De halve finales Matchplaycompetitie zijn gespeeld! 

De eerste partij ging tussen Henk Becks en Charles Mikkers. Dit was een zeer spannende partij waar beide spelers twee up gestaan hebben, maar aan het begin van hole 18 was de stand all square. In super spannende partijen komt het op de laatste putt aan en die werd door Henk Becks winnend beëindigd.

De tweede partij ging tussen Joke Greve en Ernst Langeveld. Het weer was prima de eerste 7 holes, maar daarna wat druppels en harde wind. Ernst begon met twee up, daarna werd de hole vier maal gehalved. Holes 7 en 8 waren voor Joke. Wederom drie holes gehalved, maar daarna won Joke 4 holes achter elkaar en was de strijd gestreden.

Gefeliciteerd Henk en Joke!

De finale wordt gespeeld op donderdag 10 december. Vanwege corona heeft de manager van de baan besloten dat er maar tien mensen mee mogen lopen. Dat aantal is bereikt, dus geen mogelijkheden meer.

De prijsuitreiking zal plaatshebben tijdens het diner op 13 december.

Plannen voor matchplay in 2021 zijn in de maak, daar krijgen alle leden nog een mail over.

 

De wedstrijdleiding,
Marijke en Wim Schmitz

 

World Handicap systeem

Binnenkort wordt het handicap systeem wereldwijd aangepast. Dat heeft nogal wat gevolgen. Jullie ontvangen in het voorjaar nadere informatie en uitleg hierover.

   

Foto´s wedstrijd 25 juli 2020 in Nederland:

De foto´s van het toernooi in juli in Nederland zijn beschikbaar.
Je kunt ze vinden door op  onderstaande link te klikken:

 https://www.golfholanda.nl/fotos-toernooi-25-juli-nederland/ 

Wachtlijst

Golf Holanda is snel gegroeid nadat we naar Vistabella zijn gegaan. Dat heeft er vorig jaar toe geleid dat we veel flights hadden op de zondagmiddag. Om te voorkomen dat we erg veel flights hebben en dus de wachttijd tussen de eerste starter en de prijsuitreiking onacceptabel lang wordt, heeft het bestuur vorig jaar besloten een ledenstop in te lassen. Die stop ligt op 175 leden en dat aantal hebben we onlangs bereikt. Vandaar dat we nu enkele personen op een wachtlijst hebben staan. Zodra er weer ruimte is dan kunnen deze personen lid worden en meegenieten van het plezier van Golf Holanda.

We wensen jullie weer heel veel golfplezier zowel in de baan als op het terras.

Bestuur Golf Holanda

  

Activiteiten 2020 / 2021

Wordt de komende dagen geactualiseerd.

Nieuwe golfregels

Zoals jullie weten is per 1 januari 2019 de nieuwe set regels ingegaan. Er is in Nederland een zeer overzichtelijk boekje verkrijgbaar met alle veranderingen, en hier is de link naar het PDF bestand waar het allemaal instaat. Bron: NGF: 

https://www.ngf.nl/~/media/pdfs/ngf/regel-en-handicap/clubpresentatie-regels-2019.pdf?rev=1389504875