Verslag woensdag 20 februari Golfbaan Marquesa:

Op de startlijst voor woensdag Marquesa las ik dat de 1e flight om 15.30 zou starten. Een “ latertje” dus, maar dat betekent ook dat het weer veel langer licht blijft, heerlijk!!
We starten met 3x 3 dames flights, ik zat in de 2e flight, gezellig met Riet Kruders en Yvonne Schoots.
Nu is hole 1 t/m 9 niet mijn favoriet maar we gaan ervoor, weinig wind, lekker zonnig, kortom heerlijk voor een rondje golf. We speelden afwisselend mooie en minder mooie slagen, maar ik had het gevoel redelijk stabiel door de baan te gaan.
De 3 dames flights gingen als een speer door de baan en op “hole19” vroegen wij ons af, na het tweede drankje, waar blijft de rest? 😉Het bleek dat die het erg leuk hadden, volgens Marty moesten ze veel “overleggen” 🤔😂. Een andere flight deed verwoede pogingen om 4 balletjes tegelijk in de hole te putten…….
Nadat de kaarten waren gecontroleerd, bleek dat de resultaten niet denderend waren. Ik was dus ook zeer verrast om als eerste te eindigen met 17 punten. 
De aftergolf was ook weer erg gezellig, bij de prijsuitreiking gingen de lollige opmerkingen over en weer, wat veel gelach tot gevolg had. Marieke loofde bijna aan Geert een nieuwe prijs uit: “ de gevatheidsprijs” 😁
Uitslag:
Tweary: Geert op hole 5
Birdie: vogels genoeg op de baan, maar geen Birdie geslagen.
3e plaats: Johan Schoots, 15 punten
2e plaats: Harry Löwik, 16 punten
1e plaats: José van Dijk, 17 punten

Met dank aan de wedstrijdleiding, Marieke en Caroline.
Tot de volgende keer, sportieve groet,
José van Dijk

Verslag zondag 17 februari 2019 Vistabella

Zenuwachtig begon ik aan mijn eerste 18 holes op VISTABELLA en in Spanje ooit. Bleek dat in mijn flight er nog een speler was die hier nog nooit gelopen had, Jules. Gelukkig kregen wij zeer goede aanwijzingen over de baan van Geert en Johan. 

De eerste 9 holes liepen voor mij zeer goed, 22 punten. Door de goede raad van mijn medespelers slaagde ik erin om op de tweede 9 holes toch nog 16 punten te scoren. 38 in totaal.  Zolang ik in Spanje speel was het nog nooit gelukt een 9 holes wedstrijd zonder streep te lopen en nu lukte het om 18 holes te lopen zonder streep.

Uitslag : 

Wedstrijd 9 holes
1 Dicky Klerkxs 19 (Hcp 22,6)
2 Mariette Spekenbrink 18 (Hcp 34,1)

Birdie: Dicky Klerks (1)
Neary Marijke Adam

 Wedstrijd 18 holes:
1 Jos Brouns 38 (Hcp 29,8)
2 Hans van Grinsven 37 (Hcp 19,1)
3 Hetty Lucassen 33 (Hcp 15,1)

Birdie Cees Kuijs (14)
Neary Wil Steijn

De wedstrijdleiding had alles mooi in orde gemaakt voor de uitslag, toen bleek dat wij, de deelnemers, toch voor enkele slordigheden hadden gezorgd. Sommige kaarten waren niet duidelijk ingevuld en tevens bleek, na de prijsuitreiking, dat Peter Philips vergeten was de kaart van Betty Kuys aan de wedstrijdleiding te geven . Met 36 punten zou zij normaal 3de geweest zijn.

Ik wil namens mijn vrouw en mezelf de wedstrijdleiding, medespelers en -speelsters bedanken voor de fijne namiddagen. Hopelijk volgen er nog veel.

 Jos Brouns

Verslag woensdag 13 februari La Marquesa

De dagen worden warmer en langer licht, je voelt de zomer naderen, terwijl we pas half februari zijn, een heerlijke dag om vandaag in de wei te lopen. Een leuke opkomst op Marquesa, we mogen vroeger beginnen, maar dan starten vanaf hole 10. Nu vind ik persoonlijk de laatste 9 holes van Marquesa leuker dan de 1e 9, dus dat kwam vandaag goed uit. Ik had een leuke flight met Harry, Hilda en Peter Kooy, waarbij ik hem uitdaagde vandaag eens te gaan  zakken met z’n HCP en het is bijna gelukt, hij ging met 15 punten bij hole 18 eraf, top Peter, jammer alleen dat je het stukje niet wilde schrijven.

