Wedstrijdverslag 13 oktober Vistabella

De dag begon moeizaam: om 9.00 uur opstaan: tot nu was de eerste starttijd 12.00, en per vandaag is dat 11.00 uur. Voor mij een tijdstip wat de pijngrens benadert.

Competitief als ik ben, ging ik vroeger naar bed, voor 1.00 uur, om me goed voor te bereiden op de zondagwedstrijd van Golf Holanda, iets waar ik elke week weer naar uit kijk.

Dat vroeg naar bed gaan heeft geen zier geholpen: ik lag maar te malen en ben, om in slaap te geraken, de holes maar gaan spelen in gedachten: hole 1, matige afslag, 2e slag in de bunker, 3e slag out of bounds, streep. De rest van de holes heb ik gedroomd. Lekker gedroomd!

Gelukkig hoefde ik niet in de eerste flight, want de systemen van mijn frêle lichaam waren nog niet helemaal opgestart. 2 cafe’s americano verhielpen dat.

In de 1 na laatste flight mochten we van start. Een op voorhand gezellige flight met Ernst, Johan en Geert. Dit bleek te kloppen: met geconcentreerd spel en nu en dan een grapje speelden we als flight zeer verdienstelijk: gemiddeld 32.75 punten.

Hole 1 verliep identiek zoals ik 11 uur daarvoor al had zien aan komen. Jammer. De droom erna werd bijna waarheid.

Iedereen begon op tee 1 te kakelen over Max Verstappen, iets waar ik niets van mee heb gekregen. Ernst stelde voor het daar niet meer over te hebben en ons te concentreren op het NOx probleem en dat als item te maken voor het gespreksonderwerp van onze flight. Dat is niet gelukt, want we spraken tijdens het golfen over   GOLFEN.  Het NOx probleem hebben we bij een biertje besproken en we zijn tot de conclusie gekomen dat het probleem niet bestaat. Dit is bevestigd door een prof natuurkunde.

O ja, er is ook nog gegolft. En goed!!

9 holers:
Neary voor Wim Steijn, hole 7
Birdie voor Wil Steijn, hole 6, erg knap!
3e plaats werd betwist tussen Joop Hartsuiker (hcp 33.2) en Raymond Spekenbrink (hcp 23.8).
Jullie raden het goed: 3e prijs voor Raymond.
2e plaats: Fred Commissaris, hcp 23,3, 18 punten.
Coos Nanninga had de 1e prijs, hcp 26,8, 19 punten.

Uitslag 18 holers:
Neary voor Cor Adam
Birdies voor Henk Riep (2), Cees Kuijs (15), Jelle van Dijk (1), Nick Oversier (1).
3e plaats voor Johan Schoots, hcp 23,8, 36 punten
2e plaats voor Jules Janssen, hcp 14,4, 36 punten
1e plaats voor mij, hcp 16,9,  37 punten.

Dromen zijn dus geen bedrog.

Hartelijke groeten,

Hans van Grinsven

Wedstrijdverslag La Marquesa 9 okt.

Goedemorgen allemaal,

We mochten weer eens wat vroeger starten en wel om 14.50. Toch wel gezelliger als we allemaal wat vroeger binnen kunnen zijn en er weer een gezellige “after-party” van kunnen maken.
Er kwamen ook weer een paar bordjes tapas van het huis op tafel.(de menukaart ziet er overigens niet slecht uit!!!)   Dit lijkt trouwens wel meer op een promotie-stukje voor The Clubhouse dan een stukje dat geschreven wordt door de winnaar…….

Nou, dat was ik dus! Ik speelde in de eerste flight samen met broer Hein en Hans (v.d.M.) De eerste hole begon voor ons niet best maar zoals je wel eens kunt hebben, het keerde zich voor mij bij de 2e hole al zodat het aantal punten groeide. We hebben lekker relaxed gespeeld al was het dan niet voor allemaal een topscore.

De uitslag is als volgt:
1e     Marieke van Dijk               20punten hcp. 19,2
2e     Raymond Spekenbrink     19punten hcp.  24,2
3e     Wim Pin                             16punten hcp. 14,4
Hans van der Meer            16punten hcp  26,5

De tweary op hole 16 was eveneens voor Wim Pin die daarmee zijn 2e fles wijn scoorde en dus waarschijnlijk een gezellig avondje heeft gehad met Hilda.

De wedstrijd voor volgende week gaat niet door op la Marquesa omdat er dan iedere dag 2 holes, die nu “in gebruik”zijn, worden gesloten voor onderhoud. Jullie begrijpen dat er dan weinig holes openblijven om te spelen!

