dag, uitmuntend golfweer dus.

Uitslag 9 holes                         Punten              Handycap
1e Peter Hoogerdijk                    20                       35.6
2e Pam van Ees                         18                        33.0
3e Mariëtte Spekenbrink            18                        34.4

De neary was voor Rini Weegink op hole 7. Helaas geen birdies deze zondag.

Uitslag 18 holes                      Punten              Handycap
1e Thijs Hoogervorst                 39                        22.2
2e Henk Riep                             36                        22.1
3e Wil Steijn                               35                        26.6

De neary was voor Annelies v.d. Berg op hole 7.
Birdies: Henk Beks op hole 4 en 13, Giel Schuurmans op hole 15 en Ronald de Bos op hole 17.

Het was weer genieten deze dag. Hopelijk zullen er nog vele volgen!
Thijs Hoogervorst

 

 

Wedstrijdverslag Vistabella 1 maart 2020

        

Geen mist, geen regen, geen wind, geen vertraging. Dan ligt het in de lijn der verwachting dat een ‘mooiweer’ speler als ondergetekende de gelegenheid krijgt om toe te slaan. Samen met Wil, Riet en Arie gezellig als een stel easy riders over de baan gecruised maar wel stiekem de puntjes binnen geharkt.  Hihi..

Uitslag 9 holers:
Henny Wild 24
To Vink 18
Raymond Spekerbrink 17

Uitslag 18 holers:
Andy Beijer 38
Roland Bosman 37
Henk Becks 35

Neary 18 holes: Arie van Gestel op hole 15 waarbij zijn fabuleuze afslag tegen het neary bordje kwam en vervolgens doodleuk richting de hole stuiterde.

Neary 9 holes Els van Nierop hole 2

Birdies Moi, Cees K, Ernst L, Franklin M, Frans ter B en Thijs H.

Met dank aan Wim en Marijke voor hun lange inzet.

Groet,
Andy

Verslag Vistabella 23 februari

   

Vertraging bij de start vanwege de mist. En vertraging door de baan door een defecte buggy in een flight die was gestart voordat wij aan de beurt waren. Maar verder geen gemopper want het was weer een stralende dag.De leden die voor de carnavalsoptochten naar Nederland waren gereisd, die hadden pas echt pech!

Bij de 18 holers gingen 8 flights van elk 4 spelers  vanaf 12:00 uur van start.

Ondergetekende had de eer met de wedstrijdleider Wim Schmitz en met de gebroeders Charles en Joop Mikkers (gast) te mogen lopen. Joop was erg blij dat hij dit jaar het carnavallen had geruild voor een paar weekjes Spanje. De lage handicappers motiveerden me enorm. De lengte van mijn slagen was weliswaar wat minder maar het putten ging vandaag als een speer. Het resulteerde in een mooie score van 37 punten. Vandaar dat ik dit stukje mag schrijven.

Op het zonovergoten terras werden de prijzen  door Wim en Marijke  als volgt en onder dankzegging door ondertekende, verdeeld:

18 holes:
1 Frans ter Beke  37 punten hc 18,2
2 Daniëlle Fassaert 33 punten hc 7,3
3 Hetty Lucassen 33 punten hc 15,7
Neary:  een hele mooie van Wil Steijn op hole 11!

9 holes:
1 Annemie Peeters 21 punten hc 35,9
2 Marijke Schmitz 19 punten hc 36,0
3 Dorien Bruggenkamp 18 punten hc  32,7

Birdies: Daniëlle Fassaert (8) Ad Vughts (13) Johan Schoots (3) Wil Steijn (11) en Lidy Bardoux (1)
De voucher voor een les werd uitgereikt aan Jan Driessen. Hou hem dus de volgende keer in de gaten!

