GOLF HOLANDA GOES INTERNATIONAL.

RECULER POUR MIEUX SAUTER (een stap terugzetten om daarna verder te springen)

Eerst wil ik Hans en Hetty bedanken voor de perfecte organisatie van deze prachtige golfwedstrijd. Lekkere koffie en vlaai vooraf en een heerlijk buffet na.

Er waren toch wel wat zenuwen bij mij toen ik om 9 uur richting Mierlo vertrok. Hoe zou het gaan? Op golfgebied had ik een heel vervelende periode achter de rug. Gedurende twee jaren kwetsuren en een operatie aan de enkels. Ik zakte steeds verder weg met mijn handicap. En eindelijk de laatste weken was mijn golfspel terug. Zou het vandaag op een onbekende baan lukken? En of het lukte!

Op de Gulbergen aangekomen zag ik een prachtig complex. De trappen op en aanmelden bij Hans en Hetty. De vlaaien en de koffie stonden al klaar en smaakten heerlijk. Dan even inslaan en het spel kon beginnen.Ik had heel veel geluk dat ik samen met Hemmie, Hetty en Henk mocht starten aan de vlakke 9. Hetty en Hemmie kennen elk grasspriet op deze baan en gaven goede aanwijzingen waarheen de bal te spelen. Op links, op rechts of in het midden. En na een onzeker begin op de eerste twee holes begon het te lopen. Parren en bogeys volgden elkaar op. Tot mijn eigen verbazing had ik 27 punten na 9 holes. Hetty speelde ook heel goed. Hemmie en Henk hadden wat meer last en hun lukte het de eerste 9 wat minder.
Op naar de DUTCH MOUNTAINS. Ik dacht dat er enkel in Limburg bergen lagen. Maar dat was fout. Deze 9 lukten veel beter voor Henk en Hemmie. Voor mij begonnen deze goed maar op hole 3 kreeg ik mijn eerste streep. Dan op de hoge uitdagende hole 4 (zie afbeelding rechts) weer een par. Op hole 5 sloeg ik een perfecte afslag en de bal lag op enkele meters van de vlag. Op deze hole stond ook de neary. Hole 6 weer een streep. Gelukkig vond ik mijn ritme weer terug en de volgende holes verliepen weer goed. 21 punten op de laatste 9. Had ik ook niet gedacht.Daarna lekker borrelen, douchen en weer borrelen. Met een heerlijk buffet sloten we de dag af. Bedankt Hans en Hetty voor een geweldige golfdag en tot ziens in Spanje. ( Hopelijk gooit CORONA geen roet in het eten).

De uitslagen:
Neary hole 5 : Jos Brouns
Second Neary hole 10 : Jelle van Dijk
Longest dames hole 9 : Caroline (eigenlijk Hetty, maar de organisatie doet niet mee voor de prijzen)
Longest heren hole 9: Cees

3e prijs: Jan van Lieshout 33 punten (hcp 34,9) en Caroline 33 punten (hcp 17,2). Vanwege de lagere handicap ging Caroline met de fles wijn naar huis.

2e prijs: Gijs van der Horst. 36 punten (hcp 32,5). Gijs ging met 2 flessen wijn naar huis. Hij kan met 2 flessen 3 soorten wijn drinken: wit, rood en rose (als je mengt). Win-win situatie.

1e prijs: Jos Brouns 48 punten (hcp 28,5). ik voegde nog 3 flessen wijn aan mijn prijzenpot toe….

enne: onze geachte voorzitter was ook aanwezig:

vriendelijke groeten,

Jos Brouns

Opmerking Hans van Grinsven namens de organisatie: We waarderen erg het gebaar van GolfHolanda ons te sponsoren met 3 golfballen. Deze werden uitgereikt tijdens de koffie met een giga punt gebak.