 

Wedstrijdverslag Vistabella 6 oktober 2019

Onder een strakblauwe hemel gingen 28 golf(st)ers de strijd met zichzelf en met de baan aan in de 18 holes wedstrijd, gevolgd door nog eens 23 spelers in de 9 holes competitie. Na enkele maanden geen Spaanse stok aangeraakt te hebben had ik een wat moeizame start. Maar het stimulerend spel van mijn flightgenoten die birdies en parren aan elkaar regen als kralen aan een rozenkrans hielp het juiste ritme te vinden. Ben, Ernst en Henk dank daarvoor!

Til Gommans was spekkoper vandaag. Met de neary op hole 7 en de eerste plaats in de korte ronde mocht ze met de armen vol flessen wijn en prijsballen huiswaarts. Met 20 punten, spelend van hcp 26,3, bleef ze Raymond Spekenbrink (hcp 24,2), tweede met 17 punten ruim voor. Voor de derde prijs tekende Mariëtte Spekenbrink (hcp 34,6), ook met 17 punten. Peter Hoogerdijk (hcp 35,6) en ook met 17 punten viste net achter het spreekwoordelijke net.

In de 18 holes wedstrijd werd het een close finish. Ton van de Laar (hcp 25,7) werd derde met 34 punten. Johan Schoofs (hcp 23,7) en ondergetekende scoorden beide 35 punten, maar omdat mijn handicap (12,9) net wat lager is mocht ik de laatste fles wijn in ontvangst nemen. De neary was een prooi voor Caroline van der Weyden.

Birdie-ballen werden in de wacht gesleept door Annette Rensen (hole 2), Nick Oversier (hole 17), Ernst Langeveld (hole 14) en Henk Becks (hole 4 en hole 11).

Met dank aan de voortreffelijke wedstrijdleiding (Ben en Pam) sluit ik dit epistel af.

Graag tot een volgende keer!!
Nick Oversier

La Marquesa 2 oktober

Er werd gespeeld op de oude holes 10-18 i.v.m. met de situatie van de golfbaan, er is veel achterstand in onderhoud i.v.m. hevige regenval van de laatste tijd. Dat is ook de reden dat de starttijden wat aan de late kant zijn; de eerste flight startte om 16.42 uur en de laatste om 17.10 uur, dat was de flight waar ik in startte.

Het had ook zijn voordeel om op die tijd te starten, de temperatuur was prima en wij waren de laatste flight in de baan en dat gaf ook wel rust want de holes 10-18 worden optimaal benut

MAAR ik moet zeggen ondanks dat het op het laatste moment schemerig begon te worden hebben wij toch fijn gelopen en met wij bedoel ik Til/Yvonne en Marty

Nu de uitslagen

1/ Ben Leurink 19 punten met een HCP van 28.8

2/Harry Löwik  17 punten met een HCP van 23.9

3/Ad Venmans 17 punten met een HCP van 30.3

De Tweary was voor Marieke van Dijk op hole 16

Ik wil wel de organisatie bedanken want het valt niet mee om op dit moment goede start te krijgen en dan ook om toch te zorgen dat wij kunnen spelen Bedankt

Mvg Ben Leurink

 

 

Verslag La Marquesa 25 september

Het was weer ‘n heerlijke golfdag, super mooi weer maar wel veel vliegen en muggen als gevolg van het noodweer!
Mijn flightgenoten waren Jelly, Marty en Anton dus weer ‘n gezellige middag.

De uitslag:
Derde plaats.   Ad Venmans.      20 punten.     HCP 30.3
Tweede plaats  Peter Gommans.  20 punten   HCP 26.9
Eerste plaats    Harry Lowik.         21 punten HCP 25.1

Tweary.   Til Gommans.   hole 16
Birdy.   Riet Kruders.  hole 16

Tot volgende week, Harry

Verslag Vistabella 22 september

Het beloofde een mooie dag te worden op Vistabella. Geen zuchtje wind en volop zon. Later op de dag bleek het voor veel mensen een extra handicap te worden, want het was ontzettend benauwd. Op hole 14 was ik al door m’n watervoorraad heen, maar de marshall was zo lief om een fles water voor me te gaan halen. Wat een aardige mensen zijn dat daar toch!
Soms heb je van die dagen dat werkelijk alles lukt. Voor mij was het zo’n dag. Mijn flightgenoten Jos, Arie en Roland stimuleerden me op alle fronten. Joh, over dat water heen slaan dat kun je wel, gewoon doen en het lukte ook nog. Uit de bunker: geen probleem!

Normaal gesproken gaat het de eerste negen holes wel aardig, maar op de tweede negen gaat het meestal mis, maar nu bleef het maar doorgaan en aan het eind van de rit 41 punten. Ongelooflijk! Het enige nadeel is dat je nu in een keer heel erg naar beneden gaat met je handicap, dus voorlopig hebben jullie geen last meer van mij!