Vandaag was het weer een soort van familie aangelegenheid, Hans ging met de Tweary ervandoor en ik met de eerste prijs, dus weer zakken met m’n HCP. Ik heb me voorgenomen om dit jaar onder de 20 te komen en zit dus nu op 20.8, dus moet dit jaar gaan lukken.

De uitslagen:

3e prijs               Wil Steijn                         19 puntos          HCP 25.5
2e prijs               Ronald de Bos                19 puntos          HCP 16.3
1e prijs               Caroline van der Meer  20 puntos          HCP 21.6

 De Tweary op Hole 17 gewonnen door Hans van der Meer en een birdie ( heel knap ) op hole 18 door Ronald de Bos.

 Un saludo

 Caroline van der Meer

 

 Verslag zondag 10 februari 2019 Vistabella

Hallo golfvrienden,

Zondagochtend had ik de eer om in de 1e flight aan te treden met Cees Kuijs en Charles Mikkers, 2 absolute toppers van Golf Holanda. Dit kon weleens een zeer leerzame dag gaan worden. Al snel bleek dat het verschil gemaakt ging worden met de afslagen van de tee, het spel door de baan, slagen rondom de green en het putten. Ik wist me aardig door de 1e negen holes heen te worstelen met pardoes nog een birdy op hole 5 en 9.  
Ondertussen hoorde ik Cees verzuchten dat ie beter zijn schildersezel had kunnen meenemen dan zijn golftas, gezien de mooie vergezichten die hij vanuit al het wasteland heeft kunnen bewonderen. En Charles had het al snel over schaatsen onderbinden en rondjes maken op alle greens, gladder kon het niet meer worden.

De 2e 9 was dan wel iets minder maar er kwam wel meer wind opzetten en de greens leken met de hole nog sneller te worden. Al met al geen verkeerde ronde. Met 1 streep en 35 punten op de kaart stapte ik uiteindelijk van de baan.
Achteraf besefte ik echter dat het oefenrondje op woensdag met Golfgoeroe Martien deze dag mij zeer te pas was gekomen. Zijn inzicht en spirituele tips heb ik deze zondag direct kunnen toepassen.

Ik sluit dan ook af met één van zijn wijze uitspraken: “Wat een klote slag….dat moet ik de volgende keer toch beter doen”

Sportieve groet,
Andy

De uitslag:
9 holes
1 Hans Bruggenkamp
2 Dicky Klerks
3 Wim Steijn
Neary Dorien Bruggenkamp

Birdies Andy 2, Cor 1, Ger 1, Giel 1
18 holes
1 Andy Beijer
2 Hans van Grinsven
3 Franklin Monteban
Neary Ger Nicolasen

Verslag La Marquesa 6 februari 2019

Het was ‘n geweldig mooie zonnige dag met ook nog eens geen wind! Hoe heerlijk is het  om dan ook nog te kunnen golfen!

Het begon voor mij vandaag wel moeilijk want ik was zo met het boek van DE ZEVEN ZUSSEN aan het lezen dat ik de starttijd ‘n beetje had gemist!  Gelukkig belde Marieke me om mij uit m’n droom te helpen om te zeggen dat ik ook nog had ingeschreven bij de wedstrijd!

Mijn flightgenoten, Hilda, Jelle en Geert stonden al klaar om af te slaan!!

Geert slaat af en is dan al bij de green van hole 12 (zegt tegen Jelle hier kom je niet voorbij en het is gelukt). Toen  we echt bij hole 12 aankwamen was voor Hilda en mij na de tweede slag nog 90mtr. tot de green.

Ik sla, en kom op ‘n gur paaltje! HILDA DOET ‘N SLAG EN SLAAT OP MIJN AANWIJZING OP HETZELFDE PAALTJE!!! 

 Ik wil graag de wedstrijdleiding bedanken, het was allemaal weer super geregeld en graag tot volgende week.

