Een vijfstokken-wedstrijd stableford met 12 deelnemers.

Maar het was echt warm. Spelen we wel ? En is iedereen aanwezig ?  Ja en we gingen zelfs eerder van start  en uiteindelijk was het heerlijk om te spelen. Wel warm , maar met een beetje wind prima.

Gelukkig maar 5 stokken, dan is de tas ook niet zo zwaar. Dat vond Joke ook en daarom nam zij maar een draagtas. En dat hielp:  zij werd eerste met 20 stableford punten en twee birdies. ( hole 3 en op hole 6 ). En ook Henk Badoux scoorde op hole 3 een birdie.

Maar Peter Philips en Henk Klerks met 18 stableford punten lieten nu weer duidelijk zien dat je echt geen tas vol stokken nodig hebt om goed te scoren. Het gemiddelde ( over alle deelnemers ) met 5 stokken ligt trouwens hoger dan het gemiddelde  met alle stokken.

Na verrekening is de totaalstand nu : De overall winnaar dient aan tenminste 4 wedstrijden te hebben deelgenomen en in ieder geval elk van de 3 vormen ( stableford, strokeplay en stokkenwedstrijd ) gespeeld te hebben. En van alle gespeelde wedstrijden worden enkel de beste 4 scores gebruikt voor het bepalen van de overall winnaar/winnares na de laatste wedstrijd.

En dat is nu al in de totaalstand verrekend.

Astrid van Spankeren      12 punten ( 3 wedstrijden gespeeld)
Henk Badoux                   11 punten ( 6 wedstr.)
Joke Greve                      10 punten ( 2 wedstr. )
Andy Beijer                      10 punten ( 3 wedstr. )
Martien Nicolasen            10 punten ( 5 wedstr.)
Dicky Klerks                       9 punten ( 6 wedstr.)
Henk Klerks                        7 punten  ( 6 wedstr. )

Franklin Montaban ( 3 wedstr.), Annette Rensen ( 2 wedstr. ), Henk Riep ( 3 wedstr. ), Arthur Lankau ( 5 wedstr. ) Corrie van Dongen ( 3 wedstr. )  6 punten.

Peter Philips  ( 2 wedstr. )  5 punten
Lidy Badoux ( 3 wedstr. ),To Vink (2 wedstr. )  4 punten
Ger Nicolasen ( 2 wedstr. ) Ab Vink ( 2 wedstr. ) Wout Pool ( 2 wedstr. )    2 punten

En de rest van de deelnemers 1 punt.

Na de wedstrijd een leuke nazit , waar de wedstrijdleider Henk Riep terecht opmerkte dat  als hij wist dat de tie-boxen allemaal verzet waren, hij ook andere stokken had meegenomen.

Volgende week weer stableford en nu met alle stokken en nog drie wedstrijden te gaan.

Tot a.s. woensdag.

Martien.