Tot dan,
Frans ter Beke

Verslag Vistabella 16 februari

De dag begon teleurstellend omdat door de mist die ochtend de wedstrijd tot ongenoegen van veel deelnemers 50 min. werd uitgesteld. Echter kon hier de wedstrijdleiding (die het overigens mijn inziens erg goed doen) helemaal niets aan veranderen uiteraard.
Maar ’n uurtje na onze starttijd brak de zon door en hadden we ’n formidabele middag met veel zon en nagenoeg geen wind wat later uit de hoge scores ook wel naar voren kwam.

Ik had  ’n gezellige flight met Wil/Annette en Ernst die ook serieus en vooral enthousiaste golfers zijn.
De wedstrijd verliep echt goed zonder dat we in tegenstelling met vorige week veel moesten wachten.

En toch verbaast het me dan te moeten horen dat de flight na ons enkele ballen om de “oren” krijgt door de daarop achteropkomende golfers. Dit is ongepast en erg naar! Het overkwam mij ook vorige week door iemand uit dezelfde flight. Ongehoord!! Steevast krijg je dan als antwoord, ik wist niet dat ik zo ver kon slaan of hij zat er wel heel erg goed op. Geen excuus! Houd afstand en vooral als je ’n blinde hole hebt of er wellicht iemand in ’n dal staat zodat je die niet kunt zien.

Nou ik ga hier niet langer over zeuren want gelukkig is het goed afgelopen en hebben we een heerlijke golfdag gehad, extra leuk als je dan ook nog wint natuurlijk.

Wat heel uitzonderlijk was dat bij zowel de 9 holers als de 18 holers ’n gelijk aantal punten werd gescoord en wel 20 pntn en 38 pntn.

Dus op basis van hcp werd bij de 9 holers Hans Bruggenkamp eerste (27,6), tweede Mariette Speekenbrink (35,3) en derde Swier Scholte (36).

Bij de 18 holers werd ondergetekende eerste (12,4), tweede Cor Adam (16,6) en derde Henk Riep (23,1).
De Neary was voor mij op hole 7 en Ab Vink op hole 2.

Birdie’s: Henk Riep (5), Jos van Herk (2), Cor Adam (17), Frans ter Beke (12), Thijs Hoogervorst (3), Franklin Monteban (7), Ernst Langeveld (17), Henk Becks (14) en Andy Beijer (2,7,12).

Nou golfvrienden tot de volgende gelegenheid! Especially enjoy every day!

Saludos, Jos van Herk

 

 

 

 

 

 

Verslag zondag 9 februari Vistabella

 

Prijswinnaars                                                                    Nearies en Birdies

Onder een stralende zon vertrokken wij met een flight van 3 om 11:36 voor 18  holes. Wij dat waren: Wil Steijn, Johan Schoots en ondergetekende Jan van der Velden.
Al snel werd duidelijk dat er een gezonde competitiegeest heerste met op hole 1 al direct een birdie voor Wil. Ze chipte de bal heerlijk vanop 20 meter in de hole.
Ook Johan liet zich niet onbetuigd en scoorde de ene par na de andere. Dus aanklampen voor mij want mijn start onder al dat golfgeweld was niet zo denderend. Onze flight ging als een trein, niet alleen goede scores maar ook een goed tempo.

Hole 8, oei, Johan kreeg terug last van zijn hamstring blessure en kon niet meer voluit gaan. Niettemin bleef hij aardig scoren. Wij weten echter dat, als je op 70% moet spelen, er wat strepen aankomen. Jammer voor Johan.
Hole 10 even wat gas terug nemen. Geremd door spelers die er een slakkengangetje op na hielden (geen leden van golfclub Holanda).

De wind kwam wat opzetten en waaide enkele ballen in het water. Maar de onderlinge verstandhouding en bemoedigingen bleven zorgen voor degelijke golfprestaties. Uiteindelijk finishte onze flight met mooie scores van 32 – 34 en 38 punten. Prachtig resultaat.