Er werd overigens door veel mensen goed gescoord:
18 holes:

  1. Ada Schuurmans             41 punten  hcp 25,9
  2. Astrid van Spankeren       40 punten  hcp 23,0
  3. Joke Greve                       36 punten hcp   9,9
    Giel Schuurmans              36 punten  hcp 20,4
    Frits Tonk                          36 punten  hcp 23,1

Neary: Ria Bierman op hole 7
Birdies: Joke Greve op hole 3 en 11, Henk Becks op hole 7 en 15, Cees Kuijs op hole 4, Hans van Grinsven op hole 14 en Betty Kuijs op hole 2.

9 holes:

  1. Reini Levink 22 punten  hcp 35,5
  2. Fred Commissaris 20 punten hcp 24,0
  3. Peter Gommans 18 punten hcp 26,9

Neary: Reini Levink
Birdies: Reini Levink op hole 7

Al met al een hele gezellige golfdag. Iedereen weer heel erg bedankt voor het organiseren hiervan!

Hartelijke groet,
Ada Schuurmans

 

Verslag Vistabella 15 september

Officiële openingswedstrijd
Na het noodweer voorafgaand aan de openingswedstrijd van golf Holanda kregen we uiteindelijk gelukkig te horen dat de wedstrijd doorging. Weliswaar zonder gebruik van buggies die vanwege de hevige regenval niet op de baan waren toegestaan, hetgeen jammer was voor enkelen onder ons.

Voordeeltje was, dat we de bunkers, door de staat waarin ze verkeerden zonder strafslag mochten ontwijken. Volle zon, een beetje wind en een hoge luchtvochtigheid waren de ingrediënten voor een mooie golfdag.

Ik had een leuke flight met een nieuw lid Wout en zijn gastspeler Nelis. De eerste holes speelden zij een stuk stabieler dan ik, maar uiteindelijk kwam ik ook in mijn ritme en scoorde de laatste 9 holes super.

Daarna een gezellig 19e hole en vervolgens naar San Miguel in restaurant El Castillo, alwaar ons een lekker diner te wachten stond.

Tijdens het diner werd door Ben van Ees de prijsuitreiking gedaan en de foto’s werden zoals gewoonlijk door onze hoffotografe Maria genomen.

Het dessert werd door de meesten heerlijk buiten op het terras genuttigd.

Al met al weer een geweldig begin van het nieuwe seizoen van Golf Holanda, dankzij een voortreffelijke organisatie, waarvoor mijn complimenten👍.

De uitslagen waren als volgt:
18 Holes:
1e Joke Greve                  36 p  hcp   9,9
2e Jos Schoenmakers     36 p  hcp 26,6
3e Jos van Herk               35 p  hcp 12,5
Neary op hole 7 : Fred Kras
2 Birdies            : Joke Greve

9 Holes:
1e Gerard Peters          18p hcp 28,5
2e Jan van Lieshout     18p hcp 34,5
3e Joke Hartsuiker       17p hcp 36,0
Neary: Coby Overdijk op hole7

Met vriendelijke groeten,
Joke Greve

 

Verslag La Marquesa 11 september

Goedendag jongelui van de golfHolanda, ik heb de eer om het spits af te bijten met een wedstrijd verslag van 11-9 op marquesa .Het nieuwe seizoen is weer begonnen en voor mezelf redelijk goed ! De baan ligt er voortreffelijk bij en met een zeer leuke flight , Marieke en Wim , was het weer super gezellig , na afloop de borrel en de geweldige prijsuitreiking van Marieke

Uitslag
3e plaats Marieke 15p hcp 19 en de tweary
2e plaats Til  17 p hcp 26
1e plaats Arie 18 p hcp 18.4

Met sportieve groet, Arie

Verslag zondag 8 september

Excuus namens de redactie: de mail wilde niet binnenkomen en vanochtend begaf de website het. Murphy´s Law……Nu alles in orde !!! (Rob de Bruin)

————-

Onder lichte druk van onze Helmondse vrienden besloten Annemie en ik ons toch maar aan te melden als lid van Golfholanda. En zo gedaan.  Op de valreep ook ingeschreven voor de wedstrijd van afgelopen zondag. Waren ze  bij de belastingdienst maar net zo flexibel als Ben en Pam.

