De finaledag van de Vistabellacup

Wat een mooie dag was het weer. De weerstations gaven kans op regen maar niets zo veranderlijk als het weer. We hadden de regenhoes en paraplu al klaar maar dat was gelukkig allemaal niet nodig. Bij het binnenrijden van Vistabella zagen we dat de vlaggen volledig slap hingen, voor ons altijd een aardige indicatie van wat we kunnen gaan verwachten.

Op het terras en de driving range was er al een gezellige drukte. Het ging natuurlijk om de vraag: wie gaat de hoge scores van de eerste twee dagen aanvallen?

De start was met een kleine vertraging door een misverstandje tussen de club en de Finnen die vóór ons starten. Maar dat had geen weerslag op het spel. Om nog een kans te maken op de Vistabella Cup moest ik 44 punten zien te pakken, een vrijwel onmogelijke taak. Maar met mijn inspirerende en geconcentreerd spelende flightgenoten Astrid, Arie en Caroline en het lekker zonder veel wachten door kunnen spelen, waren na 9 holes de eerste 21 punten al binnen. Dus die 44 schemerde aan de horizon. De tweede 9 lieten geen verval zien maar ook geen super scores meer. De vlaggen stonden op nogal wat holes erg moeilijk en dan moeten de putts wel vallen om de Cup te pakken.

Al met al gaf de scorekaart me een zeer tevreden gevoel om met 38 punten de wedstrijd van de dag te winnen. Ex-aequo met Giel, maar door mijn lagere handicap was ik de gelukkige.

Het aansluitende diner op de baan was een succes en gaan we zeker nog herhalen. Het team van Alberto had een geweldig diner gemaakt met perfecte bediening. Na een paar mindere diners op andere locaties hadden we als proef het clubhuis gedaan, iets duurder voor de club maar wel een stuk aangenamer. Dus dat gaan we vaker doen.

En uiteraard was er de formidabele prijsuitreiking door Ben en Pam, waarbij Ben de longen uit zijn lijf moest schreeuwen om zich verstaanbaar te maken. Helaas waren er geen batterijen om onze draadloze microfoon aan het werk te krijgen. Volgende keer beter. Ben en Pam hebben een geweldige klus geklaard door alles voor zowel de wedstrijd als het diner super goed voor te bereiden. De kleurenkaartjes waren geniaal. Petje af en bedankt!!  We hebben een mooi kluppie.

De uitslagen van de wedstrijd:
9 holes

  1. Wim Steijn, 21 punten hcp 38,5
  2. Corrie van Dongen, 20 punten hcp 28,3
  3. Joke Hartsuiker, 20 punten hcp 31,2

Neary: José van Dijk
Birdies: Maria Westerdijk hole 2.

18 holes

  1. Henk Badoux, 38 punten hcp 19,3
  2. Giel Schuurmans, 38 punten hcp 24,1
  3. Cees Kuijs, 37 punten hcp 11,4

 

Neary: Hole 2: Ellen van der Schalie, Hole 7: Henk Becks
Birdies: Henk Becks en Astrid van Spankeren op hole 7, Caroline van der Weijden op hole 3.

Viva la vida, Henk Badoux