 UITSLAG:
Twaery GEERT WESTERDIJK
3  Wim Pin 20 punten  HCP 14.3
2 José van Dijk  21 punten HCP 32.8
1 Riet Kruders 21 punten HCP 30.5

Groetjes,
Riet

Verslag zondag 3 febr 2019 Vistabella

Het is weer zover, ik was de gelukkigste die het verslag van de wedstrijd mag/moet schrijven.

Een totaal verslag van de wedstrijd is niet mogelijk. Het waaide zo hard dat ik mijn eigen flight-genoten niet eens kon verstaan, laat staan iets of iemand anders uit de baan. En daar heb ik wel van genoten. Misschien was het wel daarom dat ik veel minder afgeleid werd of dacht veel minder afgeleid te zijn en dus tot scoren kwam.  Het blijft dus bij een impressie.

Bij het inslaan wist ik al dat er iets raars ging gebeuren. De wind nam de bal overal mee naartoe behalve daar waar ik bedoelde. En koud was het ook nog gezien de ijsmutsen en andere kledij die spelers onherkenbaar maakten of een enkeling heel herkenbaar. Niet waar Cor.

Ook kwam de wedstrijdleiding op zeer dwingende toon vertellen hoe een kaart moest worden ingevuld (ik heb de score van die kaart maar niet overgenomen) en dat er niet meer geplaatst mocht worden. Of plaatsen met die wind überhaupt wel mogelijk was terwijl je toch altijd weer in een divot kwam te liggen. Maar per saldo wel gunstig want de bal bleef dan wel lekker laag.

Bij vertrek bleken we een flight van 2 te zijn, gelukkig na een verstandige ingreep werd Frans vanuit een latere flight naar ons doorgeschoven.

Als je dan op hoe 1  begint met een par dan geeft dat wel een boost waarbij mede flight-genoot Franklin met een door de wind genomen bal een duidelijke waarschuwing gaf aan de spelers op hole 9. En zo verder geploeterd steeds maar weer de wind vervloekend en als je dan dacht de wind eens mee te hebben dan stuitte die bal natuurlijk op die schuine kant die je ook niet wilde.

Op hole 7 de naam Wolly als neary te zien staan hetgeen de gedachte deed opkomen ¨het zal toch niet weer zo’n Nicolasen dag worden¨ maar later toen ik Martien zag spelen die gedachte snel kwijt was.

Kortom iedereen (nagenoeg) heel weer binnen en tevreden met het feit dat het kleine R’dam van het grote R’dam had gewonnen en Twente toch maar mooi bovenaan staat.

Wel moest ik van mijn flight-genoten nadrukkelijk niet vergeten te zeggen dat het slechts en alleen hun steun was die mij tot deze prestatie had gebracht. Want wie schetst mijn verbazing dat ik het hele peloton op 5 slagen had gezet en ik een prijs mocht ontvangen van onze strenge maar rechtvaardige wedstrijdleider die de uitslag weer op zijn eigen correcte wijze wist te presenteren. Chapeau Wim.

 En dan zoals gebruikelijk de uitslagen.

 18 holes     1  Ikke                37 pnt                    9 holes       Jos Brouns       18 pnt

                    2  Piet Wijnen    32 pnt                                        Dicky Klerks     17 pnt

                    3  Cor Adam      31 pnt

Neary           Andy Beyer en Dicky Klerks

 

Verder waren er 6 birdies waar tegenwoordig geen beloning meer op staat. Beloning wordt door het lot bepaald. Beste birdies (laagste stroke index) waren van Martien en Charles hole 5.

Tot een volgende keer.

Ger

 

Verslag La Marquesa 30 januari 2019

Beste golfmaatjes,

 Begin dit jaar heb ik me voorgenomen om een poging te gaan wagen om mijn hcp te verlagen tot 20,0. Aangezien ik voor de 2e keer een verslag moet schrijven betekent dit, dat ik op de goede weg ben😉. Het was wederom een supermooie woensdag om een balletje te gaan slaan.

Samen met Riet en Marlies begon ik op hole 10 en opende met een par; een hole als je daar moet beginnen dan speel of goed of bagger. Op hole 11 weer een par…..om bang van te worden. Riet ging ook als een speer en Margriet was inmiddels haar zenuwen kwijt en deed goed mee. Het was zo’n dag dat alles klopte; zelfs een chip-in van buiten de green op hole 13 en daarmee een birdie; dat was heel lang geleden.