Eigenlijk  was ik niet zo’n fan van Vistabella. Dat wil zeggen, na hole 7 begin ik altijd te kloten. Maar mijn flight broeders Arie en Franklin wisten me te vertellen dat dat tussen mijn oren zit. Zit er toch nog iets. Mijn eerste 9 liepen goed en de tweede 9 redelijk. Ik had ook het nodige geluk. Flinke afzwaaiers die miraculeus toch op de fairway belandden. Na een prachtige lob bleef mijn bal zichtbaar in een palmboom hangen. Dus mijn ijzer 7 de boom in geslingerd. Ook die weigerde naar beneden te komen. Een opstapje via Franklin bracht uitkomst. Totaal 37 punten. En dat bleek genoeg voor een mooi begin. En Annemie ook nog de neary. Ik ben meteen fan van Vistabella.

Nog gezellig nageborreld en als de anderen net zo mee vallen als de deelnemers van zondag dan hebben wij een goede keus gemaakt. Hopelijk denken jullie er net zo over.

Uitslagen  18 holes
1e plaats Gerard Peeters 37 punten
2e plaats Henk Riep 36 punten
3e plaats Hemmie Schoenmakers 32 punten

Neary Annemie Peeters hole 7
Birdies Henk Riep hole 3

Uitslagen 9 holes
1e plaats Pam van Ees 19 punten
2e plaats Henk Badoux 16 punten
3e plaats Corrie van Dongen 16 punten

Neary Lidy Badoux hole 7

Groetjes, Gerard

Zomeravondcompetitie 2019, SLOTWEDSTRIJD!!

De laatste wedstrijd van de zomeravondcompetitie en deze keer maar met 5 stokken.  8 deelnemers, dus twee flights van 4 , mooi weer , flesje koud water, een dropje en herstellende greens.

Henk Riep begon erg sterk. Op hole drie prachtige afslag…….oh jammer ….. de draad…..oh nu de paal …… ja en dat 5 keer…. De laatste slag was de slechtste maar daar ging hij wel mee door.

Annette was met 18 st.p. de beste ( ze had ook lekkere koekjes meegebracht ) en Martien werd tweede met 17 st.p. met een prachtige birdie op hole 7 en op hole 9 speelde hij een verkeerde bal , dus twee strafpunten.

Annette werd bij de dames de glansrijke winnares met in totaal 20 punten en Martien had deze laatste wedstrijd hard nodig om bij de heren als winnaar uit de bus te komen met 14 punten.

Na verrekening is de totaalstand nu : De overall winnaar dient aan tenminste 4 wedstrijden te hebben deelgenomen en in ieder geval elk van de 3 vormen ( stableford, strokeplay en stokkenwedstrijd ) gespeeld te hebben. En van alle gespeelde wedstrijden worden enkel de beste 4 scores gebruikt voor het bepalen van de overall winnaar/winnares na de laatste wedstrijd.

De totaalstand dames :
Annette Rensen                20 punten ( 5 wedstr.)
Joke Greve                       15 punten ( 3 wedstr.)
Astrid van Spankeren       12 punten ( 3 wedstr.)
Dicky Klerks                      11 punten ( 9 wedstr.)
Corrie van Dongen             7 punten ( 4 wedstr.)
Lidy Badoux                       5 punten ( 4 wedstr.)
To Vink                               4 punten ( 2 wedstr.)
Ada Schuurmans               3 punten ( 1 wedstr.)
Petra Pool                          1 punt ( 1 wedstr.)
Betty Hoogendijk               1 punt ( 1 wedstr.)

 

De totaalstand Heren :
Martien Nicolasen            14 punten ( 8 wedstr.)
Henk Badoux                   11 punten ( 7 wedstr.)
Arthur Lankau                  10 punten ( 7 wedstr.)
Andy Beijer                      10 punten ( 3 wedstr.)
Peter Philips                    10 punten ( 5 wedstr.)
Henk Riep                          9 punten ( 6 wedstr.)
Henk Klerks                       8 punten ( 9 wedstr.)
Franklin Montaban             7 punten ( 5 wedstr.)
Cor Damen                        3 punten ( 2 wedstr.)
Ger Nicolasen                    2 punten ( 2 wedstr.)
Ab Vink                              2 punten ( 2 wedstr.)
Wout Pool                          2 punten ( 2 wedstr.)
Hennie Wild                       2 punten ( 2 wedstr.)
Giel Schuurmans              1 punt ( 1 wedstr.)
Peter Hoogendijk              1 punt (1 wedstr.)

Na de wedstrijd overhandigde wedstrijdleider Henk Klerks de dagwinnares  Annette Rensen de gewonnen fles wijn en deelde daarna de overalprijs  uit aan de winnares Annette Rensen en winnaar Martien Nicolasen. Beide mochten een eetbon in ontvangst nemen van Grill House.

Verder bedankte de wedstrijdleider  al de wedstrijdleiders : Henk Badoux, Henk Riep en Henk Klerks  ( waar zijn we zonder onze Henken ) en overhandigde Henk Riep een fles wijn aan Martien als dank voor de organisatie.