Na de wedstrijd werden alle spelers erop attent gemaakt dat er voortaan wat sneller mag gespeeld worden en dat het harken van de bunkers beter kan.

De resultaten:
18 Holes:
Winnaar: Jan van der Velden 38 punten (hcp 22,2)
2° plaats: Henk Becks: 37 punten (hcp 8,4)
3° plaats: Jos Van Herk: 34 punten (hcp 12,4)
Wil Steijn: ook 34 punten maar een hogere hcp
Birdies: Jos Van Herk (hole 5), Wil Steijn (1), Charles Mikkens (2), Anette Rensen (1), Cor Adams (1), Ignace Smulders (17)
Neary:  Jos Van Herk

9 Holes:
Winnaar: Henny Wild, 20 punten (hcp 35,1)
2° plaats: Cor Damen, 19 punten (hcp 26,4)
3° plaats: Coby Overdijk, 18 punten (hcp 36)
Neary: Coby Overdijk.

Ger Nicolasen mocht zich gelukkig prijzen met een gelote gratis les van een speler die de baan speelde in 6 onder par.

Met dank aan de wedstrijdleiding.

Foto: Hans Bruggenkamp

Verslag 2 februari Vistabella

 

 

 

Met het koude, natte Nederland nog in je lichaam, is Spanje, sinds vrijdag 24 januari, een aangename verandering. Ook deze zondag geeft alleen maar zon, blauwe luchten, een verkoelend windje en prachtige vergezichten op de bergen, inderdaad letterlijk “vistabella”.

Mijn flight bestaat uit de dames Mariëtte Spekenbrink en Marijke Adam en de heren Willy van Velthoven en ondergetekende. We gaan voor 9 holes. Zoals veel golfers weet ik theoretisch altijd precies waar ik de bal moet slaan, echter de praktijk heeft mij geleerd dat deze doelstelling veel teleurstellingen met zich brengt. Vandaag lijkt het wat beter te gaan en dat blijkt bij de uitslag. Wat echter nog leuker is is de interactie binnen het team.

Wij juichen bij elke goede slag van een teamgenoot en leven mee als iets niet goed gaat. Hoewel in mijn ogen presteert eenieder opperbest, zeker door de verfrissende en humoristische commentaar van Marijke die als een bekwame coach optreedt. Willy slaat af van rood omdat hij problemen met zijn arm heeft. Dit betekent dat geel alleen voor mij is. Mariëtte is constant goed tot en met de laatste hole en Marijke kampt net over de helft met wat mindere resultaten.

Bij de prijsuitreiking blijken maar liefst 11 personen een birdie te hebben geslagen, te weten: Annette Rensen op hole 2, Trees Smulders op hole 15, Martien Nicolasen op hole 12, Charles Mikkens 3 birdies op hole 10, 12 en 14, Henk Becks op hole 1, Michel Poulina op hole 7, Daniëlle Fassaer op hole 15, Raymond Spekenbrink op hole 15, Nicole bosma op hole 1, Gerry Simons op hole 15 en Ernst Langeveld op hole 3.
De neary op hole 15 werd geslagen door Anne Jan Kolbe.

Maria Westerdijk krijgt een voucher voor een extra golfles.

De uitslag bij de 18 holers is 100% voor de dames:
1e plaats Annette Rensen (35 ptn/hcp 20,8),
2e plaats Trees Smulders (35 ptn/hcp 27,7) en
3e plaats Marieke van Dijk (34 ptn/hcp 19,1).

