Vooraf excuus voor de late plaatsing (Red.)

Wat een opening van het golfseizoen! Stralend weer, geen wind en dus op weg naar onze homecourse of om nog een beetje in de kerstsfeer te blijven naar de kerststal. Waar Maria onze verwende met appelflappen, oliebollen en champagne geholpen door timmerman Jozef (Gert) die een mooie gouden omlijsting voor de “hoofd”rolspelers had gemaakt. In onze tijd kunnen we niet zonder verzorging of is het op onze leeftijd dat we er niet buiten kunnen, maar gelukkig was daar de helpende hand van José.

Niet vergeten: er werd ook nog gespeeld.  Vandaag in een sterke flight met ladies Dorien en Erna en heren 9 holes kampioen Joop van het afgelopen seizoen. De dames speelden wisselend en waren betrokken bij het spel van de flightgenoten. Joop had af en toe nog last van de ingenomen drank van de nieuwsjaarwisseling zodat zijn spel ook wat wisselingen kende. Maar ja hij heeft altijd nog een Hartsuiker in de wedstrijd die wel de punten maakt. Hoewel ik niet weet of ze nu tweede of derde is geworden. Op de door mij in ontvangst genomen uitslag staat ze met een score van 19 punten tweede maar op de website staat ze ineens derde met 17 punten. Natuurlijk ook prima.

Het is altijd moeilijk om een wedstrijdverslag te maken als je zelf meedoet. Je hebt geen zicht op al de spelers en dus moet je het met de uitslag van de wedstrijdleiding doen.

Bij de 9 holers ging Ans Brink met de Tweary op hole 1 ervandoor. En ja de neary is een apart verhaal. Erna scoort de neary op hole 7 (op de uitslag staat hole 2) dus misschien toch niet Ger verslagen? Gelukkig, ze gaan het a.s. woensdag onderling “uitvechten” in dezelfde flight en dan hoeft Ger niet te twijfelen of het er wel eerlijk aan toe gegaan is.

Bij de 18 holers geen Neary maar wel de Tweary voor Astrid. (hole 12)

En dan hebben we nog de birdies. Waarom heet het eigenlijk birdie.

We moeten dan terug in de geschiedenis namelijk 1903. Op de Altlantic City Country Club slaat ene Smith de bal op hole 12 tot enkele centimeters van de hole. De flight genoten reageren met “That was a bird of a shot”. In die periode werd “bird” gebruikt voor iets dat iemand uitstekend heeft gedaan. En zo is de term “bird” geboren voor een score op een hole van 1 onder par. Op de golfclub in Atlantic staat nog steeds een gedenkplaat.

En wie hadden deze dag de birdies; Andy Beyer (hole 3), Jules Jansen ( hole 12,14) en Ernst Langeveld ( hole 8)

Oh ja bijna vergeten: ik moet de uitslag nog vermelden. Daar gaan we.

18 holes:
1 Ernst Langeveld 39 punten hcp 9,7 (ik hoef de e maar in te tikken of Ernst verschijnt, top)
2 Astrid van Spankeren 38 punten hcp 18,8 ( de dame die zich vandaag staande wist te houden                            tussen al dat mannen geweld, super)
3 Hans van Grinsven 36 punten hcp 21,4 ( als wedstrijdleider moet je bescheiden blijven, niet waar)

9 holes:
1 Fred Commissaris 20 punten hcp 23,1 ( als het waar is!!)
2 Joke Hartsuiker 19 punten hcp 27,8 ( of is het nou toch derde met 17 punten??)
2 Hans Bruggenkamp 19 punten hcp 28,1 ( wijn misgelopen?? maar ja de koffie was lekker toch)

Fred Commissaris