Wedstrijdverslag zondag 22 november

Alweer een mooie dag. De temperatuur ging snel omhoog, volop zon en bijna geen wind. Snelle greens wat wil je nog meer. Mijn flightgenoten waren Joke, Riet en Carolien van der Weijden. Mooie damesflight, en we gingen als een speer. Wij konden de flight voor ons heel goed bijhouden. We hebben gezellig gelopen met hele mooie slagen en puts. Toen iedereen binnen was werd de champagne ontkurkt. Wat een leuk initiatief van Arie van Gestel en Annette Rensen. Dit was ter ere van hun verjaardag.  Voor de prijsuitreiking hebben wij gezongen en geproost voor ze. Bedankt en nog van harte gefeliciteerd van ons allemaal-

Organisatie bedankt voor het geregel, het was weer top!
Groet Hetty Lucassen

En dan hier de uitslag:
Wedstrijd 9 holes:
1:  Wout Pool               19 punten      hcp 18,4
2:  Dicky Klerks            19 punten      hcp 22,0
3:  Betty Hoogendijk    19 punten     hcp 35,1

Neary: Wout Pool hole 7

Wedstrijd 18 holes:
1:  Hetty Lucassen      43 punten    hcp 14,8
2:  Andy Beijer            42 punten    hcp 11.0
3:  Arie van Gestel      39 punten     hcp 18,8
Neary: Hans van Grinsven
Birdies: Lidy Badoux op 1, Charles Mikkers op 9, Andy Beyer op 14, Giel Schuurmans op 1, Thijs Hoogervorst op 1 , Hetty Lucassen op 2-4-13-16 (!!)

 

Wedstrijd verslag 15 November

Prachtig weer , geen wind, geweldige flight genoten: Annette, Ingrid, Anne-Jan, en het gevolg was dat alles nog lukte, en dan krijg je dit resultaat: 39 punten.

De 2e plaats was voor Jos Brouns ook met 39 punten maar met hogere hcp. 3e plaats Henk Becks met 35 punten. De neary was voor Ton van Dongen.

Birdies: Ernst Langeveld op 8, Henk Becks op 8, Ingrid van Wijk op 2, Wim Schmitz op 16, en Charles Mikkers op 5 en 14

 

9 holes: 1e Cor Damen met 21 punten, en 2e Petra Pool met 18 punten.

De neary was voor Henny Wild.

De wedstrijd leiding bedankt, en vooral Annette die dit voor de eerste keer deed, met sportieve groet en tot volgende week,

Arie van Gestel

Verslag Zondag 8 nov. 2020

Eindelijk weer in Spanje na een afwezigheid van meer dan 7 maanden kon ik weer deelnemen aan een wedstrijd. Mijn handicap was gedaald van 28,3 naar 21,5 sinds de laatste wedstrijd met Golfholanda. Het weer en de flightgenoten konden niet beter zijn.

De eerste negen gingen als een tierelier 22 punten. Hans speelde ook goed maar zijn slagen naar de green waren telkens iets tekort. Jos hield de stemming erin met rake opmerkingen. De tweede negen gingen wat minder voor mij. Maar Hans reeg de pars aan elkaar. Uiteindelijk strandde  hij op 33 punten. Zelf scoorde ik 15 punten op de 2e negen.

Daarna nog gezellig wat gedronken. Toen volgde de uitslag. Tot mijn verbazing won ik met 37 punten.

UITSLAG
18 holes

  1. Jos Brouns             37     21,5
  2. Ton v.d. Lans.         35      25
  3. Joop Hartsuiker      34      31

Neary:    Charles Mikkers
Berdies:  Charles Mikkers op 3, Joop Hartsuiker op 3, Hetty Lucassen op 7

9 holes

  1. Joke Hartsuiker     21       33,5
  2. Henny Wild            20       31,5
  3. Fred Comissaris    19       20,6

Neary:   Petra Pool
Berdie:  Marijke Schmitz op 2

Groeten en tot woensdag, Jos Brouns

 

Verslag Zondag 1 nov. 2020

Het was voor ons weer heel fijn om onder zulke lekkere weersomstandigheden te kunnen golfen. Ook al hebben wij toen wij in Nederland verbleven veel gegolfd, op Vistabella is het allemaal toch een stuk prettiger, zowel de baan als de omstandigheden.

Annette en ik zaten samen in een flight met Jos vd Weijden en Henk Becks die ook nog niet zo lang ingevlogen zijn. Een prima oplossing zo. Kun je toch nog in de nabijheid van je vriendenkring zijn. Kortom het was voor ons weer een geweldige dag met voor mij eindelijk weer eens een score om mijn handicap te verlagen.

