Wedstrijden

GolfHolanda organiseert elke zondag- en woensdagmiddag wedstrijden. Er is wel een zomerstop in juli en augustus maar in 2019 was er ook weer een zomeravondcompetitie.  Dit hopen we in 2020 ook weer te kunnen organiseren.

Op zondag spelen wij op Golfbaan Vistabella in de urbanisatie Entre Naranjos, gemeente Orihuela  zowel een 18- als een 9 holes wedstrijd. Op woensdag spelen we op Golfbaan La Marquesa in Rojales een 9 holes wedstrijd. Bovendien kan er op woensdag ook 9 holes vrij gespeeld worden op Golfbaan Vistabella.

Er worden verschillende wedstrijdvormen gespeeld, zoals Stableford , Strokeplay en ook fun wedstrijden zoals b.v. Ambrose (Texas Scramble). De wedstrijden Stableford en Strokeplay zijn qualifying zodat uw handicap up to date blijft.

Ook spelen wij elk jaar verschillende toernooien zoals  Copa del Rey (rond Koningsdag) en de Vistabella Cup (4 wedstrijden, verdeeld over april en oktober).
Ook hebben we elk jaar twee openingswedstrijden (half januari en half september –  dit wegens de zomerstop), meestal afgesloten met een etentje, een Paaswedstrijd , we doen iets met  Moederdag en Vaderdag en we hebben nog twee slotwedstrijden (voor de zomerstop en aan het einde van het jaar vlak  voor Kerst), ook weer afgesloten met een etentje.

Als u lid bent van Golfholanda speelt u op zondag en op woensdag tegen een speciaal gereduceerd tarief en ook voor de rest van de week kunt u spelen op Vistabella voor een speciaal tarief op vertoon van uw GolfHolanda lidmaatschapskaartje.

Wij gebruiken het software systeem  E-golf4u uit Nederland voor het organiseren en verwerken van de wedstrijden.

We zouden zeggen:  veel golfplezier bij GolfHolanda.

Wachtlijst

GolfHolanda is snel gegroeid nadat we naar Vistabella zijn gegaan. Dat heeft er vorig jaar toe geleid dat we veel flights hadden op de zondagmiddag. Om te voorkomen dat we erg veel flights hebben en dus de wachttijd tussen de eerste starter en de prijsuitreiking onacceptabel lang wordt, heeft het bestuur vorig jaar besloten een ledenstop in te lassen. Die stop ligt op 175 leden en dat aantal hebben we onlangs bereikt. Vandaar dat we nu enkele personen op een wachtlijst hebben staan. Zodra er weer ruimte is dan kunnen deze personen lid worden en meegenieten van het plezier van GolfHolanda.

Om een langdurige wachtlijst te voorkomen is het maximaal aantal personen op de wachtlijst 10.
Personen die op de wachtlijst staan kunnen als gastspeler deelnemen aan de wedstrijden maar voor hen gelden dezelfde regels als hieronder vermeld.

Gastspelers
Om niet-leden kennis te laten maken met de gezellige sfeer van GolfHolanda, kunnen zij door leden worden uitgenodigd voor deelname aan een wedstrijd. Hier zijn wel een aantal regels aan verbonden:

  • Niet-leden mogen per jaar maximaal 4 keer deelnemen aan wedstrijden van GolfHolanda. Dit gebeurt uitsluitend op uitnodiging van spelende leden die op diezelfde dag ook deelnemen aan een wedstrijd.
  • Niet-leden die op de wachtlijst staan kunnen zonder uitnodiging onbeperkt deelnemen aan wedstrijden indien zij de € 15 inschrijfgeld hebben betaald.
  • Leden hebben bij over-inschrijving voorrang boven niet-leden die het inschrijfgeld van € 15,- hebben betaald.
  • Gastspelers betalen per wedstrijd het tarief van €4 in plaats van €1 die de leden betalen.
  • Indien er meer inschrijvingen zijn dan beschikbare plaatsen in de flights, vallen de gastspelers als eerste af. Leden gaan immer voor bij wedstrijden.
  • Gastspelers zullen in principe met hun uitnodigers spelen in de laatste flight(s).
  • Leden die niet-leden uitnodigen kunnen dit op de gebruikelijk manier invullen in E-golf4U door de rubriek “gastspeler toevoegen” in te vullen.
  • Indien leden die 18 holes spelen, niet-leden voor 9 holes willen uitnodigen (of vice versa) kunnen zij deze bij inschrijving niet opgeven bij “gastspeler toevoegen” maar dient dit vermeld te worden door het vakje naast “Opmerkingen” in te vullen. Hier dient dan de naam, het aantal te spelen holes, handicap, e-mailadres en eventuele noodzaak van een buggy te worden opgegeven. De wedstrijdleider zal de gastspeler dan inschrijven.
  • Gastspelers komen niet in aanmerking voor de bonus voor een “eagle” of “hole in one” zoals genoemd in het algemeen reglement, artikel 14.
  • Indien er meer dan 20 spelers zijn, schenkt Vistabella een voucher voor een gratis greenfee. Bij de verloting van die greenfee dingen gastspelers niet mee naar deze prijs.