Zomeravond Competitie 2019

 

Beste leden,

In de beginjaren van Golf Holanda heeft er een zomeravondcompetitie bestaan die toentertijd een kort leven was beschoren. Er blijkt echter weer vraag te bestaan om gedurende de maanden juli en augustus, de maanden waarin geen wedstrijden plaatsvinden, weer gelegenheid te geven om in clubverband  te gaan spelen. Het bestuur heeft zich hierover gebogen en wil het weer opstarten. De initiator Martien Nicolasen heeft de algehele leiding van de zomercompetitie.

We gaan de zomercompetitie bij voldoende aanmeldingen starten. En om anders dan anders te doen hebben we een variatie van spelvormen gekozen.

De wedstrijden worden gespeeld op Vistabella op de woensdagen in juli en augustus om 17.00 over 9 holes.

 1. De eerste wedstrijd is op 3 juli, de finale op 28 augustus. Inschrijven kan via de reguliere weg op onze website.
 2. In totaal gaat het om 9 wedstrijden. De wedstrijdvorm is als volgt: 1ste woensdag, stableford, 2de woensdag strokeplay, 3de woensdag 5-stokkenwedstrijd, 4de wedstrijd stableford, 5de wedstrijd strokeplay enzovoort.
 3. De winnaar van de dag krijgt 5 punten, nr 2 krijgt 4 punten, nr 3 3 punten, nr 2 2 punten en alle overige deelnemers krijgen 1 punt. Een birdie levert 1 extra punt op.
 4. De overall winnaar dient aan tenminste 4 wedstrijden te hebben deelgenomen en in ieder geval elk van de 3 vormen gespeeld te hebben.
 5. Van alle gespeelde wedstrijden worden enkel de beste 4 scores gebruikt voor het bepalen van de overall winnaar/winnares na de laatste wedstrijd.
 6. Bij een gelijke eindstand wordt er een heuse play-off op hole 1 gespeeld. Hierbij is de handicap bepalend voor het aantal slagen dat ieder meekrijgt voor die hole. Uiteraard speelt men onder applaus van de deelnemers die met de flight meelopen.
 7. Er is na elke wedstrijd één winnaar die een fles wijn krijgt. De speler met de meeste stablefords of laagste netto score bij strokeplay (aantal slagen min playing handicap) is de winnaar van de dag.
 8. De overall winnaar (zowel een heren- als een damesprijs) na de 9 wedstrijden wint een dinerbon voor 2 personen van The Grill House.
 9. Als de winnaar bij de laatste wedstrijd afwezig is krijgt hij/zij toch de prijs.
 10. Als de weersomstandigheden het niet toelaten om te spelen dan wordt de wedstrijd afgeblazen. (Is aan de wedstrijdleider).
 11. Gasten zijn welkom. (Maar kunnen geen eindwinnaar zijn).
 12. Er is geen inschrijfgeld.
 13. Op de GolfHolanda website wordt wekelijks de stand gemeld. De wedstrijdleider van die dag stuurt de resultaten aan de webbeheerder voor publicatie.

 Schrijf je dus in voor deze hot summer competitie!!!