De streep op hole 14 zette eigenlijk een “streep” door een zeer hoge score maar met 21pnt. ben ik heel tevreden. 
Hoop dat deze “flow”zich nog even voortzet want het is wel heel gaaf om zo te golfen🏌🏻‍♀️🏌🏻‍♀️. 
Ik hoop dat ik snel weer een verslag kan schrijven, dat zou betekenen dat ik goed op weg ben naar hcp. 20🙃. H
Het was weer een supergezellige middag en op hole 19 hebben we nog lekker geproost!🍷

 

Uitslag:

1e Marieke van Dijk 21pnt hcp 24,0

2e Riet Kruders 20pnt hcp 31,5

3e Els van Nierop 19pnt hcp 25,8

Tweary hole 17: Jos Brouns

Bridie hole 13: Marieke

Marieke

 

 

Verslag Vistabella 27 januari 2019

 

Beste golfvrienden,

Eindelijk na en lange periode  van weinig punten halen, was het nu een keer raak. Vroegtijdig op de golfbaan aangekomen, moest er eerst een telefoon ‘gerepareerd’ worden, dat lukt vrij snel en zo kon er weer gebeld worden. Vlug nog wat ballen afgeslagen en wat oefenpotjes gemaakt en dat ging al lekker.

 Op naar hole 1, daar aangekomen kregen wij toch wel met veel wind te maken, dus dat was weer een uitdaging extra, maar de zon was erbij, dat maakte weer veel goed. Vanaf de afslag ging het direct al goed, de ene boogie naar de andere en soms een par.

Samen met  mijn flightgenoten Jan Lieshout en Ger Nicolasen konden we redelijk doorlopen tot hole 6, daarna veel wachten. Misschien voor de volgende keer beter eerst een 3 bal en dan een 4 bal er achteraan.  

Weer terug in het clubhuis gezellig wat gedronken. Er waren veel deelnemers wat het extra gezellig maakte. Nadat de kaarten waren gecheckt, bleek ondergetekende de meeste punten te hebben. Ook bij de 9 holers werd er goed gescoord, ook zijn er  diverse birdies en neary’s gevallen.

 De prijsuitreiking was wel grappig, vooral als de wedstreidleider denkt dat je er niet meer bent en hij er achter komt dat je er toch gewoon wel zit.

 Hier de uitslagen:

 18 holes:

 1. Geert Westerdijk – 39 pnt. – hcp-25.3
 2. Lidy Badoux – 33 pnt. – hcp-21.8
 3. Danielle Mikkers – 32 pnt. – hcp – 6.5.
      Wim Schmitz – 32 pnt. – hcp – 21.8

 Neary: Vera van de Ameele op hole 7

Birdies : William Fuchs op hole 14 – Charles Mikkers op hole 18

 Een goed begin voor de 2 nieuwe leden Danielle en Charles Mikkers.

 

9 holes:

 1. Dorien Bruggenkamp – 24 pnt. – hcp. 35.4
 2. Jose van Dijk – 20 pnt. – hcp. 35.7
 3. Jos Browns – 19 pnt. – hcp. 30.2
      Remi Lievink – 19 pnt. – hcp 36

 Neary : Carla van de Akker – op hole 7

Birdie : Peter Hogerdijk op hole 1

 et was een leuke golfdag, tot volgende week.   

 Groeten Geert

 

Verslag La Marquesa 23 januari 2019

 Met 17 spelers gespeeld, ondanks de bewolking toch nog 19 graden gehaald en La Marquesa blijft een heerlijke baan, het was weer een topdag.  

Voor Riet Kruders was het zeker een bijzondere middag, zij had op hole 11 bijna een ¨Hole in one¨, maar zij maakte er toch nog een mooie Birdie van, waar ze toch uiteindelijk nog erg blij mee was. Op dezelfde hole is het ook Arie van Gestel gelukt om een Birdie te maken, chapeau Arie. 

De tweary werd gewonnen door ondergetekende. De scores waren hoog, Caroline van der Meer, Els van Nierop en Jos Brouns hadden 18 stableford punten en dachten dat ze kanshebbers waren. Uiteindelijk werd Caroline van der Meer met handicap 21.4 derde en kreeg een eervolle vermelding.