De goede organisatie en ingetogen prijsuitreiking van Wim en Marijke is zeker het vermelden waard. Bedankt iedereen!

Groeten, Peter Philips

De uitslagen:
9 holes
1e Joke Hartsuiker 20 stf hcp 34,5
2e Cor Damen17 stf hcp 26,3
Corry van Dongen 17 sft hcp 28,6 den Maggy de Jong 17 stf hcp 29,0
De neary was voor Pam van Ees op hole 7
Een birdie voor Joke Hartsuiker op hole 1

18 holes
1e Peter Philips 37 stf hcp 26,8
2e Joke Greve 35 stf hcp 10,5
3e Hetty Lucassen 35 stf hcp 14,6
De neary was voor Hetty Lucassen op hole 11
Birdies waren er voor Joke Greve en Jan Vries op hole 6, Henk Badoux en Ernst Langeveld op hole 1, Arie van Gestel op hole 7

 

Verslag Zondag 18 oktober

Hallo lezers,

Ja, ongelofelijk wat een leuke mooie wedstrijd met een supergave score. Gezegd hebbende ook dankzij mijn flight genoten. Heerlijk een dames flight ….niet steeds hoeven te wachten bij de gele knokkels👊. De eerste hole mooie bal Wil ja en nog één, mooie bal Hetty die kwam al net voor de bunker en wow nog een mooie hoge bal van Lidy. Toen mijn afslag oepsie slecht geraakt vijf meter verder. Tweede slag 10 meter gewonnen, kortom ik kwam er met een streep vanaf. Ik verklap het alvast laatste hole was ook een streep.

Tja maar die holes daartussen waren bij uitstek niet allemaal perfect maar wel goed. Putten was deze keer grandioos. En als het even een moeilijke balpositie was dan had ik de toverbal techniek in gezet. Toch meiden?! 😃 Hole 9 nog nooit gebeurd….. zal ook niet meer gaan gebeuren, maar balletje lag met 2 op heuveltje rechts voor de waste, halve slag mooi hoog en rollen en rollen plop, waar is die nou? We hoorde de tok tegen de vlaggenstok en ja hoor in de hole, wat een gaaf gevoel was dat. Birdie hahaha een birdie op die normaal gesproken klote hole. Lekker weer, weinig wind en liepen lekker door. Kwamen aan bij hole 14, de volgende flight liep 2 holes achter dus zijn we maar even gaan schaften, alleen jammer dat daar geen bankjes waren om van het uitzicht te genieten.  Het nodige geconsumeerd en weer door. Aangekomen bij hole 19 lekker wijntje en nog één en nog één…….. tja we moesten best lang wachten tot iedereen binnen was….. dus fijn dat we bij Vistabella een mooi gelegen terras hebben en dat de horeca weer open is.

Marijke en Wim, veel dank voor de leiding.
Voor de één is golf een sport.
Voor de ander een spelletje.

Uitslag 18 holes
1e Astrid van Spankeren 38 P – 19,3 H
2e Andy Beijer                  36 P – 10,7 H
3e Joke Greve                  35 P –  10,4 H
Neary Cees Kuijs op hole 2
Birdies:
Astrid van Spankeren hole 9, Andy Beijer hole 15, Anne Jan Kolbe hole 5, Cees Kuijs hole 7, Ernst Langeveld hole 5 en hole 14, Cor Adam hole 14

Uitslag 9 holes
1e Corrie van Dongen 19 P – 29,1 H
2e Cor Damen             17 P – 26,3 H
3e Joke Hartsuiker      17 P – 34,5 H
Riet Leewis             17 P – 35,8 H
Neary Cor Damen op hole 7
Birdie Joke Hartsuiker op hole 2

Groetjes, Astrid.

Verslag Vistabella 11 okt 2020

Zondag 11 oktober

Eerst wil ik Wim en Marijke bedanken voor de organisatie, super dat jullie het weer oppakken!

De eerste wedstrijd na lange tijd verliep weer als van ouds, super gezellig. Onze flight bestond uit Anne-Jan, Arie, Geert en ondergetekende.
Arie begon goed, eerste hole een birdie daarna een par. De toon was gezet en wij moesten aan de bak. Niet bij iedereen lukte het om met een goed resultaat van de green te komen, maar er werden mooie ballen geslagen door iedereen. Heren bedankt voor de gezelligheid: het heeft mij tot dit resultaat gebracht!!

groet Hetty Lucassen

Hier dan de uitslagen.

