Het is een goede gewoonte om als winnaar een verslag te mogen schrijven. Hoewel we geen prijsuitreiking hebben, is het toch een qualifying wedstrijd….

Ik mocht met Ernst en Astrid de eerste flight spelen. Ik speel altijd goed met hen. Geconcentreerd en zonder gepraat over futiliteiten zoals een gevallen kabinet, speelden we ons rondje binnen 4,5 uur, terwijl we best wel veel moesten wachten. Oplossing als je moet wachten: op de T-box wat kletsen zodat je daarna de hole in je eigen tempo kunt spelen (zonder te hoeven wachten!).

Van Astrid kan ik “afkijken” hoe zij haar geweldige chips produceert. Helaas krijg ik die soepele bewegingen zelden gereproduceerd naar mijn stijve lijf. Bij Ernst sta ik altijd vol bewondering te kijken naar de lengte van zijn slagen. Dat moet ik niet proberen na te doen, want dan verwacht ik tussen mijn knieën en mijn nek ergens een harde krak. Dus lekker mijn eigen spel gespeeld.

Golfen is altijd leuk, zeker met het inmiddels weer warmere Spaanse weer met een staalblauwe hemel, en als veel slagen lukken, is het nog leuker.

Vermeldenswaard is de bijna wiskundige precisie waarmee Ernst zijn slagen beredeneert, bijvoorbeeld de afslag op hole 15: de wind kwam lichtjes (welke wind…) van linksachter, dus Ernst moest even nadenken en  liet mij eerst afslaan. Ik zei nog: ik speel gewoon op gevoel, kijk maar: en jawel: op de green! Ernst had zijn rekenliniaal inmiddels opgeruimd en sloeg zeer verdienstelijk net voor de green. Astrid, knal, op de green. 3 parren!

Normaal durf ik pas na mijn slag te zeggen of ie goed is, maar dit partijtje bluf pakte goed uit.

Inmiddels had ik 33 punten en dan ga ik denken aan een handicapverlaging. Niet slim, zeker niet als denken een niet-alledaagse bezigheid is. Met veel moeite nog 4 punten extra gescoord.
Op het terras nog even na-geborreld en wat golfregels besproken. Altijd zinvol, want situaties in de baan blijven langer hangen dan veel regeltjes in een boekje.

De uitslag, 18 holers:
3e Thijs Hoogervorst, 35 punten, 2e Henk Becks, 35 punten (knap: hij krijgt maar 7 slagen mee), 1e ondergetekende, 37 punten.
Birdies voor Charles (op 7 en 12) en voor Henk “Mister Buffer” Riep (op 15 en 18!!).

Ik maakte ook kans op de tweary, maar die werd me afgepakt door Hetty. Daarover thuis nog een zeer serieus gesprek gevoerd.

9 holers:
3e Dorien Bruggenkamp, 16 punten, 2e haar man Hans, 17 punten, Joop Hartsuiker (alweer!), 22 punten.

De hoofdprijzen, de vouchers, waren respectievelijk voor Astrid en Marijke Schmitz.

Vriendelijke groeten,
Hans van Grinsven