De zomeravondcompetitie werd door de deelnemers ( in totaal 26  deelnemers ) als zeer positief ervaren. Voor herhaling vatbaar.

Martien.

Zomeravondcompetitie 2019, wedstrijd 8.

Vistabella had wintergreens, maar woensdag zou alles weer normaal zijn . Woensdagochtend kregen we na lange tijd eindelijk regen en hoe, alsof de hemel omlaag kwam.  Aan de greens kon niet gewerkt worden.

Conclusie:  Je mag spelen vanaf hole 10 met wintergreens en bunkers vol met water.

Annette scoorde als beste en kwam na verrekening met 31 slagen van de baan. Joke volgde als tweede met 33 slagen en Henk Riep was derde ook met 33 punten.

Op hole 13 was Joke haar bal kwijt. ……Neen, die is het niet en die , neen dat kan niet…… Ik kwam toch hier ergens terecht……. Joke kijk eens in de hole ……Oh, echt…… Ik heb een eagle…… Hoi, Hoi….. Proficiat Joke….

 Na verrekening is de totaalstand nu : De overall winnaar dient aan tenminste 4 wedstrijden te hebben deelgenomen en in ieder geval elk van de 3 vormen ( stableford, strokeplay en stokkenwedstrijd ) gespeeld te hebben. En van alle gespeelde wedstrijden worden enkel de beste 4 scores gebruikt voor het bepalen van de overall winnaar/winnares na de laatste wedstrijd.

En dat is nu al in de totaalstand verrekend.

Annette Rensen             16 punten ( 4 wedstr.)
Joke Greve                      14 punten ( 3 wedstr.)
Astrid van Spankeren    12 punten ( 3 wedstrijden gespeeld )
Henk Badoux                  11 punten ( 7 wedstr.)
Dicky Klerks                     10 punten ( 8 wedstr.)
Arthur Lankau                 10 punten ( 7 wedstr.)
Andy Beijer                      10 punten ( 3 wedstr.)
Martien Nicolasen          10 punten ( 7 wedstr.)
Henk Riep                           9 punten ( 5 wedstr.)
Peter Philips                       8 punten ( 4wedstr.)

Corrie van Dongen ( 4 wedstr. ), Henk Klerks  ( 8 wedstr.)
Franklin Montaban ( 4 wedstr.),    allen 7 punten

Lidy Badoux                       5 punten ( 4 wedstr.)
To Vink                               4 punten ( 2 wedstr.)

Ada Schuurmans  ( 1 wedstr.), Cor Damen ( 2 wedstr. ) beiden 3 punten

Ger Nicolasen ( 2 wedstr. ) Ab Vink ( 2 wedstr. ) Wout Pool ( 2 wedstr. )  beiden  2 punten

En de rest van de deelnemers 1 punt.

Na de wedstrijd constateerde Henk Riep dat hij voor het eerst ballen kwijt is geraakt in een bunker.
Volgende week de laatste en beslissende wedstrijd en jawel maar met 5 stokken.

Tot a.s. woensdag, Martien.

Zomeravondcompetitie 2019, wedstrijd 7.

Een stableford wedstrijd met 12 deelnemers.

Drie birdies : Dicky Klerks op hole 1, Annette Rensen op hole 1, Henk Riep op hole 1.
Hole 1 is dus erg populair bij de deelnemers van Golfholanda.  Het gemiddelde in deze wedstrijd van al de spelers(sters) was 4,71 slagen, vooral ook dankzij die drie birdies.

De beste golfer deze wedstrijd was Arthur Lankau met 19 stableford punten, tweede Annette Rensen met 17 st.p. en derde Ada Schuurmans met 16 st.p.

Na verrekening is de totaalstand nu : De overall winnaar dient aan tenminste 4 wedstrijden te hebben deelgenomen en in ieder geval elk van de 3 vormen ( stableford, strokeplay en stokkenwedstrijd ) gespeeld te hebben. En van alle gespeelde wedstrijden worden enkel de beste 4 scores gebruikt voor het bepalen van de overall winnaar/winnares na de laatste wedstrijd, en dat is nu al in de totaalstand verrekend.

