De dag begon moeizaam: om 9.00 uur opstaan: tot nu was de eerste starttijd 12.00, en per vandaag is dat 11.00 uur. Voor mij een tijdstip wat de pijngrens benadert.

Competitief als ik ben, ging ik vroeger naar bed, voor 1.00 uur, om me goed voor te bereiden op de zondagwedstrijd van Golf Holanda, iets waar ik elke week weer naar uit kijk.

Dat vroeg naar bed gaan heeft geen zier geholpen: ik lag maar te malen en ben, om in slaap te geraken, de holes maar gaan spelen in gedachten: hole 1, matige afslag, 2e slag in de bunker, 3e slag out of bounds, streep. De rest van de holes heb ik gedroomd. Lekker gedroomd!

Gelukkig hoefde ik niet in de eerste flight, want de systemen van mijn frêle lichaam waren nog niet helemaal opgestart. 2 cafe’s americano verhielpen dat.

In de 1 na laatste flight mochten we van start. Een op voorhand gezellige flight met Ernst, Johan en Geert. Dit bleek te kloppen: met geconcentreerd spel en nu en dan een grapje speelden we als flight zeer verdienstelijk: gemiddeld 32.75 punten.

Hole 1 verliep identiek zoals ik 11 uur daarvoor al had zien aan komen. Jammer. De droom erna werd bijna waarheid.

Iedereen begon op tee 1 te kakelen over Max Verstappen, iets waar ik niets van mee heb gekregen. Ernst stelde voor het daar niet meer over te hebben en ons te concentreren op het NOx probleem en dat als item te maken voor het gespreksonderwerp van onze flight. Dat is niet gelukt, want we spraken tijdens het golfen over   GOLFEN.  Het NOx probleem hebben we bij een biertje besproken en we zijn tot de conclusie gekomen dat het probleem niet bestaat. Dit is bevestigd door een prof natuurkunde.

O ja, er is ook nog gegolft. En goed!!

9 holers:
Neary voor Wim Steijn, hole 7
Birdie voor Wil Steijn, hole 6, erg knap!
3e plaats werd betwist tussen Joop Hartsuiker (hcp 33.2) en Raymond Spekenbrink (hcp 23.8).
Jullie raden het goed: 3e prijs voor Raymond.
2e plaats: Fred Commissaris, hcp 23,3, 18 punten.
Coos Nanninga had de 1e prijs, hcp 26,8, 19 punten.

Uitslag 18 holers:
Neary voor Cor Adam
Birdies voor Henk Riep (2), Cees Kuijs (15), Jelle van Dijk (1), Nick Oversier (1).
3e plaats voor Johan Schoots, hcp 23,8, 36 punten
2e plaats voor Jules Janssen, hcp 14,4, 36 punten
1e plaats voor mij, hcp 16,9,  37 punten.

Dromen zijn dus geen bedrog.

Hartelijke groeten,

Hans van Grinsven