Wedstrijden

GolfHolanda organiseert elke zondag- en woensdagmiddag wedstrijden. Er is wel een zomerstop in juli en augustus maar we hopen een zomeravondcompetitie te kunnen organiseren.

Op zondag spelen wij op Golfbaan Vistabella in de urbanisatie Entre Naranjos, gemeente Orihuela  zowel een 18- als een 9 holes wedstrijd.

Op woensdag  kan er ook vrij gespeeld worden op Golfbaan Vistabella. In principe altijd 9 holes, maar soms is het ook mogelijk om 18 holes te spelen.

Er worden verschillende wedstrijdvormen gespeeld, zoals Stableford , Strokeplay en ook fun wedstrijden zoals b.v. Ambrose (Texas Scramble). De wedstrijden Stableford en Strokeplay zijn qualifying zodat uw handicap up to date blijft.

Als u lid bent van Golfholanda speelt u op zondag en op woensdag tegen een speciaal gereduceerd tarief en ook voor de rest van de week kunt u spelen op Vistabella voor een speciaal tarief op vertoon van uw GolfHolanda lidmaatschapskaartje.

Wij gebruiken het software systeem  E-golf4u uit Nederland voor het organiseren en verwerken van de wedstrijden. SInds maart 2021 is WHS (World Handicap Systeem) ingevoerd, en is de handicap registratie op een andere manier geregeld. Ale registratie ligt via de app. GOLF.NL bij de NGF, waardoor het verplicht is voor onze leden om lid te zij van NGF. GolfHolanda kan dit tegen een zeer voordelig tarief regelen via VIP golf. Heb je belangstelling om om te schakelen, neem dan contact op met info@golfholanda.nl.

OPMERKING: er is regelmatig commentaar van spelers op een aantal leden met een zeer hoge handicap, die daardoor veel slagen meekrijgen. Dis komt doordat na invoering WHS de max. Hcp op 54 is gesteld. Voorheen was dat max. 36. Hier kunnen de betreffende spelers niets aan doen. Bovendien: wat is het verschil of je nou 10 slagen of 20 slagen meekrijgt? Waarom is 10 redelijke dan 20? Dat komt uiteindelijk allemaal door je kwaliteit van spelen, en dat is nooit anders geweest! Alleen duurt het veranderen van de Hcp sinds WHS wat langer. Het zij zo.

 Ook spelen wij elk jaar verschillende toernooien zoals  Copa del Rey (rond Koningsdag) en de Vistabella Cup (4 wedstrijden, verdeeld over april en oktober).
Ook hebben we elk jaar twee openingswedstrijden (half januari en half september –  dit wegens de zomerstop), meestal afgesloten met een etentje,  we doen iets met  Moederdag en Vaderdag en we hebben nog twee slotwedstrijden (voor de zomerstop en aan het einde van het jaar vlak  voor Kerst), ook weer afgesloten met een etentje.

 

We zouden zeggen:  veel golfplezier bij GolfHolanda.

LET OP: Zorg er voor dat je op tijd bent op de zondag.  Het komt geregeld voor dat mensen zich er niet aan houden om 45 minuten vóór hun starttijd zich te melden aan de starttafel. Dit had onlangs weer tot gevolg dat de wedstrijdleider zelf te laat op de tee stond, veroorzaakt dus door lakse leden.

We gaan dit niet meer tolereren. Leden die zich te laat aanmelden krijgen voortaan geen startkaart meer en worden niet opgenomen in de uitslag.

Wachtlijst

GolfHolanda is snel gegroeid nadat we naar Vistabella zijn gegaan. Dat heeft er vorig jaar toe geleid dat we veel flights hadden op de zondagmiddag. Om te voorkomen dat we erg veel flights hebben en dus de wachttijd tussen de eerste starter en de prijsuitreiking onacceptabel lang wordt, heeft het bestuur besloten een ledenstop in te stellen. Die stop ligt op 175 leden en dat aantal leden is er al geruime tijd. Vandaar dat we nu een aantal personen op een wachtlijst hebben staan. Zodra er weer ruimte is dan kunnen deze personen lid worden en meegenieten van het plezier van GolfHolanda.

Personen die op de wachtlijst staan kunnen als gastspeler deelnemen aan de wedstrijden maar voor hen gelden dezelfde regels als hieronder vermeld.

Gastspelers
Om niet-leden kennis te laten maken met de gezellige sfeer van GolfHolanda, kunnen zij door leden worden uitgenodigd voor deelname aan een wedstrijd. Hier zijn wel een aantal regels aan verbonden:

  • Niet-leden mogen per jaar maximaal 4 keer deelnemen aan wedstrijden van GolfHolanda. Dit gebeurt uitsluitend op uitnodiging van spelende leden die op diezelfde dag ook deelnemen aan een wedstrijd.Gastspelers betalen per wedstrijd het tarief van €4 in plaats van €1 die de leden betalen.
  • Indien er meer inschrijvingen zijn dan beschikbare plaatsen in de flights, vallen de gastspelers als eerste af. Leden gaan immer voor bij wedstrijden.
  • Gastspelers zullen in principe met hun uitnodigers spelen in de laatste flight(s).
  • Leden die niet-leden uitnodigen kunnen dit op de gebruikelijk manier invullen in E-golf4U door de rubriek “gastspeler toevoegen” in te vullen.
  • Indien leden die 18 holes spelen, niet-leden voor 9 holes willen uitnodigen (of vice versa) kunnen zij deze bij inschrijving niet opgeven bij “gastspeler toevoegen” maar dient dit vermeld te worden door het vakje naast “Opmerkingen” in te vullen. Hier dient dan de naam, het aantal te spelen holes, handicap, e-mailadres en eventuele noodzaak van een buggy te worden opgegeven. De wedstrijdleider zal de gastspeler dan inschrijven.
  • Gastspelers komen niet in aanmerking voor de bonus voor een “eagle” of “hole in one” zoals genoemd in het algemeen reglement, artikel 14.
  • Indien er meer dan 20 spelers zijn die geen lid van de baan zijn, schenkt Vistabella een voucher voor een gratis greenfee. Bij de verloting van die greenfee dingen gastspelers niet mee naar deze prijs.