Astrid van Spankeren     12 punten ( 3 wedstrijden gespeeld)
Henk Badoux                  11 punten ( 7 wedstr.)
Annette Rensen             11 punten ( 3 wedstr.)
Dicky Klerks                    10 punten ( 7 wedstr.)
Joke Greve                     10 punten ( 2 wedstr.)
Arthur Lankau                 10 punten ( 6 wedstr.)
Andy Beijer                     10 punten ( 3 wedstr.)
Martien Nicolasen           10 punten ( 6 wedstr.)
Henk Riep                         8 punten ( 4 wedstr.),
Henk Klerks  ( 7 wedstr.) Franklin Montaban ( 4 wedstr.),  Peter Philips  ( 3 wedstr. ):  7 punten
Corrie van Dongen           6 punten ( 3 wedstr.)
Lidy Badoux                     5 punten ( 4 wedstr.)
To Vink                              4 punten ( 2 wedstr.)
Ada Schuurmans  ( 1 wedstr.), Cor Damen ( 2 wedstr. ): 3 punten
Ger Nicolasen ( 2 wedstr. ) Ab Vink ( 2 wedstr. ) Wout Pool ( 2 wedstr. ):  2 punten

En de rest van de deelnemers 1 punt.

Na de wedstrijd een gezellige nazit , waar Peter de organisatie complimenteerde met deze zomeravond wedstrijden.

Volgende week strokeplay  en nog maar twee wedstrijden te gaan in deze competitie.

Tot a.s. woensdag.

Martien.

Zomeravondcompetitie 2019, wedstrijd 6.

Een vijfstokken-wedstrijd stableford met 12 deelnemers.

Maar het was echt warm. Spelen we wel ? En is iedereen aanwezig ?  Ja en we gingen zelfs eerder van start  en uiteindelijk was het heerlijk om te spelen. Wel warm , maar met een beetje wind prima.

Gelukkig maar 5 stokken, dan is de tas ook niet zo zwaar. Dat vond Joke ook en daarom nam zij maar een draagtas. En dat hielp:  zij werd eerste met 20 stableford punten en twee birdies. ( hole 3 en op hole 6 ). En ook Henk Badoux scoorde op hole 3 een birdie.

Maar Peter Philips en Henk Klerks met 18 stableford punten lieten nu weer duidelijk zien dat je echt geen tas vol stokken nodig hebt om goed te scoren. Het gemiddelde ( over alle deelnemers ) met 5 stokken ligt trouwens hoger dan het gemiddelde  met alle stokken.

Na verrekening is de totaalstand nu : De overall winnaar dient aan tenminste 4 wedstrijden te hebben deelgenomen en in ieder geval elk van de 3 vormen ( stableford, strokeplay en stokkenwedstrijd ) gespeeld te hebben. En van alle gespeelde wedstrijden worden enkel de beste 4 scores gebruikt voor het bepalen van de overall winnaar/winnares na de laatste wedstrijd.

En dat is nu al in de totaalstand verrekend.

Astrid van Spankeren      12 punten ( 3 wedstrijden gespeeld)
Henk Badoux                   11 punten ( 6 wedstr.)
Joke Greve                      10 punten ( 2 wedstr. )
Andy Beijer                      10 punten ( 3 wedstr. )
Martien Nicolasen            10 punten ( 5 wedstr.)
Dicky Klerks                       9 punten ( 6 wedstr.)
Henk Klerks                        7 punten  ( 6 wedstr. )

Franklin Montaban ( 3 wedstr.), Annette Rensen ( 2 wedstr. ), Henk Riep ( 3 wedstr. ), Arthur Lankau ( 5 wedstr. ) Corrie van Dongen ( 3 wedstr. )  6 punten.

Peter Philips  ( 2 wedstr. )  5 punten
Lidy Badoux ( 3 wedstr. ),To Vink (2 wedstr. )  4 punten
Ger Nicolasen ( 2 wedstr. ) Ab Vink ( 2 wedstr. ) Wout Pool ( 2 wedstr. )    2 punten

En de rest van de deelnemers 1 punt.

Na de wedstrijd een leuke nazit , waar de wedstrijdleider Henk Riep terecht opmerkte dat  als hij wist dat de tie-boxen allemaal verzet waren, hij ook andere stokken had meegenomen.

Volgende week weer stableford en nu met alle stokken en nog drie wedstrijden te gaan.

Tot a.s. woensdag.

Martien.

Zomeravondcompetitie 2019, wedstrijd 5.

Een strokeplay wedstrijd met 14 deelnemers. Het weer was heerlijk om te spelen, maar er stond nu een behoorlijke wind en dat was wat minder leuk.

Maar vooral de eerste flight is daar perfect mee omgegaan.  Annette Rensen scoorde 35 punten en werd daardoor eerste en Henk Riep volgde haar met 36 punten.

Na verrekening is de totaalstand nu : De overall winnaar dient aan tenminste 4 wedstrijden te hebben deelgenomen en in ieder geval elk van de 3 vormen (stableford, strokeplay en stokkenwedstrijd) gespeeld te hebben. En van alle gespeelde wedstrijden worden enkel de beste 4 scores gebruikt voor het bepalen van de overall winnaar/winnares na de laatste wedstrijd.

En dat is nu al in de totaalstand verrekend.

