Wedstrijden

GolfHolanda organiseert elke woensdag wedstrijden en er is op zondag een vrije speeldag zonder competitie. Er is wel een zomerstop in juli en augustus maar we kunnen soms een zomeravondcompetitie organiseren als er belangstellenden én wedstijdleiding aanwezig zijn.

Op woensdag spelen wij op Golfbaan Vistabella in de urbanisatie Entre Naranjos, gemeente Orihuela  zowel een 18- als een 9 holes wedstrijd.

Op zondag  kan er vrij gespeeld worden, eveneens op Golfbaan Vistabella. Zowel 18 als 9 holes worden gefaciliteerd.

Er worden verschillende wedstrijdvormen gespeeld, zoals Stableford , Strokeplay en af en toe ook fun wedstrijden zoals b.v. Ambrose (Texas Scramble). De wedstrijden op ondag zijn altijd Stableford of Strokeplay en zijn qualifying zodat uw handicap up to date blijft.

Als u lid bent van Golfholanda speelt u op zondag en op woensdag tegen een speciaal sterk gereduceerd tarief en ook voor de rest van de week kunt u als lid spelen op Vistabella met 10% korting op de greenfee prijs.

Wij gebruiken het software systeem Nexxchange voor het organiseren en verwerken van de wedstrijden.

Vanaf de zomer zullen op deze website enkele handleidingen staan om onervaren leden wegwijs te maken. Zoals hoe in te schrijven voor wedstrijden en hoe uitslagen te bekijken.

SInds maart 2021 is WHS (World Handicap Systeem) ingevoerd, en is de handicap registratie op een andere manier geregeld. Alle registratie ligt via de verplicht te gebruiken app. GOLF.NL bij de NGF. Hierdoor is  het verplicht voor onze leden om lid te zijn van NGF. Ook al ben je lid in Spanje of België.
GolfHolanda kan dit tegen een zeer voordelig tarief regelen via VIP golf. Heb je belangstelling om om te schakelen, neem dan contact op met info@golfholanda.nl. Vooral voor niet-Nederlandse spelers is dit van groot belang omdat zonder NGF registratie geen Handicap registratie kan plaatsvinden en dus geen qualifying wedstrijden kunnen worden gespeeld. 

OPMERKING: er is regelmatig commentaar van spelers op een aantal leden met een zeer hoge handicap, die daardoor veel slagen meekrijgen. Dit komt doordat na invoering WHS de max. Hcp op 54 is gesteld. Voorheen was dat max. 36. Hier kunnen de betreffende spelers niets aan doen. Bovendien: wat is het verschil of je nou 10 slagen of 20 slagen meekrijgt, afhankelijk van je Hcp? Waarom is 10 slagen mee wél redelijk en 20 níét? Alles komt uiteindelijk door je kwaliteit van spelen, en dat is nooit anders geweest! Alleen duurt het veranderen van de Hcp sinds de invoering van WHS wat langer. Het zij zo.

Ook spelen wij elk jaar verschillende toernooien zoals  Copa del Rey (rond Koningsdag) en de Vistabella Cup (4 wedstrijden, verdeeld over april en oktober).
Ook hebben we elk jaar twee openingswedstrijden (half januari en half september –  dit wegens de zomerstop), meestal afgesloten met een etentje, en we hebben nog twee slotwedstrijden (voor de zomerstop en aan het einde van het jaar vlak  voor Kerst), ook weer afgesloten met een etentje.

 We zouden zeggen:  veel golfplezier bij GolfHolanda.

LET OP: Zorg er voor dat je op tijd bent op de zondag: 45 minuten vóór je starttijd. Het komt geregeld voor dat mensen zich te laat melden aan de starttafel. Dit heeft dan tot gevolg dat de wedstrijdleider zelf te laat op de Tee staat, veroorzaakt dus door lakse leden.

Wachtlijst

GolfHolanda is snel gegroeid nadat we naar Vistabella zijn gegaan. Dat heeft er toe geleid dat we erg veel inschrijvingen hadden op de zondag. Om te voorkomen dat de wachttijd tussen de eerste starter en de prijsuitreiking onacceptabel lang wordt, heeft het bestuur besloten een ledenstop in te stellen. Die stop ligt op 175 leden en dat aantal is er al geruime tijd. Vandaar dat we nu een aantal personen op een wachtlijst hebben staan (*). Zodra er weer ruimte is dan kunnen deze personen lid worden en meegenieten van het plezier van GolfHolanda.

Personen die op de wachtlijst staan kunnen als gastspeler deelnemen aan de wedstrijden maar voor hen gelden dezelfde regels als hieronder vermeld.

(*): Op 15 november 2022 stonden er 23 personen op de wachtlijst.

Gastspelers
Om niet-leden kennis te laten maken met de gezellige sfeer van GolfHolanda, kunnen zij door leden worden uitgenodigd voor deelname aan een wedstrijd. Hier zijn wel enkele regels aan verbonden:

  • Niet-leden mogen altijd deelnemen aan wedstrijden van GolfHolanda. Dit gebeurt uitsluitend op uitnodiging van spelende leden die op diezelfde dag ook deelnemen aan een wedstrijd. Aan te geven in het Opmerkingen veld bij de inschrijving. 
  • Het is mogelijk om gastpelers op te geven voor 9 holes als je zelf 18 speelt en andersom.
  • Gastspelers betalen per wedstrijd €4 wedstijdgeld in plaats van €1 die de leden betalen.
  • Indien er meer inschrijvingen zijn dan beschikbare plaatsen in de flights, vallen de gastspelers als eerste af. Leden gaan immer voor bij wedstrijden.
  • Gastspelers zullen in principe met hun uitnodigers spelen in de laatste flight(s).
  • Gastspelers komen niet in aanmerking voor het geldbedrag voor een “eagle” of “hole in one” zoals genoemd in het algemeen reglement, artikel 14.
  • Indien er meer dan 20 spelers zijn die geen lid van de baan zijn, schenkt Vistabella een voucher voor een gratis greenfee. Bij de verloting van die greenfee dingen gastspelers niet mee naar deze prijs. Ook leden met een baanlidmaatschap tellen niet mee.