Arie van Gestel handicap 19,2 en 20 stableford en ikzelf handicap 26,2 en 21 stableford met punten, respectievelijk tweede en eerste plaats.

Ik heb vandaag een topdag gehad en wil daarom ook graag mijn flightgenoten Wim Pin en Geert Westerdijk bedanken voor hun enthousiasme, mede door hen heb ik een mooie score weggezet en was dit een fantastische sportieve middag. Ook nog even op hole 19 met de mannen de nieuwe spelregels doorgenomen, was ook weer gezellig.

Ik heb vandaag wel het citaat van de dag gemist en omdat ik vandaag sinds tijden weer goed geput hebt, wil ik het volgende citaat toevoegen. 
¨De helft van golf is leuk, de andere helft bestaat uit putten¨

Natuurlijk wil ik de Wedstrijdleiding Marieke en Caroline bedanken.

Daarnaast probeerden iedereen zijn rouwgevoelens betreffende Hemmy Leurink te onderdrukken maar heel fijn Caroline dat je daar nog even op terug kwam, mooi gesproken en Carpe Diem.

Bij deze bedankt,

Hans van der Meer 

Verslag Vistabella 20 januari 2019

 Allereerst dank en complimenten voor de goedverzorgde nieuwjaarsreceptie bij Differente in Benijofar. 

De wedstrijddag begon met druilerig (Hollands) weer,wat ons juist deed besluiten om enkele weekjes naar Spanje te vertrekken! 
Rond 11 uur startten de eerste wedstrijden, met een groot aantal deelnemers. 
De eerste hole begon prima in onze flight: een par en drie bogeys! Dit was de opmars naar meer. 
We hebben elkaar tot grote hoogte gebracht (weet niet of dat voor jullie zo was)… De eerste 9 holes 24 punten! Meestal mijn eindscore voor 18. 

Betty, Thijs en Frans bedankt voor jullie steun en gezelligheid. 
Zo te mogen beginnen als nieuw lid, mijn jaar kan niet meer stuk. 

Uitslag 18 holes:  

1e Jos Schoenmakers  38 p.   Hcp 28.4 
2e  Cees Kuys                37 p.  Hcp. 10.7 
3e PP Becker Hoff         36p.   Hcp. 19.3 

Neary: Frits Tonk op hole 7. 

Birdies: Frits Tonk, Michel Paulina, Ger Nicolasen, Thijs Hoogervorst. 

Uitslag 9 holes: 

1e  Hans Bruggenkamp         18 p. Hcp. 28.2 
2e  Dorien Bruggenkamp      18 p. Hcp. 35.4 
3e  Betty Hoogerdijk                16 p. Hcp. 33.9 

Neary: Betty Hogendijk op Hole 7. 

Organisatieteam, bedankt voor al jullie werk en de mooie prijzen. Wij gaan de wijn drinken op jullie gezondheid. 

Groetjes Jos Schoenmakers 

Verslag woensdag 16 januari 2019 La Marquesa.

Het is saai om het weer over het weer te hebben want dat is de laatste maanden fantastisch. 
Mede daardoor zijn de fairways van La Marquesa vrij kaal en is het dan ook vrij normaal dat er
geplaatst mag worden. Een ander voordeel is dat daardoor de bal lekker ver doorrolt.
Ik weet niet of het door de nieuwe golfregels kwam maar we waren in goed twee uurtjes rond.https://www.youtube.com/embed/pn-RfSTg1m8  is ’n leuk filmpje om te zien wat er allemaal zoal veranderd is. 
Verder had ik ’n gezellige flight met Marieke van Dijk en Harrie Löwik. Doordat ik op ’n paar hole’s veel geluk had (bijna out of bounds en ’n birdie buiten de green enz.) kon ik ’n mooie score wegzetten. 
Alvorens de wedstrijdcie (Marieke en Caroline) de prijzen uitreikte hadden ze navolgende mededelingen;

 • Probeer als flight bij elkaar te blijven tijdens/na het afslaan en ga niet alvast lopen als de ander nog moet afslaan. Niet gezellig en bovendien ook nog ‘ns gevaarlijk.
 • Altijd FORE roepen als je “per ongeluk” te ver of uit de richting slaat. Na de wedstrijd deed ’n voorval het nodige stof doen opwaaien.

