Verslag 15 januari 2020 La Marquesa

Beste golfvrienden,
Ongelooflijk, 15 januari een blauwe lucht en dan met een polo in de zon spelen, het was goed om te zien dat er op deze “voorlopige” laatste wedstrijd nog 16 leden kwamen opdagen.

Er zijn drie birdies gevallen, wat niet veel voorkomt bij de 9 holes, Caroline op hole 17, Ans Brink op hole 15, Ton Brugts op hole 18 en de Neary Ben Leurink.  De baan is nog niet helemaal optimaal, maar wat zeker een uitdaging is zijn de nieuwe greens van hole 10 (toekomstige hole 2), hole 11 (toekomstige hole 3) en hole 13 (toekomstige hole 4)!

Mijn flight met Marieke, Wil en Ad was zo relaxt dat wij uiteindelijk alle 4 dicht bij elkaar eindigden, het feit dat het voor mij hier daar wat meer mee zat, maakte mij winnaar. In ieder geval heb ik een topdag gehad.

We speelden Strokeplay, het spel voor de toekomst.

De 3e plaats              Els van Nierop           netto 37         HCP 24,5
De 2e plaats             Ton Brugts               netto 37          HCP 15,4
De 1e plaats              Hans van der Meer    netto 36         HCP  26,7

Ook op hole 19 was het erg gezellig, de drie rondjes bitterballen hielpen daar ook wel aan mee.

Ik wil Marieke en Caroline nog bedanken hoe zij altijd weer op een ongedwongen en vrolijke manier de organisatie uitvoeren.
Het is nu wachten tot de baan in zijn geheel weer klaar is, als de berichten kloppen gaat dit niet zo lang meer duren en Ik hoop dan ook, dat de wedstrijden weer gauw weer gaan plaats vinden, want het wordt een zeer uitdagende baan.

Hans van der Meer.

Wedstrijdverslag zondag 12 januari Vistabella

   

Beste golfvrienden,
Na eerst bijgekomen te zijn van de zeer geslaagde en druk bezochte nieuwjaarsreceptie stond de wekelijkse golfdag weer op het programma. Ook gezien het aantal deelnemers aan deze dag blijkt dat onze club in een geweldige flow zit. En dit is zeker niet in de laatste plaats te danken aan het bestuur en aan alle verdere mensen die zich voor de club inzetten. Dank daarvoor.

Wij, Ada en ik, waren al vrij vroeg aanwezig daar ik in de eerste flight ingedeeld was. Het zonnetje was er al maar de kou hing nog steeds in de lucht ook was er een hardere wind dan voorspeld was. Maar na de eerste twee holes verdween de wind en ging de zon zijn werk doen en konden er een aantal kledingstukken verwijderd worden. Ook hielp daarbij dat ik ingedeeld was met 2 dames. Hierdoor krijg je toch een extra motivatie.

Maar alle gekheid op een stokje het was een prima dag om te golfen en dat was ook aan mijn spel te merken. Tevens werd ik daarin goed ondersteund door mijn flightgenoten Jos en Ans.
De eerste 9 holes sloot ik af met 17 stableford punten. De tweede 9 holes behaalde ik 19 stableford punten. Helaas heb ik een aantal kansen op een birdie laten liggen tot aan hole 17 (waar ik bijna een eagle scoorde, 10 cm van de hole) waar ik mijn eerste en enige birdy maakte.
Later bleek tijdens de prijsuitreiking dat er vandaag heel veel birdies gemaak waren. (Totaal 15 stuks).

Ook hole 19 heb ik als heel gezellig ervaren en als ik in de rondte keek zag ik alleen maar blije gezichten. Ook zag ik twee tevreden gezichten en wel van de organisatoren Marijke en Wim Schmitz die op een geslaagde dag terugkeken.
Laten we hopen dat er nog veel mogen volgen.

Veel golfgroeten en tot de volgende keer,
Giel Schuurmans

Uitslagen 9 holes:
Birdie: Wim Schmitz (7), Neary: Marijke Nanninga hole 7
3e plaats:            Els van Nierop (16) hand.24,5
Wil Steijn (16) hand 26,4
Corrie van Dongen (16) hand 29,7
Jos Levink (16) hand 35,
2e plaats:            Henk Klerks (18) hand 33,9
WINNAAR:          Fred Commissaris (18) hand 22,7

Uitslagen 18 holes:
Birdies: Giel Scjhuurmans (17), Netty Kuijs (6 en 12), Jos van Herk (5 en 12), Charles Mikkers (3 en 16), Danielle Fassaart (2), Henk Becks (1 en 12) ,Ernst Langevelt (10), Cees Kuijs (3), Anne-lies vd Berg (13) Hans van Grinsven (3)
Neary: Danielle Mikkers hole 2
3e plaats: Jos van Herk (34) hand 12,2
Cor Adam (34) hand 16,3
Ton vd Lans (34) hand 24,0
2e plaats: Betty Kuijs (35) hand 25,0
WINNAAR: Giel Schuurmans (36) hand 19,3

 

Wedstrijdverslag zondag 5 januari 2020

Excuus voor de late plaatsing, maar de foto´s wilden maar niet binnenkomen (Red.)

 

Allereerst iedereen nog een gezond en gelukkig 2020 toegewenst. En allemaal met vele goede voornemens het nieuwe jaar gestart natuurlijk. Ik zelf had me voor genomen om in ieder geval meer te gaan oefenen en zou direct vandaag daarmee beginnen. Eerder naar de baan dus en de driving range maar weer eens onveilig maken. Ruimschoots op tijd op Vistabella aangekomen merkten we dat je dan wel alle attributen moet hebben mee genomen. Het meeste was er, alleen lagen de accu’s nog thuis. Kortom de auto weer gestart, laagvliegend naar Guardamar en terug en precies op tijd om met mijn flight af te slaan. Wat nou oefenen of inslaan!
Het eindresultaat was dat ik het verslag mag schrijven. Dus de komende tijd maar eens serieus overwegen of we nu meer gaan oefenen of juist niet.

Vistabella als onze homecourse blijkt en blijft een succes. Het aantal deelnemers is iedere keer weer groot en vandaag stonden er 48 op de lijst. Het uitgelezen weer behoeft geen commentaar.

De uitslagen:
18 holes
1. Martien Nicolasen    41 ptn met hcp 19.8
2. Anja van Herk          41 ptn met hcp 24.3
3. Giel Schuurmans     35 ptn met hcp 19.3
Neary: Hetty Lucassen    hole 15
Birdies: Michel Poulina, Danielle Fassaart, Anja van Herk en Cor Adam op respectievelijk de holes 2, 4, 7 en 17

9 holes:
1. Coos Nanninga            21 ptn met hcp 26,6
2. Hans Bruggenkamp     21 ptn met hcp 28.7
3. Dorien Bruggenkamp   19 ptn met hcp 32,9
Neary: Coos Nanninga    hole 2

Tot slot dank aan mijn flight genoten Henk en Ab voor de gezellige middag en last but not least dank aan onze voortreffelijke wedstrijdleiding Marijke en Wim Schmitz.

Coos Nanninga

Wedstrijdverslag zondag 29-12-2019.

         

winnaars neary en birdies                                                                         winnaars 9-holes en 18-holes

Het beloofde een soepele dag te worden: de avond ervoor eens wat minder bier gedronken en meteen na het opstaan klaarwakker (een unicum), en mijn rotte knieen protesteerden niet eens: geen geknak en gekraak: als een soepele behendige hinde de trap af naar een licht ontbijt en 2 koffie, de auto in naar Vistabella. De zondagwedstrijd waar Hetty en ik altijd naar uit kijken! Goed of matig golf (slecht golf bestaat niet, als je maar lol hebt): altijd gezellig daar met ons clubje.

Als laatste flight gingen Hetty en ik met onze gasten Yvonne en Gerard (hcp 5,8, resp. 5,5) de wei in. Mijn voornemen was om eens goed te kijken naar dat soort lui, qua swing, stand t.o.v. de bal bij een slechte ligging bv., en vooral hun voorbereiding bij chippen en putten.
Hun swing durf ik alleen maar in het ziekenhuis na te doen, op de afdeling orthopedie, waar direkte vakkundige EHBO aanwezig is om daarna mijn rug weer recht te zetten.
Met chippen en putten durf ik hen wel na te doen, met resultaat! Alvast een tipje van de sluier: NEEM JE TIJD! 20 seconden meer tijd nemen, en je hebt 1 put minder nodig. Sterker nog: soms hoefde ik niet eens te putten. (Wel erg jammer, want dat is mijn sterkste punt).

Gerard speelde de 1e 9 holes   1 birdie en 3 parren. Dat zag er allemaal erg makkelijk uit. Dan denk ik: zo moeilijk is golfen blijkbaar niet. Als mijn clubgenoot van golfclub de Gulbergen dat kan, dan kan ik  toch ook wel, op (iets minder) souplesse en (iets minder) techniek zo’n rondje lopen.  Souplesse betekent, voor mij: geen kracht, maar je club het werk laten doen.
Een bijna vergeten tip van een golfleraar schoot door mijn hoofd: pak 1 club meer en sla niet op volle kracht, maar op 90%, met souplesse. Heel relaxed, maar vooral geconcentreerd sloeg ik 4 parren op de 1e 9 holes. En geen streep. Een mooie 19 punten waren mijn deel!

De weersvoorspellingen waren matig, naar Spaanse begrippen: slechts 16 graden en bewolkt. Toch gingen op hole 5 de truien uit en onze toeristen trokken zelfs een rokje en korte broek aan. Het was, zoals Wim Schmitz bij de prijsuitreiking zei, een typische Spaanse winterdag met wat zon en 20 graden. Wat boffen we toch!

We werden gevolgd door een flight van 2. Ik had hen al gemeld dat we hen t.z.t. zouden door laten. Maar op hole 10 liepen we weer in op de flight van 3 voor ons (ja, we hadden niet zoveel slagen nodig….hihi) en op hole 11 zeiden ze dat ze niet meer doorgelaten hoefden te worden. Zo hoort het volgens mij.
De 2e 9 holes gingen met wat meer met pieken en dalen. Geen parren, wel een chip-in voor birdie op 13 en een mooie birdie op 16.
Dit laatste maakt meteen een einde aan mijn HOLE-16-SYNDROOM: een syndroom waar dorstige golfers vaak aan lijden: bij hole 16 begint men te denken aan een al dan niet grote bier die men mag nuttigen 45 minuten later. Dit is geen ziekte, meer een ongemak. Het belemmert wel vaak de concentratie….

Met 7 punten op de laatste 3 holes is het HOLE-16-SYNDROOM voor mij nooit meer van toepassing. Pas na hole 18 ga ik aan een grote bier denken. Wijze les voor mezelf!
Met een totaal van 38 punten kwam er een einde aan deze golfles, geheel buiten hun weten verzorgd door onze gasten Gerard en Yvonne. Ik heb geen advies gekregen, alleen maar gespiekt bij hun chippen en putten.

Met grote souplesse dronken we daarna nog wat grote-mensen-bieren. Na al deze persoonlijke ontboezemingen, volgen nu de uitslagen.

9 holers:
3e plaats voor Koos Nanninga,                hcp 26,6,   16 punten
2e plaats voor Dicky Klerks,                     hcp 21,2,   16 punten
1e plaats voor Dorien Bruggenkamp,     hcp 33,4,   19 punten
Neary voor Dicky Klerks op hole 7 (10 cm dichterbij dan dan de 50 cm van Marijke Adam)
Birdie voor Marijke Adam, inderdaad op hole 7.

18 holers:
3e plaats voor Martien Nicolasen,          hcp 19,8, 33 punten
2e plaats voor Michel Poulina,                hcp 25,7, 35 punten
1e plaats voor Hans van Grinsven,         hcp 17,0, 38 punten
De neary en de birdies vielen allen in de laatste flight: Hetty de neary (hole 11, 40 cm!),
birdies: Hetty (11), Gerard (1, 18), Yvonne (13), Hans (13,16).

Hetgeen Wim de opmerking ontlokte: met zo’n gasten gaan we het tarief voor hen iets verhogen. Ik wil Marijke en Cor Adam bedanken om al onze prijzen mee te nemen in hun auto. Wij hebben maar een klein autootje…..

Speciale dank verdienen Wim en Marijke Schmitz die de zondagen perfect verzorgen.Hier een foto van hen, aan het “werk”.

Hetty en ik wensen jullie een heel gelukkig Nieuwjaar, dat er in 2020 en de jaren daarna mag gebeuren wat jullie willen, en we spreken de hoop uit dat we elkaar nog heel vaak tegen mogen komen,

Hartelijke groeten,
Hans van Grinsven

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wedstrijdverslag zondag 22 december 2019

Na een week met heel veel wind en in de nacht van zaterdag op zondag schuddend in ons (caravan)bed met nog veel meer wind, toch maar zondagochtend vol goede moed van huis gegaan.
Aangekomen in Vistabella werd  ik verrast door het mooie weer daar: geen wind, een heerlijk zonnetje, dus heel verrassend een dagje heerlijk golfen in het vooruitzicht.
Samen met Hetty en Michel was het weer een super dag, op en top gezellig en dus heerlijk gespeeld samen.
Na lange tijd weer eens goed gespeeld met de eerste prijs als beloning, met 38 punten.

Ik wens iedereen hele prettige feestdagen en een goed golfjaar in 2020.
Thijs Hoogervorst

Uitslag 18 holes
1e plaats Thijs Hoogervorst met 38 punten vanaf 22.3
2e plaats Charles Mikkers met 36 punten vanaf 6.4
3e plaats Henk Riep met 31 punten vanaf 22.5
Neary: Gast: Patrick v.d. Wouw op hole 2
Birdies: Hans van Grinsven (10), Cor Adam (13), Charles Mikkers (6 + 14), Ingrid Prins (11) en Patrick v.d. Wouw (2)

Uitslag 9 holes
1e plaats: Dicky Klerks met 19 punten vanaf 21.6
2e plaats: Corry van Dongen met 16 punten vanaf 29.6
3e plaats: Marijke Nanninga met 16 punten vanaf 34.9
Neary: Cor Damen op hole 2

 

Verslag Vistabella 15 december

 

9 holes: Beste Golfvrienden,

De eerste 9 holes van Vistabella zagen er uit als op een promotiefoto! Een plaatje, want de extra groen gespoten fairways en de mooi uitgelichte bergen deden mijn golfhart sneller kloppen. Dat was ook het geval op de greens, maar dat was vanwege de ondulatie.

Ik had met Marijke Adam en Hans Bruggenkamp een leuke flight, die mij ook stimuleerde bij iedere goed geslagen bal. Dus dan is het niet vreemd dat je met 18 punten van de baan komt. Die prestatie werd bijna geëvenaard door Wim Steijn met 17 punten en gevolgd door Jelle van Dijk met 16 punten. Zij beiden zullen nog wel die ene putt onthouden die rakelings langs de hole ging. De neary op hole 7 ging naar Wim Steijn.

Beste Corrie, wat leuk dat je voor alle prijswinnaars zo’n leuk kerststukje gemaakt hebt. Dat maakte de prijsuitreiking feestelijker. Hartelijk dank hiervoor.

Tot de volgende wedstrijd!

Wim Schmitz

+++++++++++++++++++++++++++++++++

18 holes:
Beste golfers,
Hierbij nog een kort verslagje over de afgelopen zondag. Wat was het super weer, ongeveer een zomerse dag!. Dus dat was al heel prettig, toen bleek dat ook mijn slagen super gingen kon de dag voor mij niet meer kapot.
Ik maakte de ene bogey na de andere en scoorde na 9 holes al 24 punten.

Heb erg genoten van de mooie baan, was voor mij pas de vierde keer dat ik op Vista Bella speelde. Mijn flight genoten Ton, Jos en Hetty  bedank ik voor hun gezelschap, ze waren gezellig en indien nodig gaven ze aanwijzingen hoe de baan liep. Verder speelde Jos van Herk bijzonder goed hij had dan ook de tweede prijs, en niet te vergeten Hetty Lucassen die drie birdies wist te scoren. Dus het was een zeer succesvolle flight te noemen.

Verder bedank ik Wim en Marijke voor de professionele organisatie. En niet te vergeten het geweldige kerststukje wat we bij de prijsuitreiking ontvingen, dat was gemaakt door Corrie van Dongen.

Heel hartelijk bedankt het staat nu te prijken op mijn kast. Ga zeker opnieuw meespelen met mijn aangepaste handicap!!

Lea Matthijssen.

 

Verslag Texas Scramble 8 dec. 2019 Vistabella

             
Winnende team 9 holes                                                        Winnende team 18 holes

Na een geweldige feestavond brak zondag weer een mooie golfdag aan. Het werd dit keer – in ieder geval voor mij – een speciaal spel:
Texas Scramble (4) oftewel een zeer saamhorigheidsspel
De afslagen werden met zorg door onze captain Andy gekozen. Het was heerlijk om iemand te hebben met zo’n grote verantwoordelijkheid , daar straalde zekerheid uit en dat werkte door op het hele team.
De parren vlogen rond onze oren, maar meer nog de birdies, wat hebben we elkaar toch vele malen een box kunnen geven.
Andy liet zijn kwaliteiten zien als we dachten dit wordt moeilijk en jawel over alle bunkers en pinhigh,
Thijs was in alle stilte een echte winner.
Henk mocht er ook wezen met zijn lange slagen en zo mogelijk nog langere puts.
Ikzelf met mijn korte slagen gaf mijn kwaliteiten op de green en zo kreeg ik de naam: the birdiequeen.
Met een opmerking op hole 8 toen ik tegen Andy zei; we gaan wel heel goed was zijn antwoord: dat weten we pas op hole 19!   Dit – natuurlijk zeer deskundige – gezegde gaf ons de drive om als team te blijven presteren.
Aan het eind van de streep stonden we er zelf versteld van dat we op 58 uit kwamen.
Henk, Thijs en Andy bedankt voor de fijne dag, het zal van mij weer wennen zijn zonder Birdies en zonder parren.

En natuurlijk ook iedereen bedankt voor het applaus dat wij kregen.

namens Andy Beijer,
Henk Badoux
Thijs Hoogervorst en
(ondergetekende)
Nelly Driesser

 

Verslag 10 nov. 2019 Vistabella (verlate plaatsing)

Beste golfers,

Sorry dat ik nu pas met het verslag kom, maar daar we problemen met de PC hadden (die gelukkig allemaal goed zijn opgelost), kon het niet eerder verstuurd worden. Excuses daarvoor.

Met 4 flights 3 van 4 en 1 van 3 moesten we vandaag weer behoorlijk veel wind trotseren. De eerste afslagen gingen dan ook belabberd slecht. ( geef de wind maar de schuld). Maar het kwam goed mede door de marker met zijn opbeurende komt goed Hen…. Zomaar de eerste prijs weggesleept.
Zal het dan toch nog wat gaan worden met mijn golf loopbaan? Een pluim voor Ernst Langeveld met zijn behaalde 3 birdies en dat met deze wind. Henk Klerks sterkte met je elleboog.
Voor mij kon de dag niet meer stuk. Ik een fles wijn en Ajax ook nog gewonnen.

Wim Schmitz was goed voor 14 punten en Ab Vink had 13 punten.

Tot de volgende week.

En de vrolijke groeten van Henny Wild

Verslag 1 december 2019 Vistabella

        

Het was prachtig weer voor de tijd van het jaar, rond 20 graden, en weinig wind. We waren gewend aan windkracht 5 en 6 de laatste maand maar dit was toch wel erg comfortabel.  Complimenten voor de flights voor ons want we hoefden niet tot weinig te wachten. Wat een feestje om in december zo  je rondje te lopen. De vergezichten naar Orihuela, de bergen, de lange groene fairways met de majestueuze palmbomen, en de meertjes van water, waarachter eilandjes met een vlag en een green, die van fantastische kwaliteit zijn en oh zo moeilijk.

9 holes:

  1. fred commissaris met 20 pnt vanaf hcp 23,5
  2. jos levink met 20 pnt vanaf hcp 36,0
  3. reini levink met 17 pnt vanaf hcp 33,6

Neary; –    Birdies : –

18holes:

  1. ernst langeveld met 37 pnt vanaf 11,2
  2. henk riep met 37 pnt vanaf 23,3
  3. joke greve met 36 pnt vanaf 10,2

 

Neary: ernst langeveld op hole 11

Birdies:
charles mikkers op hole 2, 3 en 17, raymond spekenbrink op hole 4, ernst langeveld op hole 16, astrid van spankeren op hole 1, lidy badoux op hole 2, annette rensen op hole 4, cor adam op hole 17, cees kuijs op hole 5

bedankt  wim en marijke schmitz voor jullie prettige en goede wedstrijdleiding,
ernst langeveld

Wedstrijdverslag Vistabella 24-11-2019

 

BIRDIES en NEARIES                                                       PRIJSWINNAARS

–   –   –   –   –   –   –   –   –   –   –   –   –   –

Hoi Golfvrienden,

Onder zonnige omstandigheden stonden een kleine 40 golffanatici klaar om de strijd aan te gaan tegen één van de meest uitdagende elementen in de golfsport. Wind en nog eens nog hardere wind.

Samen met Franklin Monteban, Jan van Lieshout en Johan van Vliet vormde ondergetekende een flight. Na een voorzichtig begin werd mijn 1e birdie op hole 4 opgetekend. Dit kunstje wist ik te herhalen op hole 7 en 13 alsof er geen wind in het spel was. Door de strepen van mijn kaart te houden en op zijn tijd naast de birdies nog wat parren te scoren kwam er een score van 41 punten op mijn kaart te staan. Zowaar niet verkeerd al type ik het zelf. En als je dan ook nog naast de wijn en golfballen de voucher in ontvangst mag nemen voor een gratis rondje golf dan weet je dat de kans bestaat dat je bij je wagen wordt opgewacht. Dus maar als laatste weggegaan waarna we deze dag nog eens dunnetjes na hebben gegeten en geborreld bij de chinees met Riet, Ad, Daniëlle en Charles.

Dank aan de wedstrijdleiding en mijn flightgenoten. Zo een dag wil ik wel vaker in mijn zak steken.

Uitslag 9 holes:
1e Cor Damen, 2e To Vink, 3e Dicky Klerks. Neary José van Dijk

Uitslag 18 holes:
1e Andy Beijer, 2e Henk Becks, 3e Giel Schuurmans. Neary Joke Greve

Birdies:
Dicky Klerks, Marieke van Dijk, Giel Schuurmans, Henk Becks, Johan van Vliet, Charles Mikkers, Joke Greve en Andy Beijer.

Met sportieve groet,
Andy

 

Verslag 20 november La Marquesa

Hallo beste golfvrienden,
We startten woensdag om 14.00 uur met 5 flights, 2 van 3 spelers en 3 van 4 spelers.
Wij, Arie, Anton, Wim en ondergetekende startten als 3e flight .
We konden vlot doorlopen doordat de wedstrijdleiding de dames Marieke en Caroline een prima indeling hadden gemaakt.
We hebben nergens oponthoud gehad zelfs niet op hole 14 ,de oude hole 15.
Het was perfect weer om te golfen.👕👕
Ik denk dat Anton nog wat moeite heeft met de nieuwe nummering van de baan, aangezien hij af en toe iets uit de richting ging maar dat kwam uiteindelijk ook weer goed.
Wim liep op een haar na een Eagle mis bij hole 17, hij schrok er denk ik zelf van gezien de score van uiteindelijk 5 slagen op deze hole.
Arie werkte zijn ronde lekker rustig af .
Ik begon slecht op hole 10 met 1 punt en op hole 11 een dikke streep, daarna begon het goed te lopen  met o.a. op hole 14 een par die mij 4 punten opleverde en op hole 16 en 17 een par en een Bogey op de laatste.
Dus ik kan tevreden terug kijken, en door de score van 19 punten ga ik weer iets naar beneden met m’n handicap.
Hole 19 was weer gezellig en goed geregeld met de bitterballen en voor het eerst na de zomer weer binnen in het clubhuis.
De tweary werd geslagen door Ab Vink op hole16, zo ik begreep voor de 2e achtereenvolgende week👍
Er werd 1 birdie geslagen en wel op hole 18 door Jos van Herk 👌
De uitslag :
3e plaats  Hans v.d. Meer met 17 punten handicap 26.7
2e plaats. Wim Pin met ook 17 punten maar een lagere handicap van 14.5
1e plaats  Raymond Spekenbrink met 19 punten.

Rest mij nog de dames van wedstrijdleiding Marieke en Caroline te bedanken voor het prima regelen van deze wedstrijd.
Met sportieve groet en tot de volgende wedstrijd.
Raymond Spekenbrink

Verslag Vistabella 17 nov. 2019


De wedstrijd- en birdie winnaars

Vooraf: Excuus voor de ´wat chaotische´ prijsuitreiking: we willen als wedstrijdleiding een iets andere aanpak. Ik heb dat gisteren geprobeerd, maar een en ander liep niet echt lekker. Gelukkig heb ik een aantal tips gekregen die we gaan uitwerken.
Rob de Bruin
——————————–

Beste golfvrienden,
Paar dagen Madrid, met als hoogtepunt het concert van André Rieu, heeft me goed gedaan en lekker weer zin om te spelen, met een leuke dames flight: Annette, Astrid en Riet.
Alles liep lekker, op hole 6, maakte m’n bal een swing naar rechts en belandde op de heren tee van hole 7, waar de heren met hun kijker en gras plukjes in de lucht hun afslag aan ‘t voor bereiden waren. Ik mocht eerst, maar heb daarvoor hartelijk bedankt en de heren voor laten gaan. Toen ze weg waren, m’n slag geslagen en kwam op 20 cm van de vlag terecht, m’n eerste birdie, had me niet gelukt met 4 mannen om me heen!!!!
Verder liep eigenlijk alles op rolletjes. zo’n dag dat alles lukt en een flinke dosis geluk, In de bunker en uit de bunker, belanden bij de vlag en weer een birdie op 16.
Na een gezellige borrel bij Hole 19 en een ietwat chaotische prijsuitreiking, hier dan de duidelijkheid met alle uitslagen.

9 holes:
1e plaats Dorien Bruggenkamp      18 punten     hcp 33.1
2e plaats Fred Commissaris           16 punten     hcp 23.4
3e plaats Corrie van Dongen          16 punten     hcp 29.6
Neary op hole 7 Joop Hartsuiker

18 holes:
1e plaats Caroline van der Meer     38 punten     hcp 20
2e plaats Henk Riep                      35 punten     hcp 23.3
3e plaats Daniëlle Fassaert            33 punten     hcp 6.6
Neary op hole 7 Joke Greeve.
Birdies Caroline van der Meer hole 6 en 16, Henk Becks hole 1

Dank wedstrijdleiding, jullie doen het toch maar weer iedere week.

Sportieve groet,
Caroline.

Wedstrijdverslag 13 november La Marquesa

Er zijn van die dagen dat ‘t gewoon wil lukken!
Dat de putjes vallen, dat je net niet in de bunker of het water rolt. En dan kom je zomaar met 20 pnt. binnen.
Was weer gezellig, zo ook de after-golf met onze nieuwe leden Roland en Nicole Bosman. Een welkom voor jullie en tot de volgende keer!

Uitslag:
1e Anja van Herk hcp 24.1 20 pnt
2e Anton Titselaar hcp 30.6 20 pnt.
3e Jos Brouns hcp 28.1 17 pnt.

Tweary Hans van Dijk

Birdies Nicole Bosman en Jos van Herk

Groetjes Anja van Herk

Wedstrijdverslag 6 november La Marquesa

Beste golfvrienden,

We hadden vandaag maar een matig deelnemersveld, er waren slechts 4 flights van 3 spelers. Het was ook een “winderige” dag met slagen waarvan je niet wist waar ze terecht zouden komen.
Het eindresultaat was ook niet al te best maar gelukkig is er niets zo onvoorspelbaar als een rondje golf dus nieuwe ronde, nieuw geluk.
Arie scoorde een geweldige birdie (vanuit de bunker) op hole 16; helaas dus geen tweary want die ging naar Harry!!

Het uiteindelijke resultaat is:

Marieke van Dijk 17pnt, Hcp 18,6
Ad Venmans 14pnt, Hcp 30,3

We kijken weer uit naar de volgende wedstrijd!

Groetjes,

Marieke

Wedstrijdverslag 3 november Vistabella

Wat was het weer een mooie dag om te golfen, er stond wel wat wind,  maar op hole 9 ging de wind naar krachtig tot stormachtig. Door de krachtige wind was het moeilijker spelen, maar gelukkig was deze keer de wind mijn vriend. Het putten ging vandaag goed, normaal mijn zwakke punt. Met als gevolg dat ik 10 pars maakte, maar helaas ook 3 strepen. Mijn score was goed voor de eerste plaats.
Wedstrijdleiding Ben en Pam bedankt voor de organisatie en tot in maart. Flightgenoten bedankt voor de fijne support.

Hier dan de uitslagen,

9-holes wedstrijd:

1ste plaats:  Dicky Klerks, 14 punten met hcp 21.1
2de plaats:  Dorien Bruggenkamp, 14 punten met hcp 32.9
3de plaats:  Swier Scholte, 14 punten met hcp 36.0

Neary hole 7: Rob de Bruin

18-holes wedstrijd:

1ste plaats:  Hetty Lucassen, 37 punten met hcp 15.3
2de plaats:  Jelle van Dijk, 36 punten met hcp 24.7
3de plaats: Ben van Ees, 33 punten met hcp 23.7

Neary hole 7: Martien Nicolasen

Birdies: Ernst Langeveld hole 1, Henk Bardoux hole 1, Ton vd Lans hole 4 en 5, Arne Jan Kolbe hole 18, Caroline v/d Meer hole 13.

Hetty Lucassen

Verslag 13 holes La Marquesa 30 okt.

Het was weer ‘n geweldig mooie zonnige dag en dat zelfs eind oktober nog!
Vandaag werden er 13 holes gelopen, omdat er geen strook-index op de kaarten stonden is er strokeplay gespeeld, ook wel ‘n leuke afwisseling.
Mijn flightgenoten waren Els en Hilda dus weer ‘n gezellige middag!

Uitslag 13 holes
Tweary op hole 16      Ben Leurink
2e plaats.  Caroline van der Meer   55 punten
1e plaats    Riet Kruders                  53 punten

Tot volgende week, Riet

Wedstrijdverslag 27 okt. Vistabella

Wat een dag!!
Na maandenlang slecht te hebben gelopen, kreeg ik een paar weken geleden een ‘gouden’ tip van een vriend (single hcp). Wat kan er een fout gauw insluipen!

Deze dag liep alles zoals t moest! Leuke flight, kon me goed optrekken aan Henk Riep, maar die liet ‘t v.a. hole 15 aan ‘m voorbijgaan. M’n andere flightgenoot was Giel Schuurmans, die totaal z’n dag niet had, hoewel ik weet dat hij ‘n goede gollfer is.  Hij was wel supertrots op mij, en ik kreeg daarom regelmatig n schouderklopje. We hebben er om gelachen en gezegd…als ik eerste zou worden en ‘n verslag zou moeten schrijven, ga ik ‘m aanklagen voor ‘me too’! Nou echt niet hoor Giel, was heel gezellig met jou en Henk!

Nu de uitslag..
9 holes 1e Dicky Klerks 20
2e Dorien Bruggenkamp 17
3e Peter Hoogerdijk 17
Neary    Marijke Schmitz
Birdy     Dicky hole 2

18 holes
1e Anja v Herk 41
2e Henk Riep 36
3e Ton vd Lans 36
Neary Yvonne vd Kinderen
Birdies Carolien vd Weyden/Ton vd Lans/Henk Becks/Ad Vugts/Hetty Lucassen.

Bedankt voor de gezellige zondag en tot snel!
Gr. Anja van Herk

 

 

Wedstrijdverslag 23 oktober La Marquesa

Ondanks de baanindeling, het onderhoud en het vele zand op de fairways is er toch redelijk gescoord. Ikzelf was een uurtje van tevoren naar de driving range gegaan om te oefenen, wat wel heeft geholpen gezien mijn 14 punten (gedeeld 3e).  Met dank aan mijn personal trainer Wim. Winnaar Raymond Spekenbrink bedankt dat ik dit stukje mocht schrijven, waar heb ik dit aan te danken? Ook Marieke, die haar fles wijn beschikbaar stelde, de organisatie en medespelers bedankt die van deze middag weer een leuke dag maakten.

Uitslag

Eerste plaats:
Raymond Spekenbrink  20 punten, hcp 23
Tweede plaats:
Hans vd Meer               18 punten, hcp 26.5
Derde plaats:
Marieke van Dijk           14 punten, hcp 18.5
Ben Leurink                   14 punten, hcp 28.3
Peter Kooy                     14 punten, hcp 36

De tweary was voor Ab Vink.

Peter Kooy

Wedstrijdverslag 20 oktober Vistabella

Een dag om niet te vergeten. Ik mocht samen met mijn jongere broer en zoon, aangevuld met Henk Riep (duikboot) 18 holes spelen. Bij hole 1 was de druk groot waardoor wij allen een slechte afslag hadden. Daarna herstelden wij ons allemaal en legde een degelijke pot golf af waarbij ik na afloop een score van 38 stablefordpunten had en twintig Euro rijker was. Omdat ik een lagere handycap heb dan Raymond en Ada mocht ik op mijn verjaardag de speech houden waarbij ik luid werd toe gezongen door alle aanwezige golfers, bij deze dank daar voor.

eerste plaats      Cor Adam                           38 punten, handycap 16.2
tweede plaats    Raymond Spekenbrink       38 punten, handycap 23.8
derde plaats      Ada Schuurman                  38 punten, handycap 23.9

Neary Ada Schuurman  Hole 7
Birdies Joey Adam hole 5;  Ernst Langeveld hole 2, 12 en 14; Jos van Herk  hole 17 en 18; Giel Schuurman hole12; Cees Kuys hole 3;  Thijs Hoogervorst hole 1

Uitslag negen holes

eerste plaats    Dorien Bruggenkamp     18 punten, handycap 32.9
tweede plaats   Corrie van Dongen        17 punten, handycap 29.5
derde plaats     Swier Scholte                 17 punten, handycap 36

Neary Dorien Bruggenkamp Hole 7

Wedstrijdleiding, bedankt!

Cor Adam

Wedstrijdverslag 13 oktober Vistabella

De dag begon moeizaam: om 9.00 uur opstaan: tot nu was de eerste starttijd 12.00, en per vandaag is dat 11.00 uur. Voor mij een tijdstip wat de pijngrens benadert.

Competitief als ik ben, ging ik vroeger naar bed, voor 1.00 uur, om me goed voor te bereiden op de zondagwedstrijd van Golf Holanda, iets waar ik elke week weer naar uit kijk.

Dat vroeg naar bed gaan heeft geen zier geholpen: ik lag maar te malen en ben, om in slaap te geraken, de holes maar gaan spelen in gedachten: hole 1, matige afslag, 2e slag in de bunker, 3e slag out of bounds, streep. De rest van de holes heb ik gedroomd. Lekker gedroomd!

Gelukkig hoefde ik niet in de eerste flight, want de systemen van mijn frêle lichaam waren nog niet helemaal opgestart. 2 cafe’s americano verhielpen dat.

In de 1 na laatste flight mochten we van start. Een op voorhand gezellige flight met Ernst, Johan en Geert. Dit bleek te kloppen: met geconcentreerd spel en nu en dan een grapje speelden we als flight zeer verdienstelijk: gemiddeld 32.75 punten.

Hole 1 verliep identiek zoals ik 11 uur daarvoor al had zien aan komen. Jammer. De droom erna werd bijna waarheid.

Iedereen begon op tee 1 te kakelen over Max Verstappen, iets waar ik niets van mee heb gekregen. Ernst stelde voor het daar niet meer over te hebben en ons te concentreren op het NOx probleem en dat als item te maken voor het gespreksonderwerp van onze flight. Dat is niet gelukt, want we spraken tijdens het golfen over   GOLFEN.  Het NOx probleem hebben we bij een biertje besproken en we zijn tot de conclusie gekomen dat het probleem niet bestaat. Dit is bevestigd door een prof natuurkunde.

O ja, er is ook nog gegolft. En goed!!

9 holers:
Neary voor Wim Steijn, hole 7
Birdie voor Wil Steijn, hole 6, erg knap!
3e plaats werd betwist tussen Joop Hartsuiker (hcp 33.2) en Raymond Spekenbrink (hcp 23.8).
Jullie raden het goed: 3e prijs voor Raymond.
2e plaats: Fred Commissaris, hcp 23,3, 18 punten.
Coos Nanninga had de 1e prijs, hcp 26,8, 19 punten.

Uitslag 18 holers:
Neary voor Cor Adam
Birdies voor Henk Riep (2), Cees Kuijs (15), Jelle van Dijk (1), Nick Oversier (1).
3e plaats voor Johan Schoots, hcp 23,8, 36 punten
2e plaats voor Jules Janssen, hcp 14,4, 36 punten
1e plaats voor mij, hcp 16,9,  37 punten.

Dromen zijn dus geen bedrog.

Hartelijke groeten,

Hans van Grinsven

Wedstrijdverslag La Marquesa 9 okt.

Goedemorgen allemaal,

We mochten weer eens wat vroeger starten en wel om 14.50. Toch wel gezelliger als we allemaal wat vroeger binnen kunnen zijn en er weer een gezellige “after-party” van kunnen maken.
Er kwamen ook weer een paar bordjes tapas van het huis op tafel.(de menukaart ziet er overigens niet slecht uit!!!)   Dit lijkt trouwens wel meer op een promotie-stukje voor The Clubhouse dan een stukje dat geschreven wordt door de winnaar…….

Nou, dat was ik dus! Ik speelde in de eerste flight samen met broer Hein en Hans (v.d.M.) De eerste hole begon voor ons niet best maar zoals je wel eens kunt hebben, het keerde zich voor mij bij de 2e hole al zodat het aantal punten groeide. We hebben lekker relaxed gespeeld al was het dan niet voor allemaal een topscore.

De uitslag is als volgt:
1e     Marieke van Dijk               20punten hcp. 19,2
2e     Raymond Spekenbrink     19punten hcp.  24,2
3e     Wim Pin                             16punten hcp. 14,4
Hans van der Meer            16punten hcp  26,5

De tweary op hole 16 was eveneens voor Wim Pin die daarmee zijn 2e fles wijn scoorde en dus waarschijnlijk een gezellig avondje heeft gehad met Hilda.

De wedstrijd voor volgende week gaat niet door op la Marquesa omdat er dan iedere dag 2 holes, die nu “in gebruik”zijn, worden gesloten voor onderhoud. Jullie begrijpen dat er dan weinig holes openblijven om te spelen!

 

Wedstrijdverslag Vistabella 6 oktober 2019

Onder een strakblauwe hemel gingen 28 golf(st)ers de strijd met zichzelf en met de baan aan in de 18 holes wedstrijd, gevolgd door nog eens 23 spelers in de 9 holes competitie. Na enkele maanden geen Spaanse stok aangeraakt te hebben had ik een wat moeizame start. Maar het stimulerend spel van mijn flightgenoten die birdies en parren aan elkaar regen als kralen aan een rozenkrans hielp het juiste ritme te vinden. Ben, Ernst en Henk dank daarvoor!

Til Gommans was spekkoper vandaag. Met de neary op hole 7 en de eerste plaats in de korte ronde mocht ze met de armen vol flessen wijn en prijsballen huiswaarts. Met 20 punten, spelend van hcp 26,3, bleef ze Raymond Spekenbrink (hcp 24,2), tweede met 17 punten ruim voor. Voor de derde prijs tekende Mariëtte Spekenbrink (hcp 34,6), ook met 17 punten. Peter Hoogerdijk (hcp 35,6) en ook met 17 punten viste net achter het spreekwoordelijke net.

In de 18 holes wedstrijd werd het een close finish. Ton van de Laar (hcp 25,7) werd derde met 34 punten. Johan Schoofs (hcp 23,7) en ondergetekende scoorden beide 35 punten, maar omdat mijn handicap (12,9) net wat lager is mocht ik de laatste fles wijn in ontvangst nemen. De neary was een prooi voor Caroline van der Weyden.

Birdie-ballen werden in de wacht gesleept door Annette Rensen (hole 2), Nick Oversier (hole 17), Ernst Langeveld (hole 14) en Henk Becks (hole 4 en hole 11).

Met dank aan de voortreffelijke wedstrijdleiding (Ben en Pam) sluit ik dit epistel af.

Graag tot een volgende keer!!
Nick Oversier

La Marquesa 2 oktober

Er werd gespeeld op de oude holes 10-18 i.v.m. met de situatie van de golfbaan, er is veel achterstand in onderhoud i.v.m. hevige regenval van de laatste tijd. Dat is ook de reden dat de starttijden wat aan de late kant zijn; de eerste flight startte om 16.42 uur en de laatste om 17.10 uur, dat was de flight waar ik in startte.

Het had ook zijn voordeel om op die tijd te starten, de temperatuur was prima en wij waren de laatste flight in de baan en dat gaf ook wel rust want de holes 10-18 worden optimaal benut

MAAR ik moet zeggen ondanks dat het op het laatste moment schemerig begon te worden hebben wij toch fijn gelopen en met wij bedoel ik Til/Yvonne en Marty

Nu de uitslagen

1/ Ben Leurink 19 punten met een HCP van 28.8

2/Harry Löwik  17 punten met een HCP van 23.9

3/Ad Venmans 17 punten met een HCP van 30.3

De Tweary was voor Marieke van Dijk op hole 16

Ik wil wel de organisatie bedanken want het valt niet mee om op dit moment goede start te krijgen en dan ook om toch te zorgen dat wij kunnen spelen Bedankt

Mvg Ben Leurink