Onder een strakblauwe hemel gingen 28 golf(st)ers de strijd met zichzelf en met de baan aan in de 18 holes wedstrijd, gevolgd door nog eens 23 spelers in de 9 holes competitie. Na enkele maanden geen Spaanse stok aangeraakt te hebben had ik een wat moeizame start. Maar het stimulerend spel van mijn flightgenoten die birdies en parren aan elkaar regen als kralen aan een rozenkrans hielp het juiste ritme te vinden. Ben, Ernst en Henk dank daarvoor!

Til Gommans was spekkoper vandaag. Met de neary op hole 7 en de eerste plaats in de korte ronde mocht ze met de armen vol flessen wijn en prijsballen huiswaarts. Met 20 punten, spelend van hcp 26,3, bleef ze Raymond Spekenbrink (hcp 24,2), tweede met 17 punten ruim voor. Voor de derde prijs tekende Mariëtte Spekenbrink (hcp 34,6), ook met 17 punten. Peter Hoogerdijk (hcp 35,6) en ook met 17 punten viste net achter het spreekwoordelijke net.

In de 18 holes wedstrijd werd het een close finish. Ton van de Laar (hcp 25,7) werd derde met 34 punten. Johan Schoofs (hcp 23,7) en ondergetekende scoorden beide 35 punten, maar omdat mijn handicap (12,9) net wat lager is mocht ik de laatste fles wijn in ontvangst nemen. De neary was een prooi voor Caroline van der Weyden.

Birdie-ballen werden in de wacht gesleept door Annette Rensen (hole 2), Nick Oversier (hole 17), Ernst Langeveld (hole 14) en Henk Becks (hole 4 en hole 11).

Met dank aan de voortreffelijke wedstrijdleiding (Ben en Pam) sluit ik dit epistel af.

Graag tot een volgende keer!!
Nick Oversier