De laatste zondag van de wintermaand februari bracht ons kil weer met wind en weinig zon. Dikke truien en windbrekers aan en een enkeling had zelfs een ijsmuts op het hoofd gezet.

De wedstrijd was door deze factoren extra moeilijk, door de wind en de lage temperaturen mis je afstand en heb je dus extra slagen nodig om de bal in de hole te krijgen. Net als vroeger als je met de fiets naar school ging: als je op de heenweg wind tegen had, dan was de wind bij de terugreis gedraaid en had je weer de wind tegen. Vandaag was er ook zoiets, vrijwel geen hole waar je de wind mee had. Tel daar nog bij op dat de vlaggen soms absurd stonden geplaatst zoals bijvoorbeeld dicht tegen een helling aan. En dan ook nog op een aantal holes de gele tee op de plek van de witte tee. Kortom een scenario waar je geen hoge scores kunt verwachten. Ik bracht 34 punten binnen, normaal niet eens genoeg voor een 6de plaats maar vandaag de winnende score. Dankzij een uitstekende tweede 9 (schouder veel meer indraaien op de eerste 9 holes afgekeken bij mijn flightgenoten Henk Becks en Ron Frank) bleek het genoeg om de 1ste prijs in handen te krijgen.

Het terras zat gelukkig redelijk uit de wind waardoor we weer een supergezellige hole 19 hadden. Mooi kluppie hebben we.

Wedstrijdleiding, weer grote dank dat alles zo perfect geregeld is.

De resultaten:

9 holes

  1. Fred Commissaris 21 punten hcp 23,5
  2. Ger Nicolasen 18 punten hcp 26,5
  3. Els van Nierop 18 punten hcp 32,3

Neary Yvonne Immers op hole 7

18 holes

  1. Henk Badoux 34 punten hcp 20,6
  2. Yvonne Schoofs 33 punten hcp 40,9
  3. Ernst Langeveld 21 punten hcp 9,3

Neary Mario Jongkind op hole 7

Birdies: Lidy Badoux hole 15, Yvonne Schoofs hole 7, Henk Becks hole 12, Ernst Langeveld hole 14.

Met sportieve groet,

Henk Badoux