De wedstrijd was niet gepland maar op verzoek toch ingelast ( bedankt Ben! ) en aan de leden per mail gecommuniceerd. Hans van Grinsven zorgde voor de planning en leiding.

Negen leden waren aanwezig. Drie flights. De winnaar zou 8 balletjes krijgen, zo was het idee van Henk Becks, van iedere speler 1. Deze hoofdprijs zette eenieder aan tot grote hoogte, mij in het bijzonder.

Na 9 holes waren Hetty en Joke in the lead met 20 punten. Daarna volgde Henk, Ernst en Arie met 17. Vlak voor het einde ,op hole 18,  stond Arie bovenaan met 2 punten voorsprong.

De derde slag van Arie naar de green bouncde via de fringe in de bunker. Zijn bunkershot was goed maar ging over de green en hij lag upstream de vlag en zijn put schoot door tot 3 meter . Hij lag nu op 5. Terwijl het publiek op de banken stond putte hij voor de wedstrijd want met zes “in” was zijn overwinning verzekerd.

Ik moest mijn meter put nog maken na Arie zijn mis. Mijn putten was niet geweldig deze ronde maar mijn karma was blijkbaar groot. De laagste hcp er won de wedstrijd zo stelde de wedstrijdleiding. Na enig aarzelen ging ik akkoord.

Het was daarna gezellig in de oranje tent en met een zangeres die ’sweet caroline’ zong van neil diamond was onze 2e kerstdag zoeter dan zoet.

Uitslag:

  1. ernst met 36 punten
  2. joke met 36 punten
  3. arie met 36 punten

Groetjes, Ernst