Vooraf excuus – ik heb niet goed op de knop “publiceren” gedrukt, dus dit verslag was blijven hangen.
Van 20 november heb ik geen verslag ontvangen (Red).

————————————————

Het was me het weertje wel. De dag begon met lage temperaturen onder 10 graden. maar al heel snel konden de truien uit en liepen we in een polo op de prachtige baan. Totaal geen wind dus daar lag het niet aan als je een slice speelde. Helaas waren er door blessures enkele afmeldingen op het laatste moment wat nogal wat geregel door wedstrijdleider Annette gaf. Maar met de golfers die zich als makke schapen gedragen is alles goed gekomen.

De winnaar vandaag had een mooie flight met Charles en Wim Schmitz. En met een NGF referee en een heel lage handicapper is er altijd wel iets interessants over de soms complexe golfregels te bespreken. Een van de zaken die met name door onze referee met de baan is besproken is het hek dat overal om de baan staat. Standaard is dat dit dient te worden aangegeven met een witte markering, Vistabella had dat niet waardoor er discussie is over is het nu out of bounce, of een obstakel. Dankzij deze discussie heeft vistabella de palen van een witte sok voorzien. Out of bounce markering dus. Geweldige inbreng van onze club.

Het golfen was erg relaxed, geen eindeloos wachten en geen duwen achter ons. Mede dankzij het mooie weer, de fijne flightgenoten en een dag dat bijna alles lukt en de swing deed wat je tussen je oren verwacht kon ik de 1ste prijs binnenslepen. Aan onze tafel hebben we veel plezier gehad mede door mooie anekdotes van een Haagse politieman. En als je over Den Haag hebt, dan komt ook Harrie Jekkers in beeld. Kijk eens op youtube naar De professor van hem. Klik op de link en je hebt een big smile op je gezicht. Ome Jan 2: De Professor

Een erg leuke prijsuitreiking door Annette en Jos was een mooie afsluiting van een heerlijk dagje golf.

De uitslagen:
9 holes

  1. José van Dijk 20 pnt hcp 31.4
  2. Marty Assink 18 pnt hcp 29.3
  3. Jos Levink 17 pnt hcp 27.2

Birdies: Ger Nicolasen, Joop Hartsuiker, Fred Commissaris, Suzy Dilien (gast)
Neary: Fred Commissaris
Voucher:  Riet van der Horst

18 holes

  1. Henk Badoux 36 pnt hcp 17.7
  2. Charles Mikkers 34 pnt hcp 6.7
  3. Maria Westerdijk 33 pnt hcp 36.7

Birdies:Henk Badoux. Charles Mikkers
Neary: Charles Mikkers

Henk Badoux