Uitslag 9 holers:
1e plaats Peter Hoogerdijk (18 ptn/hcp 35,6)
2e plaats Dorien Bruggenkamp (16 ptn/hcp 32,6)
3e plaats Betty Hoogerdijk (16 ptn/hcp 35,2)
Een zeer verdiende eervolle vermelding voor Mariëtte Spekenbrink (16 ptn/hcp 35,2)

Peter Hoogerdijk

 

Wedstrijdverslag Vistabella 26 januari 2020

Hele prettige golfmiddag met prachtig weer en een flight met vier kerels met een prima instelling, maakte een gezellige sfeer en veel goede humor. De conversatie verliep dan ook uitstekend en de onderwerpen verschilden wel enigszins. Van die onderwerpen die gebruikelijk zijn in een gemixte flight, maar deze hebben de grens van het toelaatbare beslist niet overschreden. En daar heeft de sfeer dan ook zeker niet onder geleden. Integendeel zou ik zeggen.
Ik herinner mij nu een vakantie in Schotland, een paar jaar geleden, ik werd door vrienden uitgenodigd te gaan golfen op hun meer dan 100 jaar bestaande club. Ze hebben een prachtig oud clubhuis. Bij de deur stond een bord met de volgende tekst. DOGS AND WOMEN NOT ALLOWED.  Nu ben ik zelf een hondenliefhebber, dus enigszins verbaasd  vroeg ik mij af :  wat is er in vredesnaam mis met die honden?  Ze hebben daar nog veel regels die wij niet (meer) hebben, maar het idee sprak mij wel aan. Het was een fantastische dag om te golfen met mannen die kilts droegen want dat is een geweldige ervaring. Ik weet nu ook waar die Schotten hun golfballen bewaren.  Een van mijn flightgenoten vertelde mij dat hij al vanaf het begin lid was (wel na een paar whisky’s die ik niet zelf hoefde te bestellen maar achteraf wel voor iedereen moest betalen). Ik ben sinds heeeeel veel jaren niet meer zo dronken geweest. 3 dagen later werd ik wakker en na 1 kopje thee was ik weer dronken. We zijn dus ook een week eerder naar huis gegaan.

Ik heb nog een moment overwogen om het idee van die Schotten bij ons bestuur neer te leggen, maar heb toch, na enig overwegen, besloten om daar van af te zien. Stel dat het ingevoerd zou kunnen worden en het zou uitlekken dat het idee bij mij vandaan kwam, denk ik dat ik ernstig moet overwegen om uit veiligheidsoverwegingen beter  mijn lidmaatschap kan opzeggen en naar een ander land kan verhuizen .

Cor Damen

PS.  de wijn is alweer op.

Uitslag 18 holes:
1e plaats                       Cees Kuys        38 pt     Hcp. 11.4
2e plaats                       Henk Riep         36 pt     Hcp. 22.9
3e plaats                       Hetty Lucassen 35 pt     Hcp. 15.6
Eervolle vermelding      Wil Steijn           35 pt.    Hcp. 26.5
Neary: Ger Nicolasen  hole  11
Birdies:  Cees Kuijs  (hole 14 en 18), Ton v.d. Lans (Hole 2), Jos van Herk (hole 17), Yvonne Schoots (hole 2) en Martien Nicolasen (hole 14)

Uitslag 9 holes:
1e plaats           Cor Damen                   21 pt.    Hcp.  27.8
2e plaats           Gerard Peeters             19 pt     Hcp. 29.2
3e plaats           Mariëtte Spekenbrink    18 pt     Hcp. 35.2
Neary.   To Vink    Hole 7

Verslag Vistabella 19 jan.

Hallo golfluitjes,

Ja we hebben kunnen golfen, ondanks de weersvoorspellingen. Oké ……soms wat wind en paar buitjes maar was het goed te doen. Ik had gelukkig net op tijd een parapluhouder aangeschaft, deze functioneerde perfect.

De wedstrijdleiding plaatst nog wel de opmerking dat indien er zonder opgaaf van reden iemand niet komt opdagen, deze persoon de aankomende keer niet mag deelnemen aan de wedstrijd.
Aanwezigen waren het daar volkomen mee eens.

