–>> De foto´s van het openingsdiner 15 september staan onder het tabje GolfHolanda – Foto Archief

Wachtlijst
Golf Holanda is snel gegroeid nadat we naar Vistabella zijn gegaan. Dat heeft er vorig jaar toe geleid dat we veel flights hadden op de zondagmiddag. Om te voorkomen dat we erg veel flights hebben en dus de wachttijd tussen de eerste starter en de prijsuitreiking onacceptabel lang wordt, heeft het bestuur vorig jaar besloten een ledenstop in te lassen. Die stop ligt op 175 leden en dat aantal hebben we onlangs bereikt. Vandaar dat we nu enkele personen op een wachtlijst hebben staan. Zodra er weer ruimte is dan kunnen deze personen lid worden en meegenieten van het plezier van Golf Holanda.

We wensen jullie weer heel veel golfplezier zowel in de baan als op het terras.

 Bestuur Golf Holanda

De herstart van golfseizoen 2019 
Beste leden, na een in Spanje soms heel hete en in Nederland vrij natte zomer gaan we in september weer aan de gang met het tweede deel van het seizoen. Voor de leden die in de zomer in Spanje waren hebben we een zeer geslaagde zomercompetitie gedaan. Met afwisselend stableford, 5 stokken en strokeplay hebben we elke woensdag steeds 4 flights gevuld die aan het einde van de dag 9 holes hebben gelopen en de warmte hebben getrotseerd. En het viel eigenlijk best wel mee met die warmte. Door de altijd aanwezige wind aan het einde van de middag is het goed spelen gebleken. En uiteraard is het heerlijk om na te praten in de schaduw met een lekker drankje voor je neus. Chapeau voor organisator Martien die alles regelt en ons van zowel zoute drop, kaakjes als een flesje koud water voorzag.

 Openingswedstrijd
Zondag 1 september as. gaan we weer starten op Vistabella en woensdag 11 september op La Marquesa. De baan La Marquesa zit in een enorme verbouwing. Mogelijk is de baan daar nog niet qualifying doordat de lengte van de baan meer dan 50m per 9 holes is ingekort doordat er tijdelijke greens zijn aangelegd. Volgens de internationale golfregels is een baan dan niet meer qualifying en kunnen er dus geen kaarten worden verwerkt door ons systeem. We zullen het begin september gaan aanschouwen en dat laten weten aan de leden.

 We hebben op zondag 15 september weer de openingswedstrijd met aansluitend voor de liefhebbers een diner in de buurt van de baan. Schrijf je dus in voor de wedstrijd op de website. De prijsuitreiking vindt direct na de wedstrijd plaats op het terras van Vistabella.
Het diner wordt zoals gewoonlijk deels gesponsord door de club waardoor de prijs voor leden 10 euro is. Wil je een niet-lid meenemen dan betaalt die 15 euro. In deze prijzen is bier, wijn, koffie en frisdrank inbegrepen. Wil je meedoen aan het diner, dan graag uiterlijk woensdag 11 september opgeven via een reply op de email die aan alle leden is gestuurd.

 Planning van evenementen
Af en toe komt de vraag bij het bestuur om duidelijk aan te geven wanneer de speciale evenementen van de club plaatsvinden. Dit omdat leden dan hun vluchtschema hierop aan kunnen passen zodat ze er bij aanwezig kunnen zijn. Op de website van Golf Holanda staan alle evenementen aangegeven onder het tabje Actueel.

 Open de España
Van 3  tot 6 oktober vindt het Spaans Open plaats in Madrid. Er is een initiatief van Eurotourguide om daar bij aanwezig te zijn. Per bus is er een trip gepland op de woensdag voorafgaand aan het toernooi. In de middag vindt er een excursie plaats in Madrid. Donderdag de hele dag op de golfbaan om de toppers van de golfwereld te zien spelen. Vrijdag is de reis terug naar de Costa Blanca. Voor details en boekingen klik op de link. https://eurotourguide.com/en/costa-blanca-south/coach-tour/coach-tour-2nd-4th-october-spanish-golf-open-madrid

Dit initiatief gaat geheel buiten Golf Holanda om dus vragen kunnen enkel gesteld worden aan Eurotourguide via hun website.

 

ACTIVITEITEN 2019

Op verzoek alvast enkele gegevens rond de activiteiten dit jaar:

17 maart t/m 7 april:     VistaBella Cup; 3 van de 4 wedstrijden tellen mee
7 april:                               Eten na afloop VistaBella Cup 2019 (eigen rekening). Locatie volgt zsm.
28 april:                             Copa del Rey. Nadere info over etentje na afloop volgt zsm.
15 september:                 Seizoensopening met etentje na afloop. De wedstrijden beginnen al eerder.
8 december:                     Eindejaars wedstrijd met feest na afloop. Erna zullen nog wel wedstrijden worden gespeeld.

 

 

NIEUWE GOLFREGELS 2019

Zoals jullie weten is per 1 januari aanstaande de nieuwe set regels ingegaan. Hier is de link naar het PDF bestand waar het allemaal instaat. Bron: NGF

–>> LET OP In Nederland is inmiddels een meeneem-boekje met de belangrijkste regels verkrijgbaar in het Nederlands. Zeer overzichtelijk!!! 

https://www.ngf.nl/~/media/pdfs/ngf/regel-en-handicap/clubpresentatie-regels-2019.pdf?rev=1389504875