Zondag 22 mei 2022, het was bloedjeheet, af en toe een zuchtje wind, dus eigenlijk geen weer om de baan in te gaan. Als eerste flight van de negenholers mochten we om half 3 afslaan. Het was meteen gezellig in onze flight met Monique Straatmans en Reini Levink. En dat kwam mijn spel duidelijk ten goede, bij binnenkomst had ik 22 stableford punten bij elkaar gespeeld. Een topscore voor mezelf (eindelijk mijn handicap omlaag) en naar bleek ook de winnende score van deze mooie dag.

 

De uitslag van de 9-holes wedstrijd is dus
1            Bertie Oversier (hcp 43,8)           22 stbf
2            Cor Damen (hcp 28,2)                19 stbf
Helaas geen birdies en geen neary!

In de 18 holes wedstrijd, van start vanaf 12:30, bleken de eindscores bescheiden: slechts 3 spelers behaalden 34 punten. De rangorde werd dus, als gebruikelijk, bepaald op basis van de handicap van de spelers.

Hetgeen resulteerde in de uitslag van de 18-holes wedstrijd:
1            Ernst Langeveld (hcp 9,2)            34 stbf
2            Hetty Lucassen (hcp 14,6)           34 stbf
3            Lidy Badoux (hcp 25,1)                34 stbf
De neary-prijs was een prooi voor Franklin Monteban die zijn bal op hole 7 op ca 3 meter van de vlag deponeerde (en niemand die dit beter deed). Franklin begon zijn ronde veelbelovend met een birdy op hole 1. Ook Ernst Langeveld, op hole 4, en Henk Becks, op hole 10, mochten een birdy-bal in ontvangst nemen.

Na de prijsuitreiking werd besloten dat ik het wedstrijdverslag mocht schrijven, waarvan akte. Met complimenten voor de wedstrijdleiding van Ernst Langeveld en Jos Levink en dank voor de ondersteuning van mijn gezellige flightgenoten Monique en Reini sluit ik hiermee mijn relaas af.

Tot een volgende keer! Bertie Oversier