9 Holes wedstrijd:
1: Corrie van Dongen     20 punten   hcp 30,1
2: Wim Steijn                 18 punten    hcp 30,9
3: Wil Steyn                   17 punten    hcp 26,8
Neary hole 2:  Henny Wild

18 Holes wedstrijd:
1: Hetty Lucassen           40 punten    hcp 15,9
2: Giel Schuurmans        40 punten    hcp 20,2
3: Astrid v. Spankeren     37 punten   hcp 19,7
Neary op hole 15: Hetty Lucassen

Birdies: Giel Schuurmans hole 10, Ada Schuurmans hole 2, Joke Greve hole 1 en 2, Henk Becks hole 10,14, Arie van Gestel hole 1.

 

Wedstrijd GolfHolanda 25 juli op de Gulbergen in Mierlo/Nuenen

GOLF HOLANDA GOES INTERNATIONAL.

RECULER POUR MIEUX SAUTER (een stap terugzetten om daarna verder te springen)

Eerst wil ik Hans en Hetty bedanken voor de perfecte organisatie van deze prachtige golfwedstrijd. Lekkere koffie en vlaai vooraf en een heerlijk buffet na.

Er waren toch wel wat zenuwen bij mij toen ik om 9 uur richting Mierlo vertrok. Hoe zou het gaan? Op golfgebied had ik een heel vervelende periode achter de rug. Gedurende twee jaren kwetsuren en een operatie aan de enkels. Ik zakte steeds verder weg met mijn handicap. En eindelijk de laatste weken was mijn golfspel terug. Zou het vandaag op een onbekende baan lukken? En of het lukte!

Op de Gulbergen aangekomen zag ik een prachtig complex. De trappen op en aanmelden bij Hans en Hetty. De vlaaien en de koffie stonden al klaar en smaakten heerlijk. Dan even inslaan en het spel kon beginnen.Ik had heel veel geluk dat ik samen met Hemmie, Hetty en Henk mocht starten aan de vlakke 9. Hetty en Hemmie kennen elk grasspriet op deze baan en gaven goede aanwijzingen waarheen de bal te spelen. Op links, op rechts of in het midden. En na een onzeker begin op de eerste twee holes begon het te lopen. Parren en bogeys volgden elkaar op. Tot mijn eigen verbazing had ik 27 punten na 9 holes. Hetty speelde ook heel goed. Hemmie en Henk hadden wat meer last en hun lukte het de eerste 9 wat minder.
Op naar de DUTCH MOUNTAINS. Ik dacht dat er enkel in Limburg bergen lagen. Maar dat was fout. Deze 9 lukten veel beter voor Henk en Hemmie. Voor mij begonnen deze goed maar op hole 3 kreeg ik mijn eerste streep. Dan op de hoge uitdagende hole 4 (zie afbeelding rechts) weer een par. Op hole 5 sloeg ik een perfecte afslag en de bal lag op enkele meters van de vlag. Op deze hole stond ook de neary. Hole 6 weer een streep. Gelukkig vond ik mijn ritme weer terug en de volgende holes verliepen weer goed. 21 punten op de laatste 9. Had ik ook niet gedacht.Daarna lekker borrelen, douchen en weer borrelen. Met een heerlijk buffet sloten we de dag af. Bedankt Hans en Hetty voor een geweldige golfdag en tot ziens in Spanje. ( Hopelijk gooit CORONA geen roet in het eten).

De uitslagen:
Neary hole 5 : Jos Brouns
Second Neary hole 10 : Jelle van Dijk
Longest dames hole 9 : Caroline (eigenlijk Hetty, maar de organisatie doet niet mee voor de prijzen)
Longest heren hole 9: Cees

3e prijs: Jan van Lieshout 33 punten (hcp 34,9) en Caroline 33 punten (hcp 17,2). Vanwege de lagere handicap ging Caroline met de fles wijn naar huis.

2e prijs: Gijs van der Horst. 36 punten (hcp 32,5). Gijs ging met 2 flessen wijn naar huis. Hij kan met 2 flessen 3 soorten wijn drinken: wit, rood en rose (als je mengt). Win-win situatie.

1e prijs: Jos Brouns 48 punten (hcp 28,5). ik voegde nog 3 flessen wijn aan mijn prijzenpot toe….

enne: onze geachte voorzitter was ook aanwezig:

vriendelijke groeten,

Jos Brouns

Opmerking Hans van Grinsven namens de organisatie: We waarderen erg het gebaar van GolfHolanda ons te sponsoren met 3 golfballen. Deze werden uitgereikt tijdens de koffie met een giga punt gebak.