Uitslag:

3e  Johan Schoofs                         Hcp 22.8             19 pntn 
2e Raymond Spekenbrink           Hcp 23.6             20 pntn 
1e Jos van Herk                              Hcp 13.9             22 pntn

Tweary was voor Harrie Senders en ’n Birdie op 12 voor ondergetekende.

Veel golfgroeten en hopen op wederom ’n grote opkomst volgende week.

Jos van Herk

 

Verslag Zondag 13 januari 2019 Vistabella

Goed begin 2019

De aanhef van mijn verslag is op vele dingen waar zoals het weer hier is Spanje onze gezondheid en het golfspel (hier kom ik nog op terug ) maar een teleurstelling was er ook ik vond de prijsverhoging van Vistabella wel erg hoog.
Het gaat hier echter om het golfspel het jaar 2019 is pas 10 dagen oud maar mijn resultaten zijn heel erg goed , ik heb op Marquesa een 18 holes met 77 slagen afgesloten en nu op Vistabella een ronde van 81 slagen. 
Mijn streven is om ooit een ronde te lopen van mijn leeftijd dat wil zeggen dat ik nu een ronde van 71 moet lopen dus ik heb nog veel motivatie om te trainen voor dit resultaat. Deze ronde op Vistabella met een hele leuke flight met Jelle, Anja en Annelies begon bloedig maar nadat de Marshall een pleister heeft verzorgd gingen we van start. 

De start was niet geweldig maar bij hole 3 had ik mijn eerste Birdy kans welke echter van dichtbij werd gemist. Bij hole 7 dacht ik een goede kans te hebben om de neary te scoren 2 Mtr van de vlag maar later bleek dat deze door Joke was verbeterd, ook werd  door mij geen Birdy gescoord … 
Ook bij hole 8 geen Birdy van 1.20 cm dus hieruit blijkt hoe moeilijk de greens zijn of hoe slecht ik put. 
Ik sloot de eerste 9 holes met 18 punten af 5 bogies en 4 parren. Anja had ook 18 punten en Jelle en Annelies zaten iets lager.

De tweede negen gingen eigenlijk hetzelfde ook weer een hele goede Birdy kans op hole 11 nu een putje van 1.50 Mtr. maar deze werd ook gemist, gelukkig wist ik wel nog een Birdy te scoren op hole 17, maar deze lag dan ook maar op 90 cm. Zodoende wist ik een scoren van 37 punten te realiseren waar ik heel blij mee was en ook mijn flicht genoten kwamen met redelijke scoren binnen .

Ook heel vermeldingwaardig is, dat door Joke een EDagle was gescoord op hole 16. En dat Betty en natuurlijk ook Frans ook 37 punten hadden was erg leuk zeker voor mij omdat Betty en ik nu geen ruzie in bed hadden deze avond en nacht .

Ik wil ook graag de wedstrijdleiding Marijke en Wim bedanken voor de voortreffelijk organisatie nu ze het stokje weer overgeven aan Pam en Ben .

Uitslagen 9 holes: 
Marieke Adam  15 punten hcp 35,9
Erna Nicolasen  13 punten hcp 36 
Neary: Erna Nicolasen 

Uitslagen 18 holes: 
Cees kuijs          37 punten.  Hcp 10.9
Frans ter beek  37 punten   Hcp 18 
Betty kuijs         37 punten.  Hcp. 25.7 

Nearly: Joke Greve 
Eagle:  Joke Greve 
Birdy’s: Arie van gestel. Trees Smulders . En Cees Kuijs 

 

 

Verslag woensdag 9 januari La Marquesa

Hola lieve golfvrienden,

Niet gaan lachen en denken dit is doorgestoken kaart, maar vandaag was echt een familie aangelegenheid.
Marieke en ik hebben een target, om dit jaar onder de 20 te komen, zij heeft vorige week gewonnen en nu ik, dus we gaan er dit jaar voor. Was weer een super warme dag en eigenlijk met ons kleine clubje, erg gezellig, vooral de after party.

Ik mocht vandaag spelen met Wil Steijn en 2 mannen, waarvan ik de namen niet ga noemen, maar die waren aan het strijden om de meeste strepen…..ze hadden echt een strijd met elkaar….en er is één als winnaar uit gekomen.