Uitslagen waren als volgt:
9-holes:
Punten      Handycap

  1. Henny Wild                      20              36.0
  2. Marijke Adam                  17              36.0
  3. Vera van de  Ameele       16              28.4

Neary geslagen door Henny Wild op hole 2

18-holes:
Punten      Handycap

  1. Astrid van Spankeren     39             20.8
  2. Hemmy Schoenmakers  39             28.6
  3. Hetty Lucassen               36            15.6

Neary geslagen door Ernst Langeveld op hole 7
Birdies Charles Mikkers hole 13,  Ernst Langeveld hole 7, Henk Riep hole 17

De 18 holes-voucher is gewonnen door Tom Brugts, hij was er super blij mee.

Fijne week allemaal en tot de volgende keer.

Astrid

 

Verslag 15 januari 2020 La Marquesa

Beste golfvrienden,
Ongelooflijk, 15 januari een blauwe lucht en dan met een polo in de zon spelen, het was goed om te zien dat er op deze “voorlopige” laatste wedstrijd nog 16 leden kwamen opdagen.

Er zijn drie birdies gevallen, wat niet veel voorkomt bij de 9 holes, Caroline op hole 17, Ans Brink op hole 15, Ton Brugts op hole 18 en de Neary Ben Leurink.  De baan is nog niet helemaal optimaal, maar wat zeker een uitdaging is zijn de nieuwe greens van hole 10 (toekomstige hole 2), hole 11 (toekomstige hole 3) en hole 13 (toekomstige hole 4)!

Mijn flight met Marieke, Wil en Ad was zo relaxt dat wij uiteindelijk alle 4 dicht bij elkaar eindigden, het feit dat het voor mij hier daar wat meer mee zat, maakte mij winnaar. In ieder geval heb ik een topdag gehad.

We speelden Strokeplay, het spel voor de toekomst.

De 3e plaats              Els van Nierop           netto 37         HCP 24,5
De 2e plaats             Ton Brugts               netto 37          HCP 15,4
De 1e plaats              Hans van der Meer    netto 36         HCP  26,7

Ook op hole 19 was het erg gezellig, de drie rondjes bitterballen hielpen daar ook wel aan mee.

Ik wil Marieke en Caroline nog bedanken hoe zij altijd weer op een ongedwongen en vrolijke manier de organisatie uitvoeren.
Het is nu wachten tot de baan in zijn geheel weer klaar is, als de berichten kloppen gaat dit niet zo lang meer duren en Ik hoop dan ook, dat de wedstrijden weer gauw weer gaan plaats vinden, want het wordt een zeer uitdagende baan.

Hans van der Meer.

Wedstrijdverslag zondag 12 januari Vistabella

   

Beste golfvrienden,
Na eerst bijgekomen te zijn van de zeer geslaagde en druk bezochte nieuwjaarsreceptie stond de wekelijkse golfdag weer op het programma. Ook gezien het aantal deelnemers aan deze dag blijkt dat onze club in een geweldige flow zit. En dit is zeker niet in de laatste plaats te danken aan het bestuur en aan alle verdere mensen die zich voor de club inzetten. Dank daarvoor.

Wij, Ada en ik, waren al vrij vroeg aanwezig daar ik in de eerste flight ingedeeld was. Het zonnetje was er al maar de kou hing nog steeds in de lucht ook was er een hardere wind dan voorspeld was. Maar na de eerste twee holes verdween de wind en ging de zon zijn werk doen en konden er een aantal kledingstukken verwijderd worden. Ook hielp daarbij dat ik ingedeeld was met 2 dames. Hierdoor krijg je toch een extra motivatie.

Maar alle gekheid op een stokje het was een prima dag om te golfen en dat was ook aan mijn spel te merken. Tevens werd ik daarin goed ondersteund door mijn flightgenoten Jos en Ans.
De eerste 9 holes sloot ik af met 17 stableford punten. De tweede 9 holes behaalde ik 19 stableford punten. Helaas heb ik een aantal kansen op een birdie laten liggen tot aan hole 17 (waar ik bijna een eagle scoorde, 10 cm van de hole) waar ik mijn eerste en enige birdy maakte.
Later bleek tijdens de prijsuitreiking dat er vandaag heel veel birdies gemaak waren. (Totaal 15 stuks).

