Na een zondag met extreem hoge temperaturen en vorige week geen golf i.v.m. de regen, was het vandaag dan weer eens heerlijk weer om te golfen. Er waren wat strubbelingen met de handicaps. NGF, WHS en E-golf4U zijn nog geen dikke maatjes maar hopelijk zullen de komende maanden de kinderziektes verdwijnen.
Ik zat in een gezellige flight met Geert en Maarten. Voor de laatstgenoemde was het alweer 2 jaar geleden (Copa del Rey 2019) dat hij op Vistabella gespeeld heeft. Zoals zo vaak ging ik voortvarend van start, 22 punten op de eerste 9 holes. Maar dan komt er bij mij vaak de klad in, en nog meer als op een hole álles fout gaat: Op hole 13 stond extra druk want daar had onze voortreffelijke wedstrijdleider Ernst bedacht om daar de “longest drive” te houden. Dus probeerde ik om mijn bal een extra boost te geven met als gevolg dat de bal met een slice in het water belandde. Strafslag, bal droppen vooraan bij het water, en uiteraard rolde de bal in een kuiltje. Derde slag, wéér in het water, dus dan kun je een score op deze hole wel vergeten, noteer maar een streep. En zo’n negatieve ervaring achtervolgt mij dan meestal een paar holes. Maar dit keer wilde ik negatieve gedachten verbannen en omzetten naar iets positiefs: “als een vogel op je hoofd kakt, moet je niet boos worden maar blij zijn dat koeien niet kunnen vliegen“.  En dat lukte, uiteindelijk kwam ik met 41 punten aan bij hole 19, een biertje (of twee) hadden we wel verdiend. Kortom was het vandaag een geweldige golfdag.
Overigens waren er na afloop een paar scorekaarten meegenomen. Het verzoek van de wedstrijdleiding is om na afloop je uitslag in te voeren in de golf.nl app. en de kaarten achter te laten bij hem/haar zodat de uitslag in E-golf4u verwerkt kan worden.
Er waren ook nog een aantal vouchers te verloten. Voucher voor een half uur golf-les ging naar Daniëlle, en met “slechts” drie birdies vandaag kwam deze goed terecht. Voucher 18-holes greenfee was voor Maarten en de voucher 9-holes ging naar Coby.

Saludos, Henk

Uitslag 18 holes:

  1. Henk Riep, 41 punten, hcp 25,1
  2. Charles Mikkers, 36 punten, hcp 7,7
  3. Ernst Langeveld, 35 punten, hcp 6,9

Birdies: Daniëlle Fassaert hole 1, 5 en 16 / Ernst Langeveld hole 3 / Bert Feenstra hole 14 / Charles Mikkers hole 10 / Henk Becks hole 3
Neary hole 7: dames – Lia van Veen / heren – Henk Becks
Longest drive hole 13: dames – Daniëlle Fassaert / heren – Ernst Langeveld

Uitslag 9 holes:

  1. Els van Nierop, 23 punten, hcp 26,6
  2. Erna Nicolasen, 20 punten, hcp 42,1
  3. Reini Levink, 19 punten, hcp 37,1 **

Birdie: Wout Pool hole 2
Neary hole 7: Marijke Schmitz

** Correctie, door onjuiste telling blijkt dat niet Reini, maar Fred Commissaris de 3e prijs had. 
Excuses dat ik dit niet goed heb gecontroleerd. Het bleek dat er in totaal 7 kaarten onjuist waren geteld. Gelieve daar beter op te letten.
Reini, drink jij lekker de wijn, Fred, jij krijgt volgende week alsnog een fles.

Groet, Rob de Bruin