 Kwam terug in het Clubhouse van Marquesa en zag mijn lieve Hans al blij kijken, hij had 20 puntos………maar ik heb hem overtroffen met 23 puntos,  wist niet wat ik meemaakte, alles lukte en dan te bedenken dat ik gisteren met 9 punten van de 1e 9 holes af kwam, wat is het toch een “vreselijk” irritant spelletje.

Tja en dan heb je nog de tweary op hole 5, eerst voor Ernst en die heb ik ook overtroffen.

Kortom de familie van der Meer ging met alle wijn en ballen naar huis.

 1e                   Caroline van der Meer                    HCP 23.3                    23 punten
2e                   Hans van der Meer                          HCP 27.2                    20 punten
3e                   Marieke van Dijk                              HCP 23.9                    18 punten

Tweary op hole 5                 Caroline van der Meer

 En oh ja, allemaal nog de allerbeste wensen voor 2019

 Citaat van de week: als je iets goed vast hebt, hoef je er niet in te knijpen.

 Lieve groet,

 Caroline.

 

Zondag 6 januari 2019 Vistabella

Voor golfclub Golf Holanda begint het nieuwe golfjaar 2019 op deze zondagochtend van Driekoningen fris maar zonnig.
De deelnemende golfers werden door de voorzitter onthaald met een Nieuwjaarsgroet.
Rond het middaguur verdween het frisse windje en werd het zelfs behaaglijk warm. In onze flight gingen er in ieder geval wat extra kledingstukken uit.
Eind vorig jaar polste Hans van Grinsven ons, Ignace en Trees Smulders, of wij zin hadden om op een of meerdere zondagen op Vistabella mee te komen golfen. Hans en Hetty klonken zo enthousiast, over de leiding, de organisatie en helemaal ook over al hun Hollandse golfvrienden bij de club Golf Holanda dat wij niet lang hoefden te aarzelen.
Het werd een geweldig mooie golfdag, speciaal voor ons door het enthousiaste gezelschap van onze flight-genoten Hans en Hetty. Handig ook dat zij ons op de baan wat wegwijs konden maken. Onder het spelen was er gelukkig ook tijd om de wonderschone weidse vergezichten en de rest van de omgeving in je op te kunnen nemen. Rond 16.30 zat voor ons de ronde van 18 holes erop. Heerlijk even bijkomen op het terras met een koel biertje.
Wat voor mij helemaal geweldig leuk was aan deze golfdag: Ik mocht de eerste prijs mee naar huis nemen!
En er waren nog meerdere prijswinnaars:
18 holes tweede plaats voor Henk Badoux
18 holes derde plaats voor Cor Adam
18 holes vierde plaats voor Henk Riep
De Neary op hole 7 voor Danielle Mikkens
Vijf maal een Birdie voor:
Henk Badoux op hole 5
Cor Adam op hole 7
Henk Riep op hole 15
Danielle Mikkens op hole 11
Charles Mikkens op hole 11

9 Holes uitslagen:
Eerste plaats voor Dicky Klerks
Tweede plaats voor Marijke Schmitz
De Neary op hole 7 voor Swier Scholten
De beste golfspeelster van 2018 op 18 holes is geworden : Hetty Lucassen. Zij kon een mooie trofee mee naar huis nemen.
Dank je, organisatie van Golf Holanda, dank jullie Hans en Hetty voor de introductie.
De komende zondagen in januari willen wij graag nog eens meespelen.

Trees Smulders gast van Hans van Grinsven.

Verslag woensdag 2 januari La Marquesa

Allereerst wil ik, omdat ik toch een verslag moet schrijven, hiervan gebruik maken om iedereen een mooi, sportief maar vooral gezond 2019 te wensen.

Ik had “toevallig” een uitlating gedaan over het feit dat mijn streven voor komend jaar was om wat meer te gaan golfen en misschien daardoor een hcp. te bereiken van rond de 20…….nou beste mensen: het begin is er!!!!

We (Caroline, Hans (Verheugd) en Jelle)  gingen van start op een (weer) zonovergoten dag. Het liep vanaf hole 1 aardig en en zelfs op hole 5 kon ik mijn naam zette op het briefje van de Twaery. Uiteindelijk is me die door mijn eigen man ontnomen😣 maar de fles wijn blijft in de familie, dat dan weer wel.
Het was na de wedstrijd ook weer een gezellig samenzijn met een glaasje wijn en bitterballen (aangeboden door Hans van der Meer!!)