Ook hole 19 heb ik als heel gezellig ervaren en als ik in de rondte keek zag ik alleen maar blije gezichten. Ook zag ik twee tevreden gezichten en wel van de organisatoren Marijke en Wim Schmitz die op een geslaagde dag terugkeken.
Laten we hopen dat er nog veel mogen volgen.

Veel golfgroeten en tot de volgende keer,
Giel Schuurmans

Uitslagen 9 holes:
Birdie: Wim Schmitz (7), Neary: Marijke Nanninga hole 7
3e plaats:            Els van Nierop (16) hand.24,5
Wil Steijn (16) hand 26,4
Corrie van Dongen (16) hand 29,7
Jos Levink (16) hand 35,
2e plaats:            Henk Klerks (18) hand 33,9
WINNAAR:          Fred Commissaris (18) hand 22,7

Uitslagen 18 holes:
Birdies: Giel Scjhuurmans (17), Netty Kuijs (6 en 12), Jos van Herk (5 en 12), Charles Mikkers (3 en 16), Danielle Fassaart (2), Henk Becks (1 en 12) ,Ernst Langevelt (10), Cees Kuijs (3), Anne-lies vd Berg (13) Hans van Grinsven (3)
Neary: Danielle Mikkers hole 2
3e plaats: Jos van Herk (34) hand 12,2
Cor Adam (34) hand 16,3
Ton vd Lans (34) hand 24,0
2e plaats: Betty Kuijs (35) hand 25,0
WINNAAR: Giel Schuurmans (36) hand 19,3

 

Wedstrijdverslag zondag 5 januari 2020

Excuus voor de late plaatsing, maar de foto´s wilden maar niet binnenkomen (Red.)

 

Allereerst iedereen nog een gezond en gelukkig 2020 toegewenst. En allemaal met vele goede voornemens het nieuwe jaar gestart natuurlijk. Ik zelf had me voor genomen om in ieder geval meer te gaan oefenen en zou direct vandaag daarmee beginnen. Eerder naar de baan dus en de driving range maar weer eens onveilig maken. Ruimschoots op tijd op Vistabella aangekomen merkten we dat je dan wel alle attributen moet hebben mee genomen. Het meeste was er, alleen lagen de accu’s nog thuis. Kortom de auto weer gestart, laagvliegend naar Guardamar en terug en precies op tijd om met mijn flight af te slaan. Wat nou oefenen of inslaan!
Het eindresultaat was dat ik het verslag mag schrijven. Dus de komende tijd maar eens serieus overwegen of we nu meer gaan oefenen of juist niet.

Vistabella als onze homecourse blijkt en blijft een succes. Het aantal deelnemers is iedere keer weer groot en vandaag stonden er 48 op de lijst. Het uitgelezen weer behoeft geen commentaar.

De uitslagen:
18 holes
1. Martien Nicolasen    41 ptn met hcp 19.8
2. Anja van Herk          41 ptn met hcp 24.3
3. Giel Schuurmans     35 ptn met hcp 19.3
Neary: Hetty Lucassen    hole 15
Birdies: Michel Poulina, Danielle Fassaart, Anja van Herk en Cor Adam op respectievelijk de holes 2, 4, 7 en 17

9 holes:
1. Coos Nanninga            21 ptn met hcp 26,6
2. Hans Bruggenkamp     21 ptn met hcp 28.7
3. Dorien Bruggenkamp   19 ptn met hcp 32,9
Neary: Coos Nanninga    hole 2

Tot slot dank aan mijn flight genoten Henk en Ab voor de gezellige middag en last but not least dank aan onze voortreffelijke wedstrijdleiding Marijke en Wim Schmitz.

Coos Nanninga