Astrid van Spankeren    12 punten ( 3 wedstrijden gespeeld )
Andy Beijer                     10 punten ( 3 wedstr. )
Henk Badoux                  10 punten ( 5 wedstr.)
Dicky Klerks                      9 punten ( 5 wedstr.)
Martien Nicolasen             9 punten ( 4 wedstr.)
Corrie van Dongen            6 punten ( 3 wedstr. )

Henk Klerks ( 5 wedstr. ), Franklin Montaban ( 2 wedstr.), Annette Rensen ( 1 wedstr. ), Henk Riep ( 2 wedstr. ), Arthur Lankau ( 4 wedstr. )  5 punten.
Lidy Badoux ( 3 wedstr. ),To Vink (2 wedstr. )  4 punten
Joke Greve ( 1 wedstr. )   3 punten
Ger Nicolasen ( 2 wedstr. ) Ab Vink ( 2 wedstr. ) Wout Pool ( 2 wedstr. )    2 punten
En de rest van de deelnemers 1 punt.

Na de wedstrijd wederom een gezellige nazit , maar nu in de schaduw en uit de wind.

Volgende week stokkenwedstrijd . ( helaas maar 5 stokken inclusief de putter).
Tot a.s. woensdag.

Martien.

Zomeravondcompetitie 2019, wedstrijd 4.

Zomeravondcompetitie 2019, wedstrijd 4.

Een stableford wedstrijd met 12 deelnemers. Het was warmer dan normaal, maar er stond een lekker windje.  Trouwens in heel Europa was en is het erg warm.

Er werd wederom prima gescoord, vooral door de twee lage handicappers : Henk Becks met handicap 8 scoorde 20 st.p. en een birdie op hole 1 en Andy Beijer met handicap 11.9 scoorde ook 20 st.p. en ook met een birdie maar hij op hole 3.  Als derde eindigde Franklin Monteban met 18 st.p.

Onze wedstrijdleider Henk Riep verraste de winnaar met een fles wijn.

Na verrekening is de totaalstand nu:
Astrid van Spankeren    12 punten
Andy Beijer                    10 punten
Henk Badoux                 10  punten
Dicky Klerks                     9  punten
Martien Nicolasen            9  punten
Corrie van Dongen           6  punten
Arthur Lankau, Henk Klerks            5 punten
Lidy Badoux, Franklin Monteban    4 punten
To Vink                                            3 punten
Ger Nicolasen, Wout Pool:              2 punten
En de rest van de deelnemers         1 punt

Na de wedstrijd wederom een gezellige nazit en waar men opmerkte dat na een erg zout dropje bij de start een klein flesje koud water dan wel minimaal is.

Volgende week strokeplay wedstrijd. ( dubbel par plus 1 )

Tot a.s. woensdag.

Martien.

Zomeravondcompetitie 2019, wedstrijd 3

5 stokken wedstrijd. Kan ik niet beter alles meenemen en onderweg maar 5 stokken gebruiken ? Neen, dat kan niet . Maar achteraf bleek dat ook absoluut niet nodig te zijn. We raden de golfers juist aan om voortaan altijd met 5 stokken te spelen.  De tas is lichter en de score is beter.

Want van de 11 deelnemers waren er 7 golfers die hoger of gelijk aan  16 st.f. punten speelden, drie (To Vink, Corrie van Dongen en Henk Klerks ) 17 st.f.punten  en ja en dan Astrid met 5 stokken (de rest van de nieuwe stokken moesten in de auto blijven ) 23 st.f. punten, fantastisch  en zie Henk Becks (gastspeler ) met handicap 8 ook 23 st.f. punten met 5 stokken. Ongelofelijk en dat allemaal op een woensdagavond met een lekker windje. Heerlijk om te spelen.
Maar ook te vermelden Andy scoort met 5 stokken 2 birdies en Henk Becks 1 birdie.

Na verrekening is de totaalstand nu :

Henk Badoux                 9  punten
Astrid van Spankeren    9 punten
Dicky Klerks                   8  punten
Martien Nicolasen          7  punten
Corrie van Dongen        5 punten
Arthur Lankau, Henk Klerks, Andy Beijer 4 punten
Lidy Badoux, To Vink     3 punten
Ger Nicolasen                2 punten
En de rest van de deelnemers 1 punt.

Na de wedstrijd wederom een gezellige nazit en waar men nu terecht kon constateren dat er heel goed was doorgelopen. De laatste flight deed er 2 uur en een kwartier over .

Volgende week stableford wedstrijd met alle 14 stokken.  We zijn benieuwd. Tot a.s. woensdag.
Martien.

Zomeravondcompetitie 2019, Wedstrijd 2.

