Winnaar 9 holes dicky klerks met 17 punten  hcp 22.0
Neary hole 2 corrie van dongen

Winnaar 18 holes  ernst langeveld 35 punten hcp 15.0
2e plaats  giel schuurmans    met 34 punten hcp 20,4
3e plaats raymond spekenbrink met 34 punten hcp 24,2

—–Neary franklin montoban  op hole 2
—–Birdies giel schuurmans op hole 1 , gijs van der horst op hole 1, jos schoenmakers op hole 6

Als eerste moet ik opmerken dat ik voor de wedstrijd Wim geïnformeerd heb over een daling van mijn hcp naar 12.9 . Een gevolg van het lopen van een goede wedstrijd op La Marquesa. Echter La Marquesa is voorlopig niet meer qualifiying vanwege tijdelijke greens. Dus ik had het geluk dat ik vanaf mijn oude hcp 15.0 moest  vertrekken. Yess. Tjakka! Dank je wel tijdelijke greens!

Wat een mooie dag weer op vistabella. Wel een stevig windje maar met een temperatuur van 25 graden was het heerlijk. De zomerse temperaturen dringen zich langzamerhand op aan het land. Het zicht op de bergen, de stilte ( het is rustig op de baan) . Genieten dus. Giel Schuurmans had het zo warm dat hij zich liet verleiden om bij hole 10 een in het water gelegen bal eruit te slaan. Totaal doorweekt maar afgekoeld was hij nu  in staat de laatste 8 holes uit te lopen.

Ik had een gezellige flight met Henk Badoux en Peter Philips en Jan van Lieshout.  Toen iemand mij vroeg wanneer ik voor het laatst gehuild had kwamen we natuurlijk te spreken over Thierry Baudet en al gauw was er enige spraakverwarring met Henk Badoux, die enkele holes Henk Baudet werd genoemd.

Aan tafel na de wedstrijd bleken andere flights ook al over Thierry te praten en konden wij dus leuk  verder thierrien en  waren we het over niets met elkaar eens.

Dat deerde helemaal niemand want  er werd vrij hard verder gelachen.

Mijn overwinning was bijna in rook opgegaan want er was door mijn marker een foute score genoteerd. De stableford score was wel goed. Ik had alleen de stableford scores met mijn marker gecontroleerd, voor het indienen van de kaart. Dat is niet zoals het hoort. Daarom lag de fout ook in het geheel bij mij.  Je dient ook de score te controleren met je marker. Bij een foute score vermelding  ben je officieel  gediskwalificeerd maar Wim streek met zijn hand over zijn hart en gunde mij het erepodium , waar ik  de wijn en ballen in ontvangst nam. ( zo zie je maar wat taal doet, het klinkt oneerbiedig maar ik was er echt  erg blij mee) Eerder was mij al bekend dat Caroline en Marieke heel vaak vragen om de kaart goed in te vulllen en….. compleet. Dus met de 2 handtekeningen en de score en evt birdies. Belangrijk nog te vermelden dat het aantal slagen( de strokes, de score) feitelijk het belangrijkste zijn. Belangrijker dan het aantal stableford punten.  Immers de wedstrijdcommissie bepaalt uiteindelijk  hoeveel stableford je krijgt.  De score dient dus 100% correct te zijn.

Zo heb ik op mijn oude dag weer wat geleerd.

Bedankt Wim voor je prettige wedstrijdleiding en je coulance.

groet Ernst