 De uiteindelijk uitslag:

1e: Marieke van Dijk        19 pnt. en hcp. 24,3
2e: Arie v. Gestel              16 pnt. en hcp 19
3e: Hans v.d. Meer           16 pnt. en hcp 27,2

De tweary was voor Hans van Dijk
Al met al dus een goed begin van 2019 en ik ga proberen dit vol te houden!

Marieke van Dijk

Verslag zondag 23 december Vistabella

Tuurlijk wil ik een verhaal schrijven over deze laatste wedstrijd van 2018!!. ´t Was een fantastische zonnige dag,en een super flight! Wim en Charles bedankt!

Wat Vistabella betreft…..wat een mooie en uitdagende baan.

en dan hier… de uitslag;

Winnaar 18 holes

1. Danielle Mikkers pnt 37 hcp 6.5
2. Henk Riep pnt 35 hcp 21.9
3. Maarten Nicolasen pnt 34 hcp 20

Neary Henk Riep op hole 7.
Birdies Wim Schmitz op 4, Henk Riep op 15, Charles Mikkers op 3, Geert Westendijk op 2, Franklin Monteban op 1  en ik op 1 en 10.

winnaar 9 holes wedstrijd
1. Bert Hofman15 pnt hnp 34
2. Marijke Adam 15 pnt hcp 35.9

Neary Marijke Adam op 7

Hele fijne en gezellige en lekkere feestdagen en tot in 2019!

Danielle Mikkers

 

Verslag van woensdag 19 december 2018 La Marquesa  

Met 11 spelers , 19 graden en een flauw zonnetje,  nagenoeg windstil weer en een rustige baan , was het heerlijke middag.

De tweary werd gewonnen door Jose van Dijk . Geen birdies. De scores waren laag, waardoor alle 11 spelers in 2019 gevrijwaard zijn van de titel “duikboot”.
Marieke werd derde met 14 stbf en Jelle en ikzelf met beide 15 stables  respectievelijk tweede en eerste plaats.
Eindelijk een voordeel voor de iets lagere handicapper die al zo´n zwaar leven heeft in de wedstrijden.

Ik werd door Caroline gewezen op een uil die  zich eerst bij hole 3 en daarna bij hole 4 vertoonde. Dat is het mooie aan golfen. Al heb je je dag niet en wordt je ego niet gestreeld door je score, je kan altijd genieten van wat er om je heen is. Met José had ik ook een filosofisch moment over de vraag waarom we toch telkens extreem genieten van het heerlijke weer en de omgeving. Onze gezamelijke conclusie was dat het goed was om af en toe naar NL terug te gaan , vooral in de winter, zodat je waardering voor hier op het hoogste nivo blijft. Een aankoetelende wedstrijd dus totdat ik op hole 6, uit de bunker, de bal over de green en over de weg speelde, bijna een auto raakte en bijna ook wat mensen. Toen prijsden we ons gelukkig met de 1,5 euro verzekering die we elke keer moeten betalen en die we tot nu toe als oplichting hadden beschouwd.

Het citaat van de dag (zie hieronder) sluit naadloos aan op deze situatie. Je moet niet teveel nadenken tijdens het golfen. Ik dacht in die bunker aan mijn vuilnisbak die nog naar buiten gezet moest worden, en ziedaar het resultaat. Er is echter een  kleine correctie nodig op het onderstaande citaat die iedereen natuurlijk al weet…. en dat is dat we nooit mogen slaan maar dat we moeten swingen (pagina 33, kolom 2 , onder sub b van “het grote golfboek”, verkrijgbaar bij de betere boekhandel). We mogen zoals het citaat ons adviseert ,  tijdens het golfen ook niet ‘ denken ‘  aan het woord ‘slaan’ . Net als de situatie dat je over water naar de green moet. Dan niet denken ‘ ik ga nu niet in het water swingen’. Tja, dan gaat het mis! Kortom, veel waarheid en eeuwenoude kennis verzameld  in dit  ene citaat.

citaat: golfen lijkt zo moeilijk maar het is heel simpel. Sla tegen de bal en doe het zonder erbij na te denken.

Wedstrijdleiding werd uitgevoerd door Marieke en Caroline.
Bij deze bedankt, Ernst Langeveld