Wedstrijdverslag Vistabella zondag 16 juni 2019

Wederom een geweldige dag om te golfen.
De baan lag er goed bij alhoewel de greens wat traag aanvoelden. Ik zat bij de uiteindelijke winnaar Ernst in de flight. Die had een geweldige dag met fantastische drives, superslagen naar de green en op deze niet optimale greens wist hij ook uitstekend uit te holen. Zijn score had nog iets hoger uit kunnen vallen, maar helaas… hij had even gemist dat Jos van der Weijden een bal naast zijn bal had geslagen en ja hoor zelfs zulke geconcentreerde spelers maken ook foutjes… verkeerde bal geslagen: 2 strafslagen.
Desondanks goed gespeeld Ernst, ik heb van je spel genoten. Bij de uiteraard weer gezellige nazit kwam de prijsuitreiking: Ernst eerste plaats bij de 18-holers en Henk Klerks bij de 9-holers en hij mocht ook een stukje schrijven. Nou zo’n eerste plaats is wel wat voor Henk, maar bij de gedachte aan een stukje schrijven zakte de moed hem in schoenen. Ach ja, toen kwam Peter Philips met zijn grote mond, die Henk aanbood om zijn stukje te schrijven voor zijn gewonnen fles wijn. Dit had ik kunnen weten, dat aanbod werd met beide handen aangegrepen. Vandaar dat de schrijver dezes met een glas van de gewonnen wijn naast zich suf zit te bedenken wat ik nog meer kan schrijven en ik weet dat echt niet meer, dus ik eindig met de uitslag en de constatering dat wij een geweldige club zijn met fijne mensen.

Met golfgroeten,
Peter

Uitslag 18 holes:
1e Ernst Langeveld.   39 stf.  Hcp 12.9 mét 2 strafslagen…….
2e Henk Riep.             36 stf.  Hcp 22.9
3e Frans Wolkers.      36 stf.  Hcp 23.2
Neary was voor Carolien van der Weijden op hole 7
Birdies voor Cees Kuijs op hole 14 en 17

Uitsag 9 holes:
1e Henk Klerks.           20 stf. Hcp 34.3
2e Joop Hartsuiker.    16 stf. Hcp 32.8
3e Dicky Klerks.          15 stf. Hcp 22.1
Neary was voor Henk Klerks op hole 7

Verslag wedstrijd 9 juni Vistabella

Alweer het verslag, ik wordt nog eens de vaste columnist van Golf Holanda, hoewel ik daar uit het verre verleden puttend best voor in aanmerking zou mogen komen. Toch liever niet en nu na 4 keer een verslag van een 18-holer mag een 9-holer maar weer eens de eer krijgen. Deze groep zou zich maar eens achtergesteld kunnen gaan voelen.

Eigenlijk kan ik het verslag van 2 juni een op een kopiëren met verandering van details. Een van die details was het wel of niet qualifying zijn. Eerder werd ons verteld dat i.v.m. onderhoud greens de baan tijdelijk niet qualifying was en op grond hiervan een korting op greenfee werd berekend. De wedstrijd bleef wel staan als competitie wedstrijd maar er vond geen handicapaanpassing plaats. Voor mij bleek dat zeer voordelig want zonder handicapaanpassing kon ik het Hans en Hetty zeer lastig gaan maken in hun jacht op goud. En dus het stel vandaag voor een 2de keer aan het wankelen brengen.
Maar zie in al hun wijsheid had “men” dus besloten de wedstrijd van 2 juni alsnog maar te schrappen uit de competitielijst en de wedstrijd van vandaag maar wel als qualifying aan te merken.
U begrijpt de verbazing en opluchting.

Dan de wedstrijd zelf. Prima zo als altijd. Prima flight, van genoten, prima weer en minder wind. Overall prima scores. Heb zelf een tijdje met 14 stokken rondgelopen; iemand had zijn SW  onbeheerd bij een bunker achtergelaten met nog heel veel bunkers te gaan. Pas toen ik vroeg “van wie ?”, kwam hij er achter. Moest wel een zeer goede speler zijn. Klopt, hij werd tweede.

De uitslag.
18 holes
1 Ger Nicolasen                      39
2 Franklin Monteban              37
3 Hemmie Schoenmakers     36

Neary: Ger Nicolasen op hole 11
Birdies: Cees Kuijs (1) Ger Nicolasen (4) Henk Riep (5) Cor Damen (7)  Hetty Lucassen (17)

9 holes
1 Fred Commissaris               15
2 Reini Levink                         15

Neary: Corrie van Dongen op hole 2

Rest ons de huidige  wedstrijdleiding (Wim en Marijke), die ons tijdelijk gaan verlaten om rust elders te zoeken, hartelijk te danken voor het prima werk tot heden. Een fijne vakantie toegewenst.

Tot niet zo snel.
Ger

Verslag wedstrijd 2 juni 2019 VistaBella

Met gemengde gevoelens richting golfbaan, immers er werd groot onderhoud gepleegd. Dus een wedstrijd die geen wedstrijd was. De greens waren zwaar gehavend en leken her en daar meer op waste dan op green. Gelukkig werd dat goed gemaakt door een korting op de greenfee, hetgeen mij er toe bracht extra te investeren, ik was aan een nieuwe handschoen toe. Een handschoen met motivatie hoopte ik.

Beginnend op hole 1 met een streep, maar niet om van in de put te zitten. Mijn medespelers deden het niet veel beter en dus het hemd opgelicht en vrolijk verder gesprongen. Steeds meer in de overtuiging gerakend dat slechte greens ook goede eigenschappen hebben (je moet je wel iets inbeelden). Een steeds vrolijkere flight en goed weer maakte het plaatje compleet. Als dan ook een medespeler alles maar dan ook alles verkeerd ziet wegspringen en uit balorigheid zelfs een rood paaltje op 5 meter afstand ziet te raken terwijl toch anders gemikt had dan werd het voor de een hilarisch voor de ander een knarsentandend snel vergeet moment.

Geen raar tellen en gecorrigeer van kaarten, het was door het geboden spel niet nodig. Iedereen wist precies en correct in te vullen en dus vanaf hole 18 direct aan de klara. De 9-holes speelden maar met weinigen alhoewel menig 18 holer demonstreerde de foutieve inschrijving te hebben gedaan.

Winnaar in deze groep werd Henk Klerks met 19 pnt. Omdat er maar 1 prijs beschikbaar was eervolle vermeldingen voor alle anderen. Bij de 18 holes deze keer slechts de neary en daarop volgende birdie voor onze wonderboy of gelukskind Ernst. Birdies waren er ook voor Hetty en Ger. De 2de en 3de prijs gingen hier naar Franklin Monteban en Gijs vd Horst met 36 punten. Wel vermeld dat Kristin 37 pnt. had maar iets te snel weg was?
Tot slot de winnaar met 40 pnt. Met dank aan iedereen die daar aan meegewerkt heeft. Heeft de nieuwe handschoen toch zijn werk gedaan.

Tot een volgende keer.
Ger

Verslag La Marquesa 29 mei

Hierbij een verslag van een zeer geslaagde wedstrijd op Marquesa 29 mei.

Alhoewel we vorige week het wedstrijd seizoen met een heerlijke lunch in the Clubhouse hebben afgesloten, was de opkomst gisteren weer super. 4 flights met leden die lekker vroeg willen golfen, want dan heb je nog wat aan de rest van de dag……….maar moet er niet eentje een hole in ONE slaan op hole 15,  Ernst Langeveld.

Dat betekende een heerlijke traktatie op een lekker glaasje Cava en als kers op de taart, was Els van Nierop jarig en gaf een rondje bitterballen. De cava smaakte zo lekker, dat er meerdere flessen over de tafel gingen, met het gevolg, dat we niets meer aan onze dag hadden……..

Groeten van Marieke en Caroline.

verslag zondag 26 mei 2019 op vistabella

Winnaar 9 holes dicky klerks met 17 punten  hcp 22.0
Neary hole 2 corrie van dongen

Winnaar 18 holes  ernst langeveld 35 punten hcp 15.0
2e plaats  giel schuurmans    met 34 punten hcp 20,4
3e plaats raymond spekenbrink met 34 punten hcp 24,2

—–Neary franklin montoban  op hole 2
—–Birdies giel schuurmans op hole 1 , gijs van der horst op hole 1, jos schoenmakers op hole 6

Als eerste moet ik opmerken dat ik voor de wedstrijd Wim geïnformeerd heb over een daling van mijn hcp naar 12.9 . Een gevolg van het lopen van een goede wedstrijd op La Marquesa. Echter La Marquesa is voorlopig niet meer qualifiying vanwege tijdelijke greens. Dus ik had het geluk dat ik vanaf mijn oude hcp 15.0 moest  vertrekken. Yess. Tjakka! Dank je wel tijdelijke greens!

Wat een mooie dag weer op vistabella. Wel een stevig windje maar met een temperatuur van 25 graden was het heerlijk. De zomerse temperaturen dringen zich langzamerhand op aan het land. Het zicht op de bergen, de stilte ( het is rustig op de baan) . Genieten dus. Giel Schuurmans had het zo warm dat hij zich liet verleiden om bij hole 10 een in het water gelegen bal eruit te slaan. Totaal doorweekt maar afgekoeld was hij nu  in staat de laatste 8 holes uit te lopen.

Ik had een gezellige flight met Henk Badoux en Peter Philips en Jan van Lieshout.  Toen iemand mij vroeg wanneer ik voor het laatst gehuild had kwamen we natuurlijk te spreken over Thierry Baudet en al gauw was er enige spraakverwarring met Henk Badoux, die enkele holes Henk Baudet werd genoemd.

Aan tafel na de wedstrijd bleken andere flights ook al over Thierry te praten en konden wij dus leuk  verder thierrien en  waren we het over niets met elkaar eens.

Dat deerde helemaal niemand want  er werd vrij hard verder gelachen.

Mijn overwinning was bijna in rook opgegaan want er was door mijn marker een foute score genoteerd. De stableford score was wel goed. Ik had alleen de stableford scores met mijn marker gecontroleerd, voor het indienen van de kaart. Dat is niet zoals het hoort. Daarom lag de fout ook in het geheel bij mij.  Je dient ook de score te controleren met je marker. Bij een foute score vermelding  ben je officieel  gediskwalificeerd maar Wim streek met zijn hand over zijn hart en gunde mij het erepodium , waar ik  de wijn en ballen in ontvangst nam. ( zo zie je maar wat taal doet, het klinkt oneerbiedig maar ik was er echt  erg blij mee) Eerder was mij al bekend dat Caroline en Marieke heel vaak vragen om de kaart goed in te vulllen en….. compleet. Dus met de 2 handtekeningen en de score en evt birdies. Belangrijk nog te vermelden dat het aantal slagen( de strokes, de score) feitelijk het belangrijkste zijn. Belangrijker dan het aantal stableford punten.  Immers de wedstrijdcommissie bepaalt uiteindelijk  hoeveel stableford je krijgt.  De score dient dus 100% correct te zijn.

Zo heb ik op mijn oude dag weer wat geleerd.

Bedankt Wim voor je prettige wedstrijdleiding en je coulance.

groet Ernst

Verslag sluitingswedstrijd la Marquesa 22 mei 2019

Lieve golfvrienden,

Vanmorgen hebben we onze laatste “officiële” wedstrijd voor het zomer-reces gespeeld. (We gaan wel door met spelen op de woensdagen maar dan zonder prijzen; je kunt je dus gewoon inschrijven!)
We hadden een flink deelnemersveld waaronder ook  Henk en Lidy Badoux. De eerste flight startte om half 10 dus vroeg uit de veren, maar ze waren allemaal op tijd!

Ik speelde in de 2e flight samen met Hilda en To. Het begon met 2pnt. op hole 10; geen makkelijke hole om mee te beginnen trouwens! De volgende leverde bijna champagne op voor iedereen: het was bijna een
hole-in-one!!! Dikke 4 punten dus voor een birdie.

Het bleef allemaal zo goed gaan: een paar parren en bogeys…..alles lukte. Uiteindelijk was de eindscore 25pnt🙈🙈🙈. Helemaal top want ik wilde graag zakken met mijn hcp en dat is gelukt!!!

We hebben de dag uiteindelijk afgesloten met een gezamenlijke, heerlijke lunch bij The Clubhouse waar ook de prijsuitreiking was.

Er waren ook nog 3 birdies gevallen:
Marieke op hole 11, Caroline op hole 13 en Ernst op hole 15!!

De uitslag was uiteindelijk:
Marieke 25pnt (nieuwe hcp 19,8)
Ernst 20pnt (nieuwe hcp 14,1), en
Arie 18pnt.

Als laatste rest nog een algemene waarschuwing:
Ga NOOIT een high-five aan met To; het is echt gevaarlijk…..😂😂😂😂.

Tot volgende week, Groetjes
Marieke

Wedstrijdverslag Vistabella zondag 19 mei 2019

Het was zoals gewoonlijk prachtig weer met een heerlijke temperatuur en vrijwel geen wind. Maar dat zou snel over zijn. We mochten weer heerlijk de groene wei in. Ik was ingedeeld met Annette Rensen en Joke Greve in de eerste en zeer gezellige flight. De eerste 9 holes gingen best lekker al had ik op holes 2 en 8 een streep op de kaart staan. Maar toch nog 17 punten dus niet klagen. Maar de tweede 9 waren spectaculair. De ene drie-punter na de andere verscheen op de kaart. Ik wist niet wat me overkwam. Na 4 bogeys en 5 parren stonden er ineens 26 punten onderaan de kaart. En met die 17 van de eerste 9 maakte dat een totaal van 43 punten! Te gek!! Zoiets gebeurt je maar eens in de paar jaar.

Het was een zeer bijzondere dag,
Lidy Badoux

De uitslag (18 holes)
1. Lidy Badoux 43 punten met hcp 22,3
2. Joke Greve 33 punten met hcp 9,8

Neary Joke Greve. De bal raakte de stok en bleef op 15cm liggen. Bijna een hole-in-one!
Birdies (de prijs is nu een zeer geslaagde birdy-bal), Joke Greve op hole 15, Frist Tonk op hole 2, Ernst Langeveld op hole 7

9 holes:
1. Riet Leewis 21 punten met hcp 35,7
2. Carla Tonk 20 punten met hcp 32,9

Neary Dicky Klerks op hole 7

 

Golfverslag 15 -05- 2019 La Marquesa

Het was voor het eerst dat wij om 10.00 zijn begonnen. Dit is door de meeste spelers als positief ervaren met name, omdat het in de middag toch wel warm wordt om te spelen.

Er is dan ook goed gescoord door de meeste spelers. Ik moet zeggen en dat zeggen de winnaars meestal dat men in een leuke flight hebben gespeeld. Ik moet zeggen dat was bij mij ook zo ik speelde in de flight , samen met Els van Nierop, Hans van de Meer  en Marieke van Dijk. Maar ik moet zeggen het was een prima flight.

de uitslagen zijn als volgt:
1 /Ben Leurink met 19 punten
2/ Wim Pin met 18 punten
3 /Jos van Herk met 17 punten

Tevens hadden Raymond Spekenbrink/Anja van Herk ook 17 punten doch Jos heeft een lagere handicap

De Tweary is gewonnen door Jos van Herk op hole 17. Tevens had Harry Löwik een Birdie

Mvg Ben Leurink tot volgende week

 

 

Wedstrijdverslag Vistabella 12 mei 2019

En alweer waren de omstandigheden om te golfen ideaal, temperatuur dik in de twintig graden, meest van tijd een lekker windje die zich soms wat meer liet gelden zodat je een stokje meer en soms zelfs twee meer nodig had om je doel te bereiken. De deelname aan de 18-holeswedstrijd viel een beetje tegen. Wij gingen slechts met 2 flights de baan in, maar het niveau was hoog. Eindelijk ging bij mij het golfen weer eens als ‘vroeger’ en dan is het opeens weer een heel leuk spelletje en ik heb meteen de advertentie van Marktplaats gehaald waarin ik mijn hele golfuitrusting te koop had aangeboden. Dan moet het indoor-dammen nog maar even wachten.

Ik kwam binnen met 35 stf punten en dat was erg lang geleden. Ook de neary was voor mij. Het kon niet op. Maar ja dat kan ook bijna niet anders als je in een flight zit met Henk Badoux, Raymond Spekenbrink en Franklin Monteban. Supergezellig en erg motiverend, bedankt!
Dan volgen hier de uitslagen:

Bij de 9 holers was Peter Gommans de sterkste met 23 !!! punten
Mariëtte Spekenbrink werd knap tweede met 17 stf punten
De neary was voor Dicky Klerks

Bij de 18 holers pakte Peter Philips met 35 stf punten de eerste prijs
Henk Badoux werd met 31 punten tweede en kreeg een eervolle vermelding.

De neary was voor ondergetekende.
Golfgroeten van Peter Philips

Verslag woensdag 8 mei La Marquesa

Het was woensdag een mooie golfdag 🌄Deze keer was ik ingedeeld met Els Ger en Ari. Wij konden wat eerder starten en gingen wij ervoor.! Het was een fijne flight en het blijft een fascinerend spel en ben je verbaasd van je éigen resultaat.!🤗

1e Hilda 16 punten
2e Marieke 14″
3e Els 14″

Raymond had ook 14 punten maar viel buiten de prijzen, wel met een eervolle vermelding🤗.

Ger de Tweary op hole 5

Met dank aan Carolien en Marieke🤗

HILDA😊

Wedstrijdverslag Vista Bella 5 mei 2019

Eindelijk mag ik ook een verslag schrijven. De reden hiervan is dat er vanwege 5 mei bevrijdingsdag erg weinig deelnemers waren, 9 personen bij de 18 holes en drie personen bij de 9 holes.

Met 1 flight bij de 9 holes met Marijke en Erna, was het een rustige en relatief snelle wedstrijd. In het begin een flight mannen achter ons, die de ballen wel erg kort achter ons sloegen. Na hole 3 riepen zij naar ons en Marijke ging er op af. Ik zag haar een man kussen dus dacht direct ¨zal wel een bekende zijn¨ en ja hoor daarna hebben wij ze nog amper gezien. Bij ons was het wie van de drie haalt de eerste prijs weg. Wij gunden het elkaar en was daardoor erg gezellig. Onderweg nog even punten tellen.

Maar ik kwam er toch nog ondanks het slechte putten met de meeste punten af.

De prijsuitreiking was erg snel klaar
Uitlag 18 holes
1. plaats Piet Wijnen met 31 pnt hcp 31.7
Neary Mariette Spekenbrink

Uitslag 9 holes
1. Riet Leewis 13 pnt hcp 35.6

Wedstrijdleiding bedankt tot een volgende keer

Groeten, Riet