Alweer het verslag, ik wordt nog eens de vaste columnist van Golf Holanda, hoewel ik daar uit het verre verleden puttend best voor in aanmerking zou mogen komen. Toch liever niet en nu na 4 keer een verslag van een 18-holer mag een 9-holer maar weer eens de eer krijgen. Deze groep zou zich maar eens achtergesteld kunnen gaan voelen.

Eigenlijk kan ik het verslag van 2 juni een op een kopiëren met verandering van details. Een van die details was het wel of niet qualifying zijn. Eerder werd ons verteld dat i.v.m. onderhoud greens de baan tijdelijk niet qualifying was en op grond hiervan een korting op greenfee werd berekend. De wedstrijd bleef wel staan als competitie wedstrijd maar er vond geen handicapaanpassing plaats. Voor mij bleek dat zeer voordelig want zonder handicapaanpassing kon ik het Hans en Hetty zeer lastig gaan maken in hun jacht op goud. En dus het stel vandaag voor een 2de keer aan het wankelen brengen.
Maar zie in al hun wijsheid had “men” dus besloten de wedstrijd van 2 juni alsnog maar te schrappen uit de competitielijst en de wedstrijd van vandaag maar wel als qualifying aan te merken.
U begrijpt de verbazing en opluchting.

Dan de wedstrijd zelf. Prima zo als altijd. Prima flight, van genoten, prima weer en minder wind. Overall prima scores. Heb zelf een tijdje met 14 stokken rondgelopen; iemand had zijn SW  onbeheerd bij een bunker achtergelaten met nog heel veel bunkers te gaan. Pas toen ik vroeg “van wie ?”, kwam hij er achter. Moest wel een zeer goede speler zijn. Klopt, hij werd tweede.

De uitslag.
18 holes
1 Ger Nicolasen                      39
2 Franklin Monteban              37
3 Hemmie Schoenmakers     36

Neary: Ger Nicolasen op hole 11
Birdies: Cees Kuijs (1) Ger Nicolasen (4) Henk Riep (5) Cor Damen (7)  Hetty Lucassen (17)

9 holes
1 Fred Commissaris               15
2 Reini Levink                         15

Neary: Corrie van Dongen op hole 2

Rest ons de huidige  wedstrijdleiding (Wim en Marijke), die ons tijdelijk gaan verlaten om rust elders te zoeken, hartelijk te danken voor het prima werk tot heden. Een fijne vakantie toegewenst.

Tot niet zo snel.
Ger