De tweede wedstrijd is gespeeld.  Het was zonnig, maar de algemene opmerking was : Het was goed zo om te spelen.  We hadden veel deelnemers ( 15 ) misschien wel omdat we strokeplay speelden. En er werd ook goed gescoord. De winnaars waren Astrid ( met haar nieuwe golfset ) en Martien beide met 36 punten.

Na verrekening is de totaalstand nu :
Henk Badoux               8  punten
Dicky Klerks                 7  punten
Martien Nicolasen        7  punten
Astrid van Spankeren  4 punten
Arthur Lankau              4 punten
Corrie van Dongen , Henk Klerks, Lidy Badoux   2 punten  en de overige deelnemers 1 punt.

Na de wedstrijd deze keer een lange, maar gezellige nazit alwaar wedstrijdleider Henk Badoux de winnaars beloonde met een fles wijn en aangaf dat men maar drie minuten naar een verloren bal moet gaan zoeken om daarna zo snel mogelijk weer door te spelen.

Volgende week stokken wedstrijd , in totaal  5 , ja welke neem ik mee ?

Tot a.s. woensdag.
Martien.

Zomeravondcompetitie 2019. Wedstrijd 1

 

De eerste wedstrijd is gespeeld.  Het was zonnig, maar door de wind heerlijk om te spelen. Met een koud flesje water gingen de 6 deelnemers op pad en er werd vooral in flight 1 prachtig gescoord. Henk Bardoux had na 4 holes al 11 stableford punten.  Hij eindigde met 20 st.p. en met twee birdies als eerste.

Na verrekening is de stand nu :
Henk Bardoux          7  punten  (5 als winnaar en voor elke birdie 1 punt )
Dicky Klerks             4  punten  (15 st.p.)
Arthur Lankau          3  punten  (13 st.p. lager handicap)
Martien Nicolasen    2  punten (13 st.p.)
Henk Klerks             1  punt     (11 st.p.)
Corrie van Dongen  1  punt      (10 st.p.)

Na de wedstrijd een korte, maar gezellige nazit omdat we allemaal graag het Nederlands Dames elftal voetbal in de finale  wilden zien komen.

Tot a.s. woensdag.

Martien

Een welverdiende pauze

Hallo leden van Golf Holanda.

Vandaag, 30 juni, hebben we het laatste rondje van de eerste helft van golfseizoen 2019 gespeeld. We gaan er met zijn allen even tussenuit. Dus geen golf meer op zondag en ook niet op de woensdagen op La Marquesa en Vistabella.
Maar, we hebben wel een nieuw initiatief gestart voor de liefhebbers, de zomeravondcompetitie. Een wedstrijd over 9 holes en 9 rondes waarbij de finale eind augustus is. Schrijf je nog in. Je hoeft maar 4 van de 9 rondes te lopen om voor de eindprijs in aanmerking te komen. Kijk onder Actualiteit op de website voor details.

Vandaag was dus de laatste ronde met een kleine groep spelers. De meeste leden zijn aan een rustpauze toe of zoeken nu al de verkoeling op van de Lage Landen, alhoewel, verkoeling??
En uiteraard speelt het klimaat aan de Costa Blanca ook een rol van belang. Vandaag was een voorproefje van wat kan gaan komen de aanstaande 2 maanden. Heel veel warmte en dus wil je dan liever in de airco, aan het strand, in het zwembad, een siesta nemen of op een terrasje met een Cuba Libre zitten.

Vandaag was er vanwege de geringe deelname geen officiële wedstrijd met prijsuitreiking. Maar wel werden de kaarten qualifying gelopen. En dat heeft voor de runner-up Ernst Langeveld weer heel goed uitgepakt. Zijn vele trainingsarbeid en toewijding aan de sport leverde hem vandaag 41 punten op. Chapeau!. De club gaat er weer een single handicapper bij krijgen.

De eerste helft van het jaar is voor Golf Holanda heel voorspoedig geweest. Veel golf, veel deelnemers en een gestaag groeiend ledental. De vele reacties die we na de wedstrijd krijgen van de nieuwe leden, betreft vooral de gezelligheid in en rond de baan. Mede daardoor groeit de club. Een laagdrempelige club waar iedere speler welkom is.

Even dus 2 maanden niets maar we zijn er weer vanaf de eerste zondag en woensdag in september. En voor de leden die aan de openingswedstrijd willen deelnemen en daar hun vluchtschema op af willen stemmen: de Openingswedstrijd is op 15 september. Zoals ieder jaar vieren we de opening met een diner na de wedstrijd die door de club deels wordt gesubsidieerd.

Geniet van de zomer, rust lekker uit, eet- en drink gezond en zorg voor gepaste beweging om de golfspieren klaar te stomen voor de tweede helft van het golfjaar